| iulianrebelul2452 a întrebat:

Buna ziua.
Am o casa batrana, taraneasca cred, care are dusumea si sub acea dusumea este pamant. Vreau sa scot dusumeaua orice ar fi si sa mai iau din pamant si sa torn o placa de beton pff. Ce izolatie pentru parchet as putea pune sub parchet direct peste placa de beton? Ma refer sa pun izolatia peste placa de beton si dupa parchetul, dar nu stiu ce se potriveste in caz ca vreau sa pun direct pe placa de beton, ma gandeam la polistiren extrudat ca ajuta cu inghetul etc sau folie de aluminiu ca cica ajuta cu umezeala sau folie pentru denivelarile de 2-3 mm (nu vreau sa pun sapa pun betonul super drept). In camera am o soba intr-un colt in caz ca va ajuta cu ceva

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Fa asa: sapi pamantul la adancimea care o vrei, nivelezi pamantul cu putin nisip sau balastru, apoi pui polistiren de minim 5 cm, de preferat extrudat, apoi pui deasupra o folie groasa pentru a te proteja de umiditate, apoi tragi acel beton care sa nu fie mai gros de 7 cm, de preferat 5cm, daca nu ai incredere in acest beton atunci poti pune o plasa de fier de 6mm iar betonul il faci minim 4:1 adica 4 balastru 1 ciment, de preferat 3:1 apoi peste acest beton pui polifon de cel putin 5mm (ce se foloseste sub parchet) apoi poti pune parchetul!
Dar nu uita: Parchetul il poti pune dupa minim 1 saptamana dupa turnarea betonului, pentru ca daca betonul nu va fi uscat complet, parchetul se va umfla!
Inainte cu o zi sa pui parchetul, cara toate pachetele de parchet in acea camera sa stea acolo 24 de ore sa se obisnuiasca cu umiditatea si temperatura camerei daca nu faci asta iar risti sa se umfle... Cam atat trebuie sa stii, Bafta!

| iulianrebelul2452 explică (pentru lpavel):

Și daca vreau sa pun betonul și după polistirenul extrudat și după folie din aia de aluminiu sau cum so numi pff, nu merge așa? Că așa am văzut la multi și mna oricum mersi mult pentru răspuns

| lpavel a răspuns (pentru iulianrebelul2452):

NU! In nici un caz nu se face asa! Pentru ca de la greutate se va lasa polistirenul si se vor forma gropi mici si se va strica parchetul imediat! Eu ti-am zis cum se face, muncesc in domeniu stiu ce vorbesc daca nu ma asculti e treaba ta!
E adevarat ca ai avea o izolatie mai buna dar parchetul nu va rezista mai mult de un an...

Am înțeles așa voi face mulțumesc mult

Întrebare, poate îmi răspunzi pe wapp in caz că nu văd aici, 0763423261, după ce pun polistirenul, ce fel de folie groasa trebuie? Gen știu că are un nume anume dar nu știu sigur care, folie aluminizata sau cum era?

| lpavel a răspuns (pentru iulianrebelul2452):

Tu te gandesti la folie termoizolanta dar nu are rost daca vrei sa economisesti! Pentru ca termoizolarea iti face deja polistirenul...
Pune o folie simpla incolora de care se foloseste si la sere! Am zis groasa ca nu cumva sa cumperi folie subtire de protectie a mobilei cand se zugraveste... ca sa intelegi mai bine folia are rolul de a opri umezeala care ar urca din pamant in beton si sa nu se scurga zeama betonului cand il torni.

Nu pot face așa, e doar o idee deci sa nu reacționezi nasol, folie din aia groasa sa bag sub beton, după betonul și peste beton polistiren extrudat? Ptk acolo va fi super drept și nu o sa se găurească polistirenul din cauza că va fi trafic mic

Gata gata, îmi puteți da pe wapp sau alte aplicații, link urî spre polistirenul extrudat dar ăla îl găsesc și eu, și polifon și ce fel de folie? Vreau sa fac fix că dumneavoastră pentru că m-am gândit și a devenit logic tot ce ați spus

12 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Torni placa de beton cat mai groasa, cauta daca poti sa o legi de fundatia peretilor daca ai asa ceva.
Daca peretii stau pe o fundatie de beton, sapa sa descoperi din ea, dai gauri si bati cu barosu fier beton, dupa pui fier beton, legi de acele bare si torni acea placa ce spui tu.

Doar asa poti face ce spune nea Pavel, sa pui polistiren sub placa de beton.
Daca placa de beton nu se tine de ceva, punind acel polistiren mai r au faci laughing placa aia se va lasa cu tot cu polistirenul ala, sau polistirenul se va lasa sub greutatea palcii de beton.

Fa placa de beton direct dreapta, nu te mai complica cu rahaturi cu sapa ce fac unia laughing sa muncesti de 9 ori, cauta sa faci placa aia cit mai drept, la nivela, si dupa ce se usuca direct pea ea pui iti zic eu acum ce sa pui.

Dupa ce placa s-a uscat, cumperi placi de OSB si le lipesti pe acel beton, eventual le bagi si cate 5 suruburi la colturi si mijloc sa stea acolo mai bine chiar des lipite.Le lipesti cu smoala sau ceva adezivi, gasesti tu pe la magazine, mai bun ca asta nu-i nimic.

OSB asta nu til papa nici dracu, nu se atinge de el nimeni, asa o sa stea acolo si sute de ani.
Peste acel OSB poti sa pui parchet daca asa vrei, sau poti pune mocheta.
Palcile astea de OSB iti asigura izolatie termica foarte buna, cu cit mai gros acel OSB cu atit mai bun.

Nu pune nimeni asa ceva, ma refer cei care lucreaza in constructii, pentru ca iese lucrarea mai scumpa, asa ca pui tu, ca pui la tine acasa, pui pentru tine sa faci ceva bun.

Eu nici nu mas complica cu parchet, as pune OSB de asta cit mai gros, apoi mocheta si aia e tot.
Aici la mine asa se face, asa se face nu dopar de om acasa, asa se fac casele, nu cele cu placa de beton, cele cu podea de OSB. Care au placa de beton, nu le mai pune si OSB ca dupa creste pretu la casa laughing asa ca pun mocheta direct peste beton, sau pun parchet.

Dar cel mai mult este folosita mocheta, nu de aia lipita de asta intinsa.
Nuti trebuie meseriasi, OSB de ala poti si tu singur sa lipesti, sai pui 4-5 suruburi e simplu, mocheta la fel, ai podeaua calda iarna, umbli descult prin casa, nu mai trebuie papuci, nu se mai aude ecou in casa ca la parchet.

La mocheta ce nu-i bun, daca ai copii mici aia fac dezastru, dar si asa, mocheta poti sa o schimbi, sau se spala dupa ceva ani.

Cel mai ieftin si mai bun asa ar fi.

Ce se intampla daca nu legi aceasta placa de fundatia zidurilor daca ai fundatie la ziduri? Intre perete si placa va ramane spatiu, betonul uscat, daca ai fundatie la ziduri, nu se lipeste de betonul de la placa, cand se usuca ramane spatiu, pe acolo intra furnici, o sa te invadeze furnicile laughing sau alte insecte.
Poti pune in acel spatiu silicon, umpli acolo intre cu silicon si ai izolat si de insecte.

Dupa ce placa se usuca, o sa vezi, va ramane spatiu intre ziduri si placa, acolo umpli cu silicon, apoi pui acel OSB ce am spus.

Parchetul este scump, de fapt este un carton presat lucios deasupra, se poate misca, este si subtire, vai mama lui.Nu se compara cu OSB sa zic asa de ala gros de 3 sferturi de inch.
Faci ceva dar fa-o odata si bine, apoi n-o sa mai ai treaba cu acea podea.
Cand asezi acel OSB nu il du pana linga ziduri, sa lasi asa putin spatiu cam jumate sau 1 cm, in caz ca se mai lasa, acolo sa poti pune silicon, de incearca sa intre furnici sau alte insecte.

Legat ce spui tu sa pui placa de beton si apoi polistiren si peste parchet, da se poate si asa, chair se face asa ceva, la cei care pun parchet, dar trebuie ceva parchet mai gros.

Nu te lua dupa Pavel, el desi zice ca lucreaza in constructii nu stie, poate ca n-a vazut, dar pe placa de beton se lipeste polistiren uxtrudat, pentru asa ceva este facut acel polistiren, sa calci pe el, de aia este tare, se pune sub parchet, si in alte locuri unde poti calca pe el fara sa se intimple ceva rau.

Deci ai aceste optiuni, OSB ce am spus, cu mocheta, sau daca chiar doresti parchet, lipesti pe placa polistiren extrudat, peste pui parchet.
Asa are acasa un unchi de-al meu, el asa a facut, ca asa vor unia parchet nu mocheta, ce or vedea ei bun la pacrhcet eu nu vad, dar na fiecare cu durerea lui.

Am vazut pavel spune vai nu pune polistiren sub parchet ca nu-i bun laughing ca se lasa.Se lasa in capul lui probabil, el poate no fi auzind la firma unde lucreaza de polistiren de asta extrudat sau cum ii mai zice.
Nu te lua dupa el ce spune, eu am vazut asa lucrari si nu s-a stricat nimic, nu se lasa, cum zic acel polistiren ce spui si tu pentru asa ceva este facut.
Nu zic sa ma crezi pe mine, cauta pe net " la ce se foloseste polistirenul extrudat "apoi sa vii sa-i spui si lui nea pavel cum sta treaba.

Ce vrei sa te mai invat? laughing Ce spun eu aici, asa ceva nimeni nu face in RO pentru ca oamenii sunt conservatori, merg tot dupa ureche, sau ce se face acolo, chiar inginerii de acolo nu vor sa invete omu sa faca bine, simplu si ieftin, ca nu ar mai vinde ei materiale laughing niste tilhari cu totii.

OSB ala la fel cauta pe internet pentru ce este folosit si o sa vezi, a fost inventat de americani in California si se foloseste la acoperisuri, pereti exteriori, pereti interiori, podele.

Eu nu zic am eu dreptate, adica sa ma crezi, dar poti si tu singur sa cauti si sa vezi.
Pe tine te intereseaza sa fie cald in casa iarna corect? Dar si estetic, iar mocheta este si estetica si calduroasa, si nu da ecou, ba absoarbe, nu auzi ecouri asa cum auzi la parchet.

La parchet trebuie sa mai pui un tol pe jos, un covoras, tablouri multe pe pereti, ca astea sa absorba virbratiile sa nu mai spui ca esti in biserica laughing

Daca pamintul ala este deja batut de zeci de ani no sa se mai lase.Dar sa pui silicon cum am zis ca altfel te invadeaza furnicile.
Nu nivelezi nimic, nu pui nisip ca mai rau faci, pavel numai timpenii te invata laughing
Punind nisip, ala va intra in pamint cu timpul si ramane gol in locul lui sub placa si placa se lasa.Razi pamint cit vrei, nu conteaza sa fie la nivela, ca tu nu stai sub placa, stai pe ea, deci deasupra faci drept, pe acel pamint pui folie, sa nu se scurga zeama din beton in pamint, torni placa.

Gata ai terminat lucrarea deja.Sa ne spui cum faci, cum hotarasti sa faci.
Daca faci cum am zis eu cu OSB e mai bun chair de pui si parchet deasupra. Urmatoarea metoda buna, este sa pui polistiren extrudat asa cum ai spus si tu, nu te lua dupa pavel marele constructor, fa cum ai zis si tu in cazul asta.

Polistirenul sub beton nu te ajuta cu nimic.bani irositi laughing Nu ca n-ar fi si ala bun, dar nu prea te ajuta cine stie ce.

| lpavel a răspuns (pentru relian):

Esti prost ca noaptea si nu explic de ce ca tot n-ai intelege... ia spune-mi desteptul p uli cate case ai facut la viata ta? una e sa vezi pe net alta e sa faci. tu confunzi casele de lemn cu cele zidite! Apoi ce i-am zis eu am zis sa iasa mai ieftin si cat de cat bun nu cum a vrut el. Eu pentru mine nu asa am facut dar nici cum zici tu laughing ai vazut prea multe minuni pe net laughing tu asa sa-ti faci! laughing

| relian a răspuns (pentru lpavel):

Ciobanul tot cioban ramane chiar daca are internet laughing Frumos tu poti discuta cu cineva? Se pare ca nu prea, atit te duce mintea atit poti.

Ce iai spus tu? Balarii. Iai spus sa puna sub beton polistiren, ia explica pentru ce, ce rol are acel polistiren sub beton?
Daca am facut eu case.Da am facut o caa foarte mare, pe cand tu doar ai muncit salahor pentru care muncesti.
Eu am vazut la blocuri, la case, au pus sub prachet, direct pe beton, polistiren expandnat sau placi de cork, sau cum le spune pluta in romana, si apoi au pus parchetul.
Nu vorbesc aici de case desene animate ce faceti voi, case de milooane de dolari, sau apratamente din centru.

Tu vorbesti de desene animate, cam asta faci. Explica ce rol are acel polistiren pus sub beton? nu are nici un rol, iti zic eu, poate ca o izola ceva, dar avand in vedere ca este sub placa, acolo e pamind e sub casa, nu te ajuta cu cine stie ce, deci bani irositi.

Iai zis mai bun.ce i-ai zis tu mai bun? placa de beton stie si omu sa toarne, asta stia si el nu i-ai zis tu asta.
Altceva ce iai mai spus. Ai spus sa puna polistiren sub beton, cam aia e tot ce ai spus tu, in rest nimic.

Ce vezi tu asa de wow ca iai fi spus celui care a intrebat? Analizeaza si tu si spune, eu atit am vazut ca ai spus, polistiren sub placa.

Nu iai spus nimic, omu voia sa puna polistiren estrudat sub, tu l-ai sfatuit sa nu puna, adica gresit.
Eu i-am spus sa puna OSB care odata izoleaza termic, nu mai bine ca acel polistiren extrudat dar izoleaza destul, plus ca se pune usor, poti aplica pe el mocheta, sau parchet foarte usor.

Eu nu vad pe net, intru in case zilnic am vazut mii de case, case in contructie, case construiete si de toate neamurile, eu le instalez aer conditionat asta ca idee, asa ca nu le vad pe net.
Deci nu lucrez salahor ca tine, am si gandire mai buna ca tine, logica si ce vrei tu, am si scoala mai multa ca tine, asta pe verificate pe ce vrei tu.

Am si demostrat pe aici unora ce spun, nici ei nu au inteles, pentru ca asa este romanu daca nu vede nu pricepe asa usor. Asaa ca i-am pus poze, poate ca din explicatii pare altceva, omu nu ma jignit asa cum faci tu, a cerut sa-i pun poze, i-am arata poze, a ramas impresionat si a inteles.
Dupa nu a mai spus nimic, la fel era si el ca si tine, tot asa de asta meserias, dar cel putin omu este deschis, a vrut sa invete si altceva, sa priceapa si altceva decat vechile procedeee ce ele fac romanii de cand e lumea.

Mia multumit, a zis mda interesant, frumos laughing Nu ne-am certat, nu ne-am jignit, asa cum faci tu.
Eu am spus astuia care a intrebat sa nu se ia dupa ce iai spus tu, nici sa ma creada pe mine, doar sa caute sa se mai informeze, dar tu deja te-ai simtit jignit, sau ofesant, tu marele mester Manole, vin eu sa spun ca nu-i bun ce spui tu, mare constructor de case in RO nu de lemn, de parca fundatia nu este aceaisi ca e casa de lemn sau caramida, boltari, si podeaua e tot din beton, pentru tine ar fi o foarte mare diferenta laughing

Arata si diferenta asta, care este diferenta intre podeaua de beton de la o casa din caramida si de la o casa de alta natura, nu-i tot placa de beton? Sau te pomeni ca e carton laughing

Uite asa salahori ajung sa se dea mari constructori pe net.

Ce a spus omu ca vrea este foarte bine, polistiren sub parchet direct pe placa nu sub placa cel sfatui tu.
Ca asa facerti voi case, aia este fix probelam voastra, nu inseamna ca e si bine.
demonstreaza ca ester bine ce spui tu, arata ce beneficii sunt, ce face acel polistiren sub beton. Gandeste ca peste beton mai pui si parchet, care izoleaza deasupra, lemnul fiind un izolator termic destul de bunicel.
Betonul ar fi ca un sadwich intre parchet si polistirenul tau, adica mai nimic.
Pamintul sub casa este cald, nu-i sloi de gheata laughing nici la ziduri nu stiit sa izolati in RO izolti zidurile pe afara, in loc sa le izolati la interior, sa eliminati contactul cu peretii care transfera caldura din casa afara.
Dar cei zic eu unia ca tine, cand nici fizica elementara nu stii, si daca jignesti cum ai facut-o, e clar, sigur am dreptate ca esti salahor laughing

| lpavel a răspuns (pentru relian):

Si zici ca te-am jignit? dar prostule care esti tu, cum mi-ai vorbit in comentariul facut? ce era sa fac sa te aplaud? Trebuia sa-ti spui parerea celui care a pus intrebarea, nu te dai tu cocos si faci pe altul prost! Mentin ce am zis; tu ai invatat de la Dorei ceea ce ai spus, habar nu ai de structura si mentinerea unei case! Sa-ti explic de ce am zis ce am zis? de ce as face asta?
Mergi frumos la o scoala de constructii si invata acolo iar daca iti vor zice cum ai zis si tu atunci cauta-ma si vei avea respectul si scuzele mele, pentru ca pe mine m-au invatat altceva si nu doreii ci inginerii constructori, asa ca ciocul mic si nu te da cocos ca asa ai vazut la dorel laughing

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Poti face izolatia si cu sticla expandata. Mult mai ecologica decat polistirenul. Daca gasesti la noi.

Daca ai casa din chirpici, nu e bine sa combini ciment, polistiren cu materiale eco. Cimentul tine umezeala, si va apare mucegai, igrasie. Polistirenul nu lasa peretii sa respire
In fine, tu vrei sa izolezi podeaua.