| PetreaGeorgian a întrebat:

Am o problema cu termostatul din camera...sa zicem ca arata temperatura de 21 de grade..setez 23 de grade insa nu se intampla nimic, centrala nu porneste. Care sa fie cauza? Bateriile sunt noi

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Problema e ca nu este nici o problema laughing.Te a stepti ca termostatu sa proneasca centrala la 1-2 grade? Asata ar insemna ca ar fi tot timpul un OFF-ON.
Ok sa iti zic cum fctioneaza.Un termostat are cum sa-i zic o difetenta de temp la care da drumu la centrala.Deci aceasta diferenta este cumva la 2-3 sau cate grade a fost setat acel termostat, nu setat de tine, setat din fabrica cu acea diferenta.
Cum ai spus tu ai setat ca tem sa fie de 23 grade ok? Daca termostatu are p diferenta de plecare de 3 grade sa zic, n-are cum pleca.
Treb ca tem in camera sa fie cel putin cu 3 grade mai scazuta decat temp setata de tine, ai priceput?
Ca sa vezi asta da termostatu mai sus pune stiu si eu la 4-5 grade diferenta fata de ce tem ai in camera si vezi daca pleaca. Daca pleaca, atunci nu ai nici o problema.
Daca nu pleaca nici del pui la 30 de garde,atunci trebuie sa verifici sau cineva cu un aparat de masura daca ajunge comanda de la termostat la centrala.
Daca nu ajunge atunci este termostatu de vina, Dar trebuie sa verifice cineva care stie ce anume sa verifice.
Sau ocoleste termostatu, banui ca acea centrala are si ea acolo butoane, nu stiu exact ce ai tu acolo, sau legi pe direct din termostat, dar si asta trebuie s-o faca tot cineva ce stie ce trebuie facut.

| anonimg a răspuns (pentru relian):

Dacă termostatul ar porni la diferența de 1-2 grade, atunci centrala ar porni/opri de fiecare dată când se deschide ușa. Probabil astfel de termostate (traductoare) nu sunt făcute așa de sensibile.

| relian a răspuns (pentru anonimg):

Orice termostat asa functioneaza,altfel ar fi pornit oprit tot timpul,mai ales de ai avea unu electronic, ce faci scade cu juma de grad sau cat o fi si pleaca, mmediat ajunge la cat e setat sta, iar pleaca.
Deci orice termostat asa functioneaza cu aceasta diferenta, depinde cat pune fabricantu diferenta, unele le poti seta tu acea diferenta.Bine ce aveti voi acolo e apa de ploaie laughing termostate mai adevarate au aparatele de aer conditionat, bine nu alea ces prin europa, ma refer la alea de prin supermarketuri, sau din case cu AC split.In sf asta e,problema la romani si in general la europeni este sistemul folosit,calorifere, apa peste prajit laughing chestii vechi si greoaie, stau sa incalzesc apa, care incalzeste caloriferu, apoi aeru pfff, dar asta e.

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Majoritatea termostatelor pornesc la o diferență de 0.5 grade, unele chiar la 0.2. eu cred ca trebuie sa astepti putin, unele termostate au o întârziere setata. Pune pe 23 si asteapta 3 minute.

| darrio2007 a răspuns:

A functionat pana acum?
Vezi daca ai vreo eroare pe afisajul centralei. Daca presiunea in instalatie e prea mica, nu porneste, oricat ai umbla la termostat.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Poate e de la centrala nu de la termostat.