|

Buna...am niste pui de gaina care au inceput sa se manance intre ei adica toti se intorc impotriva unuia si incep sa-l mamance pe sub aripioare. Ce sa fac ca sa nu se mai inample asta? multumesc anticipat. Dau fundita!

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

De obicei acest comportament se datoreaza lipsei de calciu din alimentatie. Nu culoarea este cea care ii determina sa il atace pe acelasi, ci selectia naturala: l-au identificat pe cel mai slab si incearca sa "fure" mineralele lipsa de la el, ciugulindu-i penele si chiar sangele. Lipsa de calciu este foarte des intalnita in perioada in care le cade puful si incep sa creasca penele, dar apare uneori si mai tarziu, urmatorul simptom fiind "ologirea" lor, dupa cum se stie calciul fiind necesar si la formarea oaselor.
Ca si remediu, poti sa ii hranesti cu branza de vaci si sa le amesteci coji de oua pisate in hrana obisnuita, insa rezultatele nu vor fi imediate, acesta fiind mai mult un tratament preventiv.
La magazinele de specialitate sau la farmaciile veterinare vei gasi insa calciu sub diferite forme, precum si sfaturi si instructiuni de administrare. Tine cont insa de faptul ca pentru asimilarea calciului este nevoie si de vitamina D.
Pana atunci poti separa puiul ranit, dar solutia este viabila numai pe termen scurt, pana vor identifica urmatoarea victima.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu creca faci experimente in pivnita, ai dezvoltat un virus ceva care se mananca fiintele intre ei si l-ai testat pe puii de gaine.Noi urmam asa-i?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Separai pe cei care iy manaka de cei care sunt mancati.happy cam asa mi s-a intamplat si me la tarahappy si i-am separat cand sunt mai mari iy lasi sa stea toti happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pui canibali...
mda, tot ce poti face este sa separi puiul de ceilalti. Cand mai cresc, puiul nu va mai fi in pericol.winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Desparte. i

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Saracul de el sad Am patit si eu la tara asa odata cand eram mica. Toti puisorii era galbeni numai unul era negrut, si asa l-au batut si l-au ciugulit de spate pana ce a ajuns sa aiba rana vie. Bunica l-a luat si l-a pus doar pe el intr-un loc mai mic, unde avea hrana si apa cat vroia. Asa a scapat si s-a transformat intr-o gaina neagra, f frumoasa si... grasa laughing Serios, nu ai ce sa faci, decat sa-l muti pana nu-l vor omori. Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Este sindromul de pica, boala care netratata duce la canibalism. Este o afectiune nervoasa generata de densitate, monotonie alimentara si/sau excitatie luminoasa. Izoleaza puii cu plagi sangerande pe care vei aplica albastru de metilen, pune-le 1, 5-2 g sare la litru, in apa de baut, redu lumina la stictul necesar(in niciun caz direct la soare), mareste-le spatiul de crestere, taie cu o foarfeca formatiunea cornoasa din varful ciocului maxilarului superior, iar daca sunt la o varsta la care pot ciuguli, arunca-le din cand in cand graunte intregi. Odata pe luna pune-le 3 zile vitamine. Am vazut cam tarziu intrebarea dar poate pentru altadata sau pentru altcineva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asculta ori nu le dai tu destula mancare ori mama lor adica closca ii batea si ei au invatat sa riposteze ori sunt dinalea ferm vet ar trebui sa le dai au mult calciu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează