| AdyA1998 a întrebat:

Vă salut! Recent am promovat examenul de bacalaureat și voiam să știu mai multe detalii despre cum decurge viața unui elev al unei școli de subofițeri la jandarmerie. Nu am putut să găsesc multe informații despre acest subiect, adică (program zilnic, calendar, zile libere, etc). Aleg să optez aici pentru ca am terminat un liceu sportiv, unde nu se sustine proba la matematică pentru examenul de bacalaureat și nu am nicio treabă cu matematica, deci clar mai puține variante în ceea ce privește facultățile, iar alte variante unde pot intra nu prea mă mulțumesc (totuși dacă aveți voi sugestii pentru un plan B, nu mi-ar prinde rău). Revenind, sunt conștient ca vorbim despre o școală cu regim militar, știu ca este strictețe și am înțeles ca școala durează 12 luni iar trebuie parcurse toate, fără vacante. Dar chiar așa de rău este din ce se aude? Vreau să aflu cat mai multe ca să am timp să mă gândesc mai bine la ceea ce va urma să fac. Am înțeles ca nici în weekenduri nu ai voie să părăsești unitatea fără un motiv întemeiat, adică clar dispare ideea ca pot merge acasă în weekend (suna bine sa pot merge acasă deoarece stau la aprox 30 km distanță de școală și nu mă deranja sa bat drumul săptămânal). Totodată am înțeles ca ieșirile în oraș sunt "cu porția" și numai în anumite zile. Să nu mă înțelegeți greșit, nu mi se pare ceva anormal pentru o școală cu regim militar dar vreau să știu exact dacă așa este. Și vreau să mai știu și cum decurge programul unui elev acolo. Sunt conștient ca voi renunța la multe dacă doresc să urmez această cale dar presupun ca mai există și mici momente de libertate, ca să nu mă deconectez complet de lume. Orice sfat și opinie este bine primită.

1 răspuns:
| MistarGoGu a răspuns:

Exact cum ai descris : Militarie pe pâine! Iar după ce finalizezi intri in jungla orașelor! Jandarmeria este " scula " de represiune a regimului politic. *( bulaneala pe stadioane, concerte, mitinguri &&&& so on )!
Riști sa-ti iei un bolovan in cap de la orice dilimac de pe strada!
Nu știu dacă merita pentru " stabilitatea " unui job la stat!
Dacă ai luat BAC-ul cauta o postliceala sau o facultate care NU implica matematica!
Sfat de la un fost absolvent de Academie Militara *( Academia Tehnica Militara 2003 ).