|

Buna seara TPU!O mica intrebare, in cazul in care doresc sa imi renovez casa complet, usile trebuie sa fie montate inainte sau dupa a se face finisajele?Stimabilul domn cu care am optat sa imi renoveze casa mi-a solicitat ca usile sa fie puse inainte ca el sa intre in apartament, de baietii de la care cumpar aceste usi.Este corect a se face astfel? Nu se strica acele usi?Multumesc celor care raspund!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Depinde de tipul de uși pe care îl iei.
- Unele uși au pervaze pe ambele părți (și extensie dacă zidul este mai gros) și la acestea nu mai trebuie nici un fel de reparații; astfel de uși se montează la final, chiar și după ce se pune parchetul și gresia, pentru că se vede mai bine tocul peste gresie (ar fi greu să se decupeze parchetul sau gresia după ușă, și apoi s-ar vedea și mult chit pe lângă toc).
La acestea se poate da și lavabila. Un pic de praf de la ajustarea pervazurilor se poate șterge de pe lavabilă.

- Alte uși care au pervaz doar pe parte, se pot pune tot aproape de final, și va rămâne doar puțin de zugrăvit în jurul tocului.
Pereții la ambele categorii de uși să fie perfecți în poloboc, altfel partea de sus sau de jos a tocului va ieși în afară, sau va intra în zid și nu vei putea pune pervazul.
Unii meseriași lucrează curat; dar majoritatea parcă aruncă gletul pe perete cu lopata. happy
Ușile pot fi îmbrăcate în folie din aceea subțire la sul și care se lipește singura.

| explică (pentru anonimg):

Multumesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlexandruMM90):

Cu plăcere. Mulțumesc și eu pentru fundă!
Succes la renovare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlexandruMM90):

Ai grijă unde va veni jumătatea grosimii ușii (pentru asta măsori tocul), pentru că acolo trebuie să se îmbine parchetul cu gresia, și acolo va veni șina de trecere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Risti sa le zgarie sau murdărească, pune balamalele dar usile dupa ce termina. Daca ai o folie sa le protejezi poti sa le pui acum, daca nu te astepti sa le zgarie cumva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează