| benga94 a întrebat:

Am pus geamurile noi, am dat cu silicon dar asta iarna parca se simnte curent pe lângă ele.
Cum sa fac sa fie izolate bine?

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Degeaba iti montezi geamuri de termopan, daca in jurul geamului nu refaci izolatia termica intre tocul geamului si perete!

Trebuie sa desfaci "izolarea" (ne-umplutura) din jurul tocului geamului si umplii golul cu SPUMA izolatoare sau cu caramizi /BCA + tencuiala + gletuire.
Daca ai facut treaba bine, atunci nu va mai sufla vantul in jurul geamului, temperatura din jurul geamului va fi cat a restului peretelui (ne-desfacut).

| anonimg a răspuns:

Între toc și perete se dă prima dată cu spumă. Apoi se taie surplusul de spumă poliuretanica și se face glaful de jur împrejur cu polistiren extrudat dacă spațiul permite, și apoi se dă cu glet si se pune un colțar pentru ca să fie colturile drepte. La partea de jos a glafului se pune un glaf din pvc, aluminiu, marmură sau orice altceva mai solid pentru că acolo se strică zidul cel mai repede și trebuie să aibă o rezistență mai bună.
Dacă faci așa, atunci nu are cum să mai intre curent de aer. Ori fereasta nu se închide bine, nu etanșează pe garnitură. O astfel de problemă se poate remedia de către un meseriaș de termopane numai dacă geamul a fost pus drept (sau a fost asamblat drept).

| relian a răspuns:

Silicolnu cand se usuca lasa spatii, deci acolo se izoleaza cu spuma, asa ca dai jos siliconu ala si pui spuma, apoi garantat nu o sa mai simti curent de aer. Poti pune spuma la interior si pe afara ceva silicon dar ceva special nu asa silicon ce se pune la interior, sunt silicoane care se pun afara, intrebi la magazin.La fel si pentru spuma intrebi ce tip de spuma se pune la ferestrele astea de termopan, sa nu pui cine stie ce spuma si sa iti umfle fereastra si spumele astea sunt de diferite tipuri, mai slabe, mai puternice etc.

| Nonolita a răspuns:

Pe unde ai dat cu silicon?
Din experienta mea, siliconul se desprinde repede mai ales de pe suprafetele lucioase. Pentru priceputii care sar repede: a lucrat un mester, cu material cumparat de el.
La geamurile clasice (nu termopan) pui chit. Dupa aia, daca vrei sa-l protejezi, dai cu un strat subtire de silicon.