|

Vreau un raspuns de la cineva mai "incercat de viata". Fara facultate cat de greu e sa ajungi la o munca de birou... stiti voi, genul de munca care nu necesita greutati mari, e mai mult munca a mintii? Chiar e mai usor cu facultate sa gasesti locuri de munca avantajoase? Mai sunt altfel de cursuri pe care sa le pot urma.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Crede-ma ca si cu facultate este greu sa ajungi la un astfel de loc de munca. Adica nu greu, dar nu prea te avantajeaza cu nimic, doar da mai bine in CV si atat. Lumea este interesata mai mult de CEEA CE STII TU SA FACI, decat de ce facultati ai urmat.

Nu inteleg de ce vrei neaparat munca de birou. Nu sunt 2 tipuri de job-uri. Alea la birou si alea in care depui efort fizic foarte mare si/sau care au conditii nasoale de munca. Sunt si job-uri ceva mai,, low" din punct de vedere al statului social pe care ti-l ofera, dar :
-in care se castiga bine
-se poate intra usor, chiar si fara studii superioare
-dar cel mai important, in care poti avansa big grin.

Sunt si multe job-uri in care nu trebuie sa depui deloc efort fizic si nici mental. Ex : fast food-urile. Si nu, asta nu ar fi singurele, ci am dat doar un exemplu.

Chiar e mai usor cu facultate sa gasesti locuri de munca avantajoase? Asa cum am spus, da mai bine in cv si iti ofera o sansa in plus de. 10% sa fii acceptat, in rest, ti-am zis, lumea e mai mult interesata de ceea ce stii tu sa faci.
Multa lume baga in cap copiilor ca fara facultate nu reusesti nimic. Si mda, din chestia asta bineinteles ca a devenit un trend din care rezulta ca milioane de copii intra la facultate, dintre care doar jumatate reusesc sa o termine si dupa doar un sfert din cei care au absolvit, reusesc sa-si gaseasca loc de munca in domeniul studiat. Dar oare de ce? Pentru ca nu stiu ce vor de la viata, nu stiu ce le place si unde vor sa lucreaze, se orienteaza numai la job-uri dupa ureche, care se spune ca le aduc venituri mari sau care le ofera un anumit statut social inalt.

Mai sunt altfel de cursuri pe care sa le pot urma?
Sunt foarte multe cursuri online. In ziua de azi ai foarte multe oportunitati si poti avansa usor si in doar cativa ani poti realiza ceea ce iti doresti. Acum trebuie doar sa stii ce vrei, ce-ti place sa faci, incepe de jos si incet o sa te ridici.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Statul pe fund îmbătrânește.
Curs de secretariat.

| a răspuns:

Muncă de birou poate fi considerată și call-centerul dar dar de cele mai multe ori nu e nici pe departe lejeră când te înjură la telefon toți terminații.
O facultate reprezintă mai mult o dovadă de încredere pentru respectiva persoană, sunt puțini cei care ajung să lucreze în domeniul studiat.
Până la urmă lucrurile statornice în viață se obțin prin muncă, cine dobândește aptitudini valoroase în tinerețe mai târziu culege roadele, important e mai întâi să îți cunoști calitățile și să alegi un domeniu pe care să îl urmezi în conformitate cu acestea.

| a răspuns:

Nu toata lumea considera ca munca de birou este usoara si fara stres. Fiecare om e diferit. Eu de ex iti spun sincer ca as prefera de ex sa fac prajituri intr-o cofetarie decat sa stau 8 ore la calculator si sa imi bat capul cu programele alea, documente, cu sefi exigenti si ce mai presupune munca de birou.

| a răspuns:

Munca la birou înseamnă stres. Să nu crezi că, dacă stai pe scaun 8 ore, ți-ai făcut treaba.
Facultatea o poate face aproape oricine. Cu locul de muncă e GRRU. De ce? Nu prea găsești. Puțini ajung la birou. Și am dubii de felul în care au ajuns!

Poți face câtă școală vrei... locul de muncă ți-l cauți tu. Nimeni nu îți garantează loc de muncă. Te descurci. E greu.

Asta cu "ai carte, ai parte", a expirat de mult, pentru mine.

Și cine nu te place la interviu, îți bagă pe gât "experiența". Știe că nu o ai și că o să te prinzi că nu ești bun pentru post. Singur ieși afară.