|

Vara urmatoare as vrea sa ma angajez la impartitul de pliante. Doar ca inca nu m-am decis 100%. Imi puteti spune cum e? Adica cum e platit, cat lucrezi, cate pliante ar trebui sa imparti, pe unde te pun sa imparti etc. Stiu ca lucrurile aste depind de la o firma la alta dar spuneti-mi din propria voastra experienta. La voi cum a fost? Si mai important: angajeaza si minori? Nu sunt genul de minor care are aproape 18. Nu sunt nici pe aproape. Deci as avea sanse?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu am lucrat pentru kaufland în urma cu câțiva ani. Am primit un sector anume pe care sa împart revistele lor kaufland. Ce sa zic mai mult... A fost o adevărată țigănie. Nu numai că ziarele erau mari și grele și abia puteai să le cari, dar atunci când voiam să pun ziarele în poștă ( la bloc - am avut sector și de case și de blocuri) se trezea câte un moș comunist să se ia de mine "că de ce nu pun ziarele toate grămadă direct pe poștă și să își ia fiecare cum dorește?". Dar în procedură pentru care am și semnat scria că sunt obligat să le pun în cutia poștală. Și ghici ce, dacă vreun client kaufland vedea că nu primește ziarul, putea suna la numărul ăla Tel Verde ( era pe atunci un nr de contact gratuit, acum nu știu dacă mai e) și putea să facă reclamație că nu primește ziarul. Asa se verifica și afla cine împarte ziarele pe acea stradă. Lucru care s-a și întâmplat. Un moș plictisit, o lichea comunistă s-a găsit să mă reclame și într-o zi m-am trezit cu responsabilul firmei de publicitate de care aparțineam eu și m-a certat. Mare șmecher și ăla, altă lichea comunistă. Țin să zic că am împărțit ziarele kaufland, dar tipărirea se făcea de către alta firma de publicitate. Tot pentru aceasta firma am și lucrat eu.

Plata? E praf în ochi și eventual pe asta să te bazezi ca venit suplimentar. 122 lei pe care ii mai băga și pe card. Atenție la tepe. Ce am prins aici a fost legal, adică am avut un contract, am muncit legal, mi-a reținut din salariu și plătit contribuții către stat. 122 lei a fost în mana ( 120 lei pentru ca ATM nu eliberează și bancnote de 1 leu). Dar există și țepari care te pun să împarți sau să lipești afișe și nici plătit nu ești. A existat caz la mine în oraș. Într-o zi am văzut un afiș în apropierea unui liceu "angajam elevi/studenți pentru lipit afișe." Suna tentant, mai ales că promitea 50 lei pentru numai 4 ore. Am sunat și eu,...2005 - 2658 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru Wizard99):

Multumesc! Exista si alte modalitati sa fac bani ca minor? As vrea sa stiu cat mai multe si sa o aleg pe cea mai buna

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SporeBox):

Legal poți muncii 6 ore de la vârsta de 16 ani. Adică, dacă dorești ceva cu contract. Daca dorești ceva la comun acord, adică tu să împarți pliante fără încheierea unui contract, atunci o faci pe răspunderea ta. În acest caz chiar ca te poți trezi ca esti țepuit pentru că a fost înțelegere între voi. Dacă ești mai mic de 16 ani eu te-aș sfătui sa nu te bagi. Nu alta, dar mulți caută copii naivi de care sa își poată bate joc. Dacă ai 16 ani +, atunci interesează-te de contract. Fără contract nu merita să te deranjezi. Oricum, firmele mari de publicitate nu angajează decât cu contract.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Wizard99):

Deci mai bine raman fara job. Oricum multumesc pentru sfaturi. O sa mai astept cativa ani

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Sunt si cazuri fericite, eu am impartit pliante pe strada pentru Vodafone. Unii le luau, adica barbatii altii se uitau urat, adica femeile laughing dar nu ii bagam in seama. Imi dadea 25 de lei pentru 3 ore. Banii ii primeam la finalul celor 3 ore in mana. Nu eram trecuta nicaieri deci banuiesc ca nu era o problema daca cineva e minor.
La PPT iar poti incerca numai ca sunt niste jegosi. Mi se pare ca dadeau 80 de lei pentru 9 ore, ceva de genul. Si au pretentia sa ai pauza doar 30 de minute, maxim. Tot asa impartit pliante pe strada. Ei nu stiu daca accepta minori pentru ca te trec intr-un registru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Amneiss):

Multumesc mult! Mai e timp pana vara viitoare o sa vad ce fac. Poate gasesc ceva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează