| Yuoia a întrebat:

Am auzit si eu de "functia de aerisire" la geamurile termopan. Nu e vorba de geamul (intre)deschis. Ma lamuriti si pe mine despre ce este vorba?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

E vorba de acele grile de aerisire care se montează in partea de sus a ferestrei (pe geamul fix).
Eu am de 12 ani montate grile de aerisire Renson la ferestrele de la dormitoare si sunt foarte mulțumit!

| Yuoia explică (pentru gabicoo):

Cum arata? Daca stii niste imagini, daca poti sa-mi dai un link... multumesc.

| Yuoia explică (pentru Yuoia):

Am gasit eu, multumesc.

10 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Functia de aerisire se referă la rabatarea geamului prin rotirea mânerului in poziție verticala, in sus. Balamalele din partea de sus sunt eliberate si geamul se deschide câțiva cm in partea de sus.
Banuiesc ca tu esti interesat de funcția de microventilație, mai puțin cunoscuta, chiar de oameni care lucrează in domeniu. Aceasta se refera la pozitionarea mânerului la 45 de grade, ceea ce permite o depărtare milimetrica a geamului, care astfel nu mai strânge pe garnituri, permițând un schimb de aer cu exteriorul, important pentru reglarea umidității.

| Yuoia explică (pentru regis):

Atat de putin cunoscuta, ca nici nu am vazut-o prin showroom-uri. De asta nici nu am stiut cum se numeste corect.
Dar iata despre ce este vorba: https://magiplast.ro/tamplarie/sisteme-grile-de-ventilatie/

| regis a răspuns (pentru Yuoia):

Nu, grilele de ventilație sunt altceva. Microventilatia lipsește doar la sistemele low cost, orice geam decent o are. Daca ai piesa din linkul de mai jos pe rama geamului, ai microventilație:
https://smartfenster.ro/wp-content/uploads/2015/06/micro-roto.jpg

| relian a răspuns:

Nu cred ca ai nevoie de asa ceva.Incaperea nu este ermetic inchisa incat sa ai nevoie de ventilatie.Tu nu deschizi usa la acea camera? Odata deschisa usa, intra aer balamuc, apoi multi oameni aerisesc incaprile dimineata prin deschiderea ferestrelor, iar iarna aerisesti la orice ora doresti.
Acele ferestre ar fi bune pentru incaperile unde stau mai multi oameni, la fel ca si in cazul aparatelor de aer conditionat care aduc aer fresh de afara la intervale de timp.Dar daca in acea incapere locuieste o singura perosoana sau 2 nu vad rostu, parerea mea.
Dar pana la urma fiecare cu cel doare.

Am vazut astfel de ferestre de f mult timp, prima oara am vazut prin anul 2000, dar asta la o fereastra deja instalata, eram aproape si am simtit curent de aer f usor, asa am cautata si am aflat despre chestia asta, insa nu ma da pe spate deloc laughing daca vreau sa aerisesc deschid fereastra cateva minute si am rezolvat treaba.

| Yuoia explică (pentru relian):

Foarte 'teligent ce spui tu. Dar nu te gandesti ca poate mai plec de acasa in delegatie, in concediu, in... Cine sa deschida geamurile ca sa aeriseasca?

| relian a răspuns (pentru Yuoia):

Nu deschide nimeni, nu ai nevoie, Aerisirea se face in principa, pentru a aduce oxigen inauntru si apoi aer proaspat, dar nu e obligatoriu.Dar daca vrei ferestre cu aerisire, iar pretu e ok atunci de ce nu.

| Panamax a răspuns:

Daca alegi o firma normala de la noi nu ai nevoie de asa ceva. Ferestrle din plastic uneori chiar si cele din lemn numite impropriu termopane se deformeaza, feroneria se strica, garniturile imbatranesc prematur incat aerisirea se face oricum.

| Yuoia explică (pentru Panamax):

Zau? Si de unde sa aduc firma, ca sa nu fie "de la noi"?