anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt două întrebări.

1. Ce părere aveți de o persoană care atunci când se angajează undeva, dorește și muncește pentru ca în viitorul apropiat să fie promovat/ă în funcția de șef?
Ce îi animă această dorință?

2. Ce părere aveți de o persoană care poate muncii în echipă dar mai confortabil se simte să muncească singur, într-un ritm mai lent dar precis și eficient?

Răspuns Câştigător
| Ciubowski a răspuns:

1. cine nu isi doreste sa avanseze sau sa fie promovat inseamna ca are ganduri sa plece/schimbe jobul imediat. Daca isi depunde efortul de a fi avansat e posibil sa ii placa pozitia de sef sau sa ii placa ideea de a avea progres in viata profesionala.


2. Oricine poate munci in echipa daca are obiective clare. Faptul ca ii place sa lucreze singur nu indica nici o problema. MAI ALES daca este precis si eficient. Asta inseamna ca pune mare accent pe calitate si excelenta.

18 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

In ziua de azi ca sa ajungi sef trebuie sa fii rudă cu patronul. Am simtit asta pe pielea mea, in domeniul in care lucrez. Unii patroni daca considera ca esti mai bun decat ei, fac tot posibilul sa profite de tine, adica sa muncesti pe brânci. Dar e greu sa ajungi tu ca sef din motivul scris la inceput.

| goguPatent a răspuns (pentru darrio2007):

E o mare prostie ce ai scris tu. În companiile private care vor sa fie o afacere solida nimeni nu promovează pe baza de pile oamenii. Niciun patron care vrea o afacere care să meargă nu își angajează rudele in detrimentul unor oameni pricepuți

| darrio2007 a răspuns (pentru goguPatent):

Sunt si oameni priceputi iar pe spatele lor sunt angajati unii care nu stiu mai nimic dar se bazeaza pe cei priceputi care sunt mai „jos" decat ei. Nu o fi peste tot asa dar cunosc destule cazuri.

| goguPatent a răspuns (pentru darrio2007):

In continuare, niciun sens ce zici tu.
Ce om intreg la minte ar angaja la propria afacere si ar plati pe cineva care nu e capabil? De ce?

| darrio2007 a răspuns (pentru goguPatent):

Hai sa incheiem ca nu ai sa intelegi, oricat am discuta pe tema asta.

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

Răspunde-mi la cea mai recentă întrebare, mai bine. Aș vrea să-ți văd și acolo punctul de vedere.

| sierra1 a răspuns:

1 e o dorință perfect justificată, îi spune "de autodepășire"

2 inadaptată

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai 1) daca asta este dorinta unei persoane... ce parere sa si avem? Sa faca ce doreste. Mai bine mergea o intrebare despre ce trebuie sa faca pentru a ajunge acolo.

Iar la 2) nicio parere speciala. Daca persoana aia se descurca mai bine asa, asta este. Nu sunt toti la fel.

| Mosotti a răspuns:

1 - Cum adica ce ii anima sa fie promovati?! Pai ca sa ia bani mai multi, sa aiba post mai lejer putin daca se poate, sa poate sa-si impuna uneori parerea.

2 - Persoana aia care nu vrea sa munceasca in echipa e putin mai antisociala.

| lpavel a răspuns:

Raspuns pentru intrebarea 1: e lingau! e bine sa nu ai de-a face cu astfel de persoane, te vand la prima ocazie!
2: fiecare munceste cum crede dar din exterior privind pare singuratic, nefericit...

| Hammurabi a răspuns:

Pot să-ți răspund doar din punct de vedere al angajatorului.
1. Mă feresc de genul ăsta de persoane care fac mai mult decât le ceri (sau de multe ori doar mimează) pentru că întotdeauna urmează niște pretenții sau reproșuri pentru că nu e mai apreciat decât ceilalți.
Prefer persoanele care își fac treaba corect, doar atât cum și cât trebuie să facă.
2. În activitatea hotelieră de care mă ocup, mai apreciată e munca individuală făcută cu discernământ și eficient, indiferent de ritm. Fiecare se "mișcă" în felul și ritmul lui, important e să nu fie genul care face munca "de mântuială".

| Emma30555 a răspuns:

1.În general majoritatea oamenilor inteligenți vor sa avanseze, nu neapărat șefi dar vor sa avanseze în cariera. De regula ii anima probabilitatea de a avea un salariu mai mare și un stil de viata mai bun dar și o și o siguranță în viata bazata pe cunoștințele pe care le dobândesc la munca. 2. Sunt oameni care prefera sa facă lucrurile singuri deoarece probabil simt ca echipa ii trage în jos. Sunt mai eficienți asa, cum și tu ai precizat.

| CostinAlamariu a răspuns:

1. O părere bună la prima vedere. Asta demonstreaza ambitie.

2. Nicio parere. Exista oameni si oameni. Unii prefera munca in echipa in timp ce altii munca solo. Fiecare dupa unde se simte mai bine.

| Brizbriz a răspuns:

1. daca e buna ca sef, atunci buna, merita sa ai un sef bun, si ma refer si la suflet si bun ca sef, firma se duce in sus, angajatii nu pleaca si toata lumea e multumita
daca nu, atunci proasta, un sef rau strica atmosfera, iar un sef prost duce firma de rapa, ca angajat nu iti vei dori decat sa pleci, iar daca angajatii nu pot pleca prea usor, atunci ideea e de rahat deosebit de rau din toate punctele de vedere

2. depinde, de job, in general se doreste cat mai mare performanta de la angajat, insa sunt si job-uri unde nu se poate lucra singur, ci numai in echipa

| haileewatson a răspuns:

1. Dorinta de a evolua, de a se dezolta.
2. Asa sunt toti oamenii. Nu exista cineva caruia ii place exclusiv sa lucreze in echipa, sau exclusiv sa lucreze singur.

| goguPatent a răspuns:

1. Ce parere am putea avea de o persoana ambitioasa si cu vointa?

2. Fiecare cu stilul lui atat timp cat e serios in ceea ce face exista joburi pentru toti

| Seba2013 a răspuns:

Este bine sa domine ceea ce face. Daca ajunge la alta categorie si are rezultate bravo ei. Insa ca sa ajunga prima, trebuie sa fie ultima. Trebuie sa stie sa stea pe scaunul din spate, iar cand i se cere, sa fie pegatita sa dea un pas in fata.

Insa cu partea a 2-a ca vrei sa iti asumi o munca colectiva, nu prea suna bine. Incerca sa ridici un bolovan adaptabil fortei tale. Nu sa te incarci cu bolovani.

| Silviullet a răspuns:

1. Am o parere buna. E chiar foarte bine sa țintești sus, dar trebuie sa o faci sincer, calm si fara sa-ti deranjezi colegii de munca(practiv sa nu fii un pupincurist).
2 chestii cred ca ii anima sa faca asta
1. Faptul ca vrea sa nu fie in rand cu toata lumea si tinteste sus
2. Banii(pentru ca daca ai fi avut acelasi salar ca cel mic nu ai fi asa atras)

2. Orice om are miscarea lui, atata timp cat stie ce face, se axeaza pe munca lui, care o stie bine, isi găsește loc pe piata.
La fel si cei care nu stiu nimic dar stie sa lucreze in echipa sau alții care nu știu nici una.
Exista loc pentru toata lumea.