|

Buna! Am o intrebare pentru cine se pricepe sau lucreaza in domeniu.

Trebuie sa cumpar 32 de becuri led pentru oglinda mea de machiaj (lumina calda si rece) si nu stiu ce intensitate sau dimensiune ar trebui sa aiba fiecare pentru a crea lumina perfecta. Ma gandeam daca sa cumpar un variator (sper ca am spus corect) sa pot schimba lumina in functie de preferinte. Orice informatie este de ajutor

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Prima data trebuie sa iei in calcul ca, un bec cu Led lumineaza de cca. 8 (opt!) ori mai tare decat un bec cu filament clasic.
Asta inseamna ca, daca pui 32 becuri Led de doar 1W fiecare, atunci lumina va fi echivalentul unor becuri de cca 250W, ceea ce te va orbi in fata oglinzii si tocmai micile detalii si nuante nu le vei vedea bine!
Dupa parerea mea, ar fi mult suficiente 3-5 becuri cu Led cu oglinda, montate in spot-uri, care se pot orienta, iar majoritatea lor sa fie de lumina calda.

Din pacate, becurile cu Led-uri nu se pot folosi cu variatoare "obisnuite", facute pentru becuri cu filament.
Explicatia este simpla: becurile cu Led lumineaza la maxim chiar si la curentul cel mai mic, admis de variator.

Daca doresti lumina variabila, acesta se poate realiza cu Led-uri individuale (NU becuri gata! ) sau banda de Led-uri. la care se construieste o electronica speciala de catre un electronist.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mergi in magazin de electrice si intreaba acolo ei au personal calificat si specialistii de acolo te vor sfătuii exact ce sa cumperi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează