| SofiaTeodorescu a întrebat:

De ceva timp am observat ca multă lume alege sa isi faca casa pe structura metalică.Ce parere aveti? Ati locuit intr-o astfel de casa daca da cum a fost/ o parere.Cum e iarna intr-o astfel de casa? Cum E cu zgomotul?
Multumesc.

Răspuns Câştigător
| Elelei a răspuns:

Am vazut, nu am locuit. O aleg pentru ca e... ieftina. Casa mai ieftina decat un apartament.
Ce am vazut eu, peretii despartitori erau din placi de rigips. Intre ele, un strat de vatelina. Se auzea totul dintr-o camera in alta. Doamna mi-a confirmat ca noaptea, cand copilul ei mai da cu piciorul in perete, i se pare ca se rastoarna casa. La peretii exteriori ceruse expres (peste dotarile standard) o izolatie si cu vata de sticla pe langa cea de polistiren. Dar sotul si copilul tot se plang de frig iarna. Ea sta intr-un cartier de case, retras de la strada principala. Deci, nu are zgomot.
Partea metalica poate ecrana/distorsiona semnalul la telefon. Internetul, daca e pe cablu nu are probleme. Distributia in casa cu router poate fi buna daca se gaseste locul ideal pentru router. Baietii de la firma furnizoare stiu sa faca masuratorile.
Ce spune @Annatassia, e cu totul altceva. Betonul armat nu e structura metalica la care te referi tu.

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Multa lume? Nu prea cred. S-a mai discutat subiectul, faptul ca ar fi mai ieftina decat una de zidărie este o legendă urbana.
O luam pe bucati: fundația e identica (chiar daca nu necesita, proiectul se face pe aceleasi calcule), acoperisul se poate face identic, planseul la fel, tamplaria identica, finisaje identice... Singura diferenta e la ziduri, iar zidaria pentru o casa costa 3-4000 de euro pentru o locuinta decenta.
Deci cu peretii gratis, ai eonomisi 4000, in realitate ai sa constati ca iesi chiar mai scump.

regis
| regis a răspuns:

Cei care sustin ca o casa pe structura metalica este semnificativ mai ieftina ar trebui sa justifice diferentele. Rigips, vata, polistiren, toate se pot pune si pe zidarie, deci in afara de ziduri nu vad de unde vine economia. Iar toata zidaria nu face nici macar 10% din costul final.

| Violleta2022 a răspuns:

Structura metalica a casei nu afecteaza caldura sau izolatia casei.
Mai toate casele si blocurile au structura metalica peste care se toarna beton sau ciment, ca structura de rezistenta a cladirii, fiind extrem de solida.
Materialele de izolatii sunt diferite de structura metalica si depinzand de alegerea propietarului, isi face izolatie sau nu, daca alege materiale ignifuge sau bune izolatoare.

| NLS a răspuns:

Am văzut un birou permanent (iarna-vara) construit lângă casa beneficiarului, construcție metalica.
Explicația proprietarului: cu 30% mai ieftin decât o construcție clasica cu aceleași proprietăți izolatoare.
A folosit rigips de exterior, rigips de interior, izolație de 250mm.
El locuiește într o zona mai liniștita, daca ești mai pretențios la sunete sau vrei sa nu audă vecinii când ridici tonul, sau vrei sa poți da muzica tare fără sa ți vina Garcea la ușa trebuie sa izolezi și fonic.
Dar chiar și asa tot o sa ieși mai ieftin decât construind cu cea mai buna soluție posibila, respectiv cărămidă.

| SofiaTeodorescu explică:

Aaa..Si cum e cu semnalul la telefon si internet.Si comportamentul pe termen lung al structurii metalice la coroziune.