| Strepix a întrebat:

Sunt pasionat de IT si as vrea sa urmez o astfel de facultate. Problema este ca eu termin la filologie si as vrea sa stiu daca este vreo facultate de IT care sa nu ceară matematica. Sau una care sa aiba o singură materie bazată pe mate. Dau funda.

13 răspunsuri:
| Zaygon a răspuns:

Daca vrei sa fii un monkey coder nu ai nevoie de mate, nici de facultate nu ai nevoie. Ceva cursuri de IT iti sunt suficiente.

Daca vrei ceva functie mai inalta atunci da, ai nevoie de mate si orice facultate(ca e info, ca e calculatoare) are si matematica in program(ca calculatoare in Cluj ai 6 matematici in primii 2 ani + ca sunt materii unde cere prerechizite matematica).

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cum poti invata la istorie 50 de pagini pentru bac, asa poti invata la mate 10 pagini de formule si teorie si poti lucra ~50 variante de admitere. Intra pe site-ul https://mateinfo.ro ai tot ce-ti trebuie. Important e sa intelegi ce citesti si reusesti.

| unvecin a răspuns:

Recomand Informatică, la Facultatea de Științe a Universității din Oradea. Da, faci și matematică, dar profii sunt rezonabili. Nu trebuie să te temi de reușită, atât timp cât ești cât de cât harnic și focusat pe ce ți-ai propus. Succes!

Oricum, profii de mate nu se bazează că tu vii cu cunoștințe în domeniu. Ce vei învăța va fi reconstruit de la zero aproape. Și mai ai și colegii și internetul la care poți apela dacă totuși sunt noțiuni pe care nu le pricepi.

| suntserios a răspuns (pentru unvecin):

Eu ma indoiesc ca exista vreo facultate de profil IT in care cineva te ia cu matematica de la zero. Mai ales ca orice facultate de profil IT face analiza matematica si aia presupune ca ai cunostinte in domeniu

| Bondarel99 a răspuns (pentru suntserios):

Normal ca exista facultati de IT unde nu conteaza decat banii, nu cunostintele laughing
Am eu niste "prieteni" care se lauda ca sunt informaticieni dupa ce au dat si ei din an in paste pe la Spiru vreo 3 ani si hop si-au luat diploma.
Dar cu diploma aia te stergi la fund daca nu ai si cunostinte.

| unvecin a răspuns (pentru suntserios):

Am avut colegi care nu veneau de la mate-info și au trecut cu bine prin facultate. Zero = nivelul minim de matematică pe care trebuie să-l stăpânești ca să iei bacul... În sensul ăsta mă refeream.

Acum depinde și de om, că dacă fuge de matematică e una, dar dacă fuge de efort intelectual, atunci nu e potrivit deloc pentru asta. Cel puțin la mine așa am văzut: exercițiile de la mate nu m-au ajutat neapărat în mod direct, dar au fost potrivite la timpul respectiv ca să mă ajute să-mi întăresc mintea pentru proiecte care cer efort intelectual. Că de uitat am uitat în mare parte ce am învățat la mate 10 ani în urmă, dar mi-a rămas puterea de concentrare, focusul, gândirea logică, pe care le folosesc zilnic ca web developer.

| Strepix explică:

In afara de o singură persoană nimeni nu mi-a recomandat nicio facultate. Eu am cerut ceva legat de it unde sa nu se pună prea tare accentul pe matematica...

| unvecin a răspuns (pentru Strepix):

Ia-ți abonament la LinkedIn Learning (aici sunt cursurile care obișnuiau să fie la lynda.com). Plătești vreo 250 euro pe an, și ai acces la o grămadă de cursuri super. Poți testa o lună gratis să vezi despre ce e vorba.

Probabil e o alternativă excelentă la sistemul educațional. Practic îți alegi singur cursurile care te interesează. Nu ai diplome care să certifice ceva, dar nimic nu te oprește să începi propria ta afacere în IT, dacă progresul tău e bun.

Beneficiile sunt:
- calitatea cursurilor e garantată
- îți faci singur programul
- ai informații la zi, nu înveți ce se studia în urmă cu 10 ani
- primești și recomandări de cursuri, gen îți poți alege traseul educativ care îți recomandă cursurile pentru a deveni web developer

Trebuie să te descurci cu engleza și să vrei să înveți și să exersezi.

Cunosc cel puțin o persoană care în România, fără diplomă de licență în informatică, câștigă mai bine decât mine cu licență + master + experiență mai lungă, pentru că s-a focusat exact pe ce a vrut să învețe și n-a pierdut timpul, a pus efort în direcția asta și a devenit pe cont propriu expert.

Da, normal că asta nu se întâmplă cu oricine, ba pot să-ți garantez că o grămadă de oameni care au obținut licență în informatică nu lucrează în domeniu.

În general sfătuiesc tinerii așa: dacă poți zbura mai tare decât avionul, atunci sari din el. Avionul fiind sistemul educațional clasic. Deci, cel mai bine testează-te. Ia-ți o săptămână în care să pui 8 ore de muncă așa ca și cum ai fi deja angajat. Doar că în loc să lucrezi să înveți și să lucrezi. Așa descoperi și cât de mult îți place în realitate.

Te poți orienta și spre design, web design, dacă ai înclinații artistice.

E viața ta până la urmă, în mare parte îți hotărăști singur viitorul. Succes!

| mngzx a răspuns:

Nu exista. Asta e, faci mate obligatoriu, chiar daca e matematica e cosmarul tau

| PuyaTimonel a răspuns:

Nu este facultate de IT fara matematica. Matematica e fundamentala.

| MaRIAN9889 a răspuns:

Pai in IT poti da pe profil/licenta informatica.
De exemplu la Iasi la facultatea de it este sunt profile:
-Informatica
-Matematica
- Informatica-matematica.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru MaRIAN9889):

Stai tu calm, ca inghiti de-a matematica de nu te vezi la Iasi la facultatea de "informatica pura" si in cazul lui, daca vine de la filologie, probabil si programarea o sa ii fie foarte dificila. Bine, nu zic imposibila, ci doar foarte dificila.

| suntserios a răspuns (pentru MaRIAN9889):

Toate profilele enumerate de tine presupun minim 2 cursuri serioase de matematica