|

Salut TPU! Vreau sa stiu in lucru, dacă eu sunt in Anglia și voi da la un liceul in care poți avea meseria de polițist, dupa ce termin școala și facultatea vreau sa ma duc in America pot sa lucrez ca și polițist in acel stat? Ma refer dacă pot avea școala in Anglia și sa fac meseria in America... ps:nu știu ce categorie trebuie sa aleg

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In USA cerintele pentru a fi politist depind de la stat la stat. De obicei nu iti trebuie o scoala anume, dar se cere o "college diploma" cel putin, nu conteaza domeniul. Daca ai fost militar sau politist in alta parte ai un avantaj.
Iti pun un link catre Vancouver Police Department din Vancouver, BC, Canada ca sa iti faci o idee. Cerintele sunt similare peste tot.
http://joinvpd.ca/police-officers/
Atentie, astia sunt politistii locali. Pentru "mounties" (RCMP, aia in rosu) cerintele sunt mai stricte, iar salariile sunt mult mai mici decat pentru politia locala. Ironia este ca si VPD sunt tot "mounties" contractati de autoritatea provinciala si care lucreaza sub alta palarie.

| explică (pentru SkyPilot):

Pai uite eu dacă termin aici și facultatea când voi ajunge acolo va trebui sa mai fac cursuri?

| a răspuns (pentru Anonimbb1):

Diploma de acolo e buna si aici.
Ei te angajeaza, iti dau ceva de lucrat, insa faci o gramada de pregatire in cadrul serviciului. La astia meseria de politist e serioasa.

| explică (pentru SkyPilot):

Mulțumesc frumos.

11 răspunsuri:
| a răspuns:

In primul rand, liceul nu te duce la meseria de politist!
Dupa terminarea liceului iti alegi profilul si faci o facultate sau academie, ca sa ajungi ce doresti.
Daca nu esti cetatean UK nu pot sa profesezi acolo, fiind nevoit sa te introci in tara.
Cat despre America, cam acelasi lucru, nu poti profesa ca politist deoarece nu esti cetatean american.

| explică (pentru Ioneasca1001):

Cum este asta? laughing))) Sunt persoane care sunt aici in Anglia profesori polițiști, și tu îmi spui ca trebuie sa ma întorc in România laughing))

| explică (pentru Ioneasca1001):

Și încă ceva cum e asta mulți doctori din România pleacă in alte tari deoarece aici nu se câștiga mulți bani, și tu îmi spui mie dacă termin facultatea aici trebuie sa plec in România după

| a răspuns (pentru Anonimbb1):

Ai cetatenie anglicana, ca sa poti beneficia de drepturi acolo?
Cine te intretine la facultate acolo?
Stii ca in Martie intra in functiune Brexitul si trebuie sa va intoarceti acasa?

| a răspuns (pentru Anonimbb1):

BIneinteles ca sunt si politisti profesionisti in Anglia, toate tarile au asa ceva, numai ca la joburi guvernamentale si de stat, se aplica 1 singura conditie elminatorie, sa fii cetatean anglican.
Tu ai cetatenie anglicana?

| explică (pentru Ioneasca1001):

Cetățenie Engleză* laughing) și nu nu am nici nu îmi trebuie, am vorbit cu o profesoara românca de la mine din școala și ea nu are nici o cetățenie și totuși ea lucrează ca și profesor... Si apropo când va veni BreakSit-ul nu va da pe nimeni afara doar ei nu vor mai fi in Uniunea Europeană si nu vor mai primi lucruri de la ei ma refer la alimente și toată cele... iti trebuie doar pașaport deoarece nu mai poți călători cu buletinul.

| a răspuns (pentru Anonimbb1):

Trebuei sa ai ori cetatenie engleza, ori sa ai contract legal de munca, ca sa poti ramane in UK dupa Brexit.
Atata vreme cat profesoara aia are contract legal, poate lucra acolo fara probleme. La incheirea contractului, este nevoita sa paraseasca UK-ul si sa se intoarca in tara ei.
Cand Brexitu intra in vigoare, toti care stau ilegal in UK vor fii targhetati de Politie si vor fii eliminati, fara drept sa mai intre in UK.
In UK se va putea intra pe viitor doar cu Pasaport si VIZA.
Probabil esti mult prea micut ca sa intelegi ce inseamna aceste legi si cum se aplica, daca tu crezi ca vei putea zbura cand ai chef in UK, fara viza, doar cu pasaport.
Nu este atat de simplu cu iesitul din UE, ca treaba cu alimentele este cea mai mica problema, treaba cea mai mare este eliminatrea celor care stau ilegal in UK si fac munca la negru (ilegala).

Răspuns utilizator avertizat