|

Am un nuc in spatele gradinii.Il pot taia? E necesar sa anunt primaria pentru a mi se aproba acest lucru?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ce treaba are primaria ca vrei tu sa tai un nuc?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Denys05):

Pe vremea lui Ceausescu se implica primaria.Intreb daca este valabil in prezent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă este pe proprietatea ta poți face ce vrei cu el. Atât timp cât nu afectează pe cineva (de exemplu să cadă pe terenul altcuiva și să producă daune) îl poți tăia liniștit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O daaa. Stiu ca nucul are un regim special.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Conform Legii pomiculturii, legea nr. 348/2003, republicata 2008, republicat in Monitorul Oficial, Partea inr. 300 din 17/04/2008
"Art. 14 (1) Defrisarea plantatiilor de pomi si arbusti fructiferi de interes comercial apartinand persoanelor fizice sau juridice se face numai in baza autorizatiei de defrisare eliberate de directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si, respectiv, a municipiului Bucuresti, in conditiile prevazute de legislatia in vigoare, si are scop statistic.
(2) Conditiile minime pentru autorizarea defrisarii plantatiilor pomicole sunt:
a) plantatia prezinta goluri si pomi uscati in proportie de 60%;
b) plantatia se afla in declin si prezinta infectii provocate de micoze, bacterii, virusi, a caror combatere nu se justifica economic;
c) au durata normala de functionare expirata;
d) in cazurile cand se solicita defrisarea plantatiilor de nuc si de castan comestibil in masiv, cererea de defrisare va fi insotita de documente privind expertiza tehnica efectuata de un institut de cercetare-dezvoltare pentru agricultura sau de statiunea de cercetare-dezvoltare pomicola din zona; criteriile care stau la baza documentatiei in vederea autorizarii taierii exemplarelor de nuc si castan comestibil, precum si a defrisarii lor cand sunt in masiv se stabilesc conform prevederilor prezentei legi.
(3) Cererea pentru obtinerea autorizatiei de defrisare se depune la directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, cu 3 luni inainte de executarea defrisarii.
(4) Sunt exceptate de la obtinerea autorizatiei de defrisare colectiile de pomi si arbusti fructiferi, culturile pomicole de concurs si parcelele experimentale, care se aproba de consiliile stiintifice ale unitatilor respective.

Art. 15
(1) Materialul lemnos rezultat din defrisarea plantatiilor pomicole si a nucilor este proprietatea fiecarui detinator legal al plantatiei si al pomilor razleti, care i l poate comercializa sau utiliza...2009 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează