| Spooran a întrebat:

Buna ziua, am cuparat o centrala motan plus 100 pe gaz, am dat 3700 lei si am montat-o eu si am pornit-o, mi-a aparut o erore E88, am citit manualul de instructiuni si spune sa sun o firma autorizata sa-mi scoats eroarea E88. Am chemat firma. Au venit 2 baieti si mi-au desfacut-o si pe panou electric avea un cablu iesit cu o mufa la care avea un fir alb micut bagat cu amndoua capete. Mi-a scos firul acel scurt si ce sa vezi, ca merge centrala. Mi-a facut garatia pe doi ani si mi-a spus ca ma costa 300 lei, deci s-a facut centrala 4000 lei Aveti grija, cine vrea sa cumpere o centrala motan sa nu patiti si voi ca mine, asta-i tara in care traim.Eu am un salariu minim pe economie.

17 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Felicitări ca ai reusit sa o montezi singur, cunosc oameni care cheama instalatorul pentru a inlocui masina de spalat cu alta noua.
Pe de alta parte, e normal sa ii platesti pe cei care a facut punerea in functiune, nu ai platit pentru acel cablu, ai platit deplasarea, deranjul si priceperea lor, inclusiv scolarizarile si atestarile prin care au trecut ca sa poata sa desfaca acel cablu.
Pe de alta parte, daca te-ai descurcat sa montezi singur centrala, nu ar trebui sa traiesti din salariul minim. Cu siguranță te-ai descurca sa montezi niste calorifere sau o chiuveta, precum si multe alte chestii pentru care se incaseaza bani frumosi.

| cristi202 a răspuns:

Asta e tara in care trăim, cu oameni ce nu stiu cand trebuie sa lase treaba pe mîna unui meserias, si se baga ei stricind lucrurile. happy

Bula
| Bula a răspuns:

Eroarea E88: nu s-a facut instalarea si verificarea centralei de un specialist atestat.

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns:

La punerea in funcțiune trebuia să vină firma aia, să-ți dea un p.v. să nu riști pierderea garanției. Dar faptul e consumat... poate pe viitor

| Wr3nch a răspuns:

Oricum se platea inspectie. Daca nu e verificata de firma nu ai voie sa o folosesti.

| dinaprilie a răspuns:

E si vina ta, ca nu stiiai de acest fapt, este si vina lor ca nu te/au informat in momentul cumpararii. vrei sa te razbuni? Sparge/le un geam.

| SpiridusulTuca a răspuns:

Nu ai voie sa o montezi singur si sa o pornesti inainte de inspectie

| NunuNini a răspuns:

Firul ala scurt bagat cu amndoua capetele, nu a fost pus din greseala asa. E o protectie. Zi merci ca baietii nu ti-au sigilat centrala pentru ca nu a fost instalata de cineva autorizat ISCIR. Nu ai patit nimic. Din contra, ai avut mare noroc. Bine ca au verificat-o baietii si ti-au dat garantia. Altfel, nu aveai voie sa o folosesti. Si plateai o amenda mult mai mare, te costa centrala aia mai mult decat 4000 de lei.
Aveti grija, care vreti sa va puneti CT, nu faceti ca @Spooran!

| Spooran explică (pentru NunuNini):

Domnu NunuNini De ce Nu te avertizeaza cand te duci in depozit so cunperi? De pretul centralei este mare scris cit centrala sa-l vezi? De nu scrie sub pret odata ce o cunperi Nu ai voie so montezi singur? Centrala este codata cu E88 si doar cu firma autorizata poti s-o pui in fuctiune? Si costu este 300 lei pentru a scoate codu? De nu sunt afisate la pretul centralei tote iformatile cand o cunperi? Eu unu daca stiam nu o cunparam. Sunt alte centrale care sunt fara cod si cand le montezi merg fara sa chemi fime sa le platesti?

| Bula a răspuns (pentru Spooran):

TOATE centralele trebuie puse in functiune de persoana autorizata ISCIR.
Scrie clar in fisa centralei, dar n-ai citit-o.
Taxa de verificare incepe de la 300 lei in sus.

| NunuNini a răspuns (pentru Spooran):

Nu e nevoie sa fii avertizat. Pentru ca orice centrala trebuie instalata de un instalator AUTORIZAT ISCIR. Nu orice instalator de gaze. Nu exista nici un model de centrala pe care sa o montezi singur si sa o pornesti doar dintr-un buton. Trebuie sa chemi pe cineva care sa ti-o puna in functiune. Indiferent ca e 3700 de lei sau 78000 de lei.

| Spooran explică (pentru NunuNini):

Domnul NunuNini am mai montat o centrala în ani trecuți Ariston si nu a fost codata am montato și i-am dat drumu și a mers fără nici o problema.

| relian a răspuns (pentru Spooran):

Lasa sa bata din gura, astia ce se sperie si de un bec, auzi tu sa montezi un rahat de 2 lei ce dioara bagi in priza,trebuie specialist,neam dat dreacu, nu cumva vor astia sa chemi specialistu sa iti bage si o masina de spalat in casa laughing nu-i nimic de mirare, o sa trebuie sa chemi si un electrician sa schimbe un bec, dupa astia ce tot comenteaza rahaturile astea.
Bine ai facut ca ai spus aici, ca oamenii sa evite rahatu astora de centrala, sa stea cu ele acolo daca fac magarii de genul asta.
Eu te sustin

| Zorizilei a răspuns (pentru relian):

Si daca dupa 2 ani centrala se strica si nu stie sa o repare ce face?

1. cand cumperi ceva din dedeman nu trebuie sa scrie pe eticheta ca montajul nu este inclus in pret ca este logic! sau daca ai dubii intrebi.
2. Daca se descurca sa o monteze pana la urma nu ii mai chema pe oameni, timpul si deplasarea lor costa bani chiar daca e vorba de 10 minute petrecute la om in casa plus drumu se face o ora poate sau chiar mai mult timp in care la alta lucrare poate ar fi luat 600 de lei.

| relian a răspuns (pentru Zorizilei):

Centrala aia are garantie de la fabricant, deci daca se strica dupa 2 ani aia trebuie sa-i dea alta.Asta pentru ca nu s-a stricat din cauza ta, daca a mers 2 ani inseamna ca totu a fost ok.
Referitor ca aia au venit si ia luat bani,da aici asa este,si pentru deplasare se ia bani,dar nu mereu,depinde de firma, unai nu-ti ia bani daca nu era nimic de r eparat, asta daca is mai noi si vor sa isi faca clienti, o vreme asa fac.cel putin eu asa as face la inceput.

Daca ar fi avut in alta parte alt job stai tu linistit ca s-ar fi dus acolo. Apoi tu daca ai un job faci si chestii micute chiar si numa verificari, nu faci numa instalari, deci mergi acolo unde esti chemat indiferent cat dureaza sau cati bani ies.

Răspuns utilizator avertizat