| CiureaCodrina a întrebat:

Buna ziua!
Cum aflu al cui este un teren care nu are nici numar cadastral si nici carte funciara?

65 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu exista sa nu aiba, doar ca nu il cunosti tu.
Vorbeste cu un topograf sau cu un notar sa te ajute sa scoti un extras CF pentru informare, nu trebuie sa ai vreo calitate pentru asta, dar trebuie identificat exact terenul.

| CiureaCodrina explică (pentru regis):

Buna! Am fost la Notar, terenul nu are carte funciara, nu are cadastru nimic.
Am fost si la topograf, am facut masuratorile tot, nu stiu ce sa mai fac.

| mi25 a răspuns (pentru CiureaCodrina):

Ce sa cauti la un notar? Notarul nu are situatia cadastrala sau a cartii funciare.
Mergi la biroul de carte funciara cu numarul de top al terenului tau. daca se margineste cu el. Acolo se uita pe harta cadastrala si iti spune ce nr. de top are acel teren. Nu exista teren care sa nu aiba nr. de top si de parcela. Mie mi-a eliberat chiar si un serox dupa o parte a hartii. Apoi, pe baza nr. de top si de carte funciara ceri extras de carte funciara. Nu trebuie sa fi proprietarul terenul ca sa poti cere asa ceva. Eu cu 15 lei am primit extras online. S-ar putea sa nu fie incadrat in noul sistem topografic si atunci poti obtine extrasul doar de la biroul cadastral de carte funciara.
E posibil ca acel tren sa fie ramas dintr-o dezmembrare si nedeclarat la cartea funciara sau cadastru.
La primarie nu se dovedeste proprietatea, se dovedeste doar folosinta. Proprietatea se dovedeste la cartea funciara, la cadastru.
In caz ca terenul a ramas fara proprietar, primaria trebuie sa ia masuri pentru a-l trece in domeniul public, proprietar fiind primaria. Poate de aceea se spune ca este al primariei. Asa se intampla cu terenurile proprietarilor decedati, care n-au urmasi cu vocatie de mostenitori sau ai carui mostenitori nu-l revendica.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Poate merge direct la biroul de carte funciara, de ce sa mai plateasc un notar?

| regis a răspuns (pentru mi25):

Ca sa găsească sprijin. La OCPI nu va sta nimeni sa ii caute datele. Si nu plateste o avere, la notar e vreo 50 de lei, costa mai mult drumul pana acolo.

| regis a răspuns (pentru CiureaCodrina):

In acest caz, cere tu intabularea in cartea funciară, daca nu se poate pe numele tau, macar sa iti noteze posesia. Dupa 3 ani va deveni al tau prin uzucapiune.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Ma faci sa rad! 50 de lei? Te-ai uitat vreodata in grila de servicii ale unui notar? Orice act sau actiune facuta de un notar costa de la 500 de lei in plus. O consultatie costa peste 200 de lei.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Daca nu are nici un act pe acel teren, cei de la cadastru nu discuta intabularea si nici posesia.
Conditiile de uzucapiune sunt altele, decat 3 ani. Citeste aici: https://www.avocatmateigabriel.ro/despre-uzucapiune/

| regis a răspuns (pentru mi25):

Vezi art.13 alin 7, litera a din Legea nr.7/1996.
In privinta extrasului CF pentru informare, tocmai a scos tatal meu unul prin notar, fix 50 de lei. Eu imi scot online, cu 20 de lei. Nu stiu ce grile ai vazut tu cu tarife de la 500 de lei in sus, dar de exemplu pentru legalizarea unei copii la notarul meu platesti impresionanta suma de 7 lei/pagina.
Later edit: pentru consultatie nu mi-a luat niciodată bani, desi nu o data am stat zeci de minute înăuntru.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

1. Petenta spune ca a fost si la notar si nu a rezolvat nimic.
2. Aici nu e vorba de sau doar de eliberare extras de CF, ci de localizarea parcelelei, lucru care nu se poate face din birou de catre notar (cred ca online), ci doar la boroul CF (OCPI). Acest lucru nu costa doar 50 de lei.
Da, se poate scoate online extras de CF, dar trebuie sa cunosti cel putin nr. CF si nr. de top. Am extrase de carte funciara cu toate terenurile pe care le-au avut bunicii la colectivizare. Si sunt peste 20. Asa poti sa scoti online si Planul de amplasament care se cere la OCPI cand inscrii un imobil nou.
De asemenea poti sa cercetezi la OCPI diferite dosare. Asa am aflat proprietarii predecesori ai terenurilor pe care le-au avut bunicii inainte de cooperativizare.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Apropos, la OCPI nu trebuie ca functionarul sa caute. El are o harti cu toate parcelelele, pe zone si, daca are nr. de top al unei parcele alaturate, o gaseste imediat. Mie mi-a eliberat si o copie cu parcelele din jur (aproape tot satul de 150 de familii.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Nu ti-am raspuns exact la prevederile Legii nr.7/1996.
Sa nu amestecam marfa cu ambalajul.
Acea prevedere se refera la imobilele INSCRISE in CF din eroare si nu a fost contestata inscrierea. Ori aici nu este vorba despre asa ceva.
Am spus: cei de la cadastru nici nu discuta despre inscrierea imobilului daca nu ai toate actele cerute. Ori aceasta persoana nu are nici un document ca drept asupra acelui teren.
In plus, uzucapiunea se obtine in instanta si unde trebuiesc indeplinite prevederile Codului civil si a Codului de procedura civila, despre care se face vorbire in site-ul pe care ti l-am indicat.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Apai nu ma mir ca iti cere notarul 200 de lei pe ora, la cum iti place sa invarti lucrurile si sa le complici, sa abati subiectul si sa inventezi impedimente.
Sunt N variante de a rezolva o situație, eu i-am dat varianta cea mai simpla din punctul MEU de vedere. Cine vrea sa isi bata capul pentru a economisi 25-30 de lei, e liber sa o faca, eu aleg varianta simplă.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Notarea posesiei se face exact pentru cei care nu detin documente. Articolul indicat de mine tocmai indica fix exceptia de la Codul Civil.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Nu are rost sa mai ne contrazicem. Eu vorbesc din experienta meseriei mele.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Chiar? Ai citit in codul civil pentru ce se fac notarile in CF? Si cum se face si pe baza a ce? Sau crezi ca mergi la CF si pe declaratia personala iti inscrie posesia!?
Si sa-ti mai spun ceva si cu asta am terminat: Daca primaria spune ca terenul are proprietar, nu poti face nici o notare de posesie. Ma refer la acest caz. Ca sa poti inscrie terenul in cartea funciara, indiferent daca este ca posesie sau in calitate de proprietar iti trebuie Certificat de atestare fiscala, Certificat de urbanism, pe care primaria, daca spune ca exista proprietar, nu ti le elibereaza.
Daca terenul nu ar avea proprietar, acesta ar intra in patrimoniul primariei, deci nici asa nu poti sa intri in posesia lui in mod legal.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Nu are nici o treaba cu codul civil, notarea posesiei se face in baza legii cadastrului. Si nu exista proprietar in CF, pentru ca terenul nu are carte funciara, conform celor spuse de persoana care a pus întrebarea.
In rest aberezi iar pe langa subiect.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Eu nu ti-am spus ca abeezi, dar se pare ca o faci. Asa cum ai facut-o si cand zici ca nu exista proprietar. Eu cred ca cei de la primarie stiu mai bine decat tine. Persoana respectiva nu are extras de CF sa vada daca exista sau nu proprietar. Nu exista teren fara CF si nu o spun eu doar. O spune si sadrian46, care este si el „o persoana cu carte" in domeniu.
Am facut trimitere la Codul civil, deoarece este lege organica, cu rang superior legii cadastrului. De asemenea Codul civil este de data mai recenta, si cuprinde in el prevederi si din alte legi mai vechi. Din ambele motive, prevederile Codului civil, anuleaza prevederile altor legi care vin in contradictie cu el.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Bine, asa este, exista CF, noi discutam de proprietarul din CF, primaria stie dar nu vrea sa spuna, tu ai mai multa carte (nu stiu de ce l-ai bagat si pe sadrian46 in rationament) legea cadastrului nu se mai aplica ca_codul civil e mai smecher si mai organic iar toate celelalte legi se anulează. Asa e baiatule, tine-o bine ca ajungi departe.
PS: da-mi si IBAN, sa iti transfer taxa de consultanta. Cat era, 200 de lei?!? Ca ne așteaptă vremuri grele, trebuie sa returnam la UE banii pentru lucrările de cadastru finantate atatia ani degeaba.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Pentru tine fac reducere la 50%. Deci 100 de lei ajunge.laughing

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Si acum iti recomand sa citesti alin. bb) al art. 230 din LEGE nr. 71 din 3 iunie 2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Degeaba insisti cu Codul Civil si cu aplicarea lui, ce am propus eu se face, repet, in baza Legii Cadastrului, care instituie o exceptie. Daca nu cunosti diferenta dintre exceptie si contradictie, iti recomand sa consulti Dictionarul Explicativ al Limbii Romane. De preferat editia 2009, ca sa nu avem discutii cu privire la anularea lui de o eventuala editie ulterioara.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Doar acum am vazut ca pe 19 mai ai scris: "Later edit: pentru consultatie nu mi-a luat niciodată bani, desi nu o data am stat zeci de minute înăuntru." Da, ai dreptate, dar tu confunzi informarea cu consultatia juridica.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Domnule, ca se aplica Codul civil sau o alta lege, nu se face nici o notare de posesie fara sa ai dovada posesiei.
Si cu asta am terminat, ca esti neofit in materie.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Crede-ma ca stiu limba română.
In ce priveste notarea posesiei, iar definitia ei, pe care o gasesti pe orice site juridic: "Notarea posesiei în cartea funciară reprezintă o modalitate de a se face posibilă întabularea dreptului de proprietate, în situațiile în care se exercită folosința asupra unui teren, fără acte de proprietate." Nu ai decat sa te contrazici cu specialistii.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Da, ai dreptate. Dar persoana care a ridicat problema nu exercita folosinta asupra terenului. Ca sa demonstrezi ca exercitii folosinta trebuie sa demonstrezi ca o faci si pentru folosinta sa platesti impozit. Pentru a plati impozit trebuie sa-l declari la primarie (registru agricol si declaratie de impunere). Dar daca primaria spune ca terenul respectiv are proprietar, tu nu poti sa-l inscrii la primarie ca-l folosesti fara acordul proprietarului. Unele primarii nici nu aproba inscrierea folosintei decat prin arendare.
Daca pentru terenul respectiv se plateste impozit de catre proprietar, notarea posesiei nu va putea fi facuta.
Citeste art. 41 din Legea 7/1996, care este explicitat si la "https://avocatoriana.ro/......i-efecte/"
Atentie, scrie de 30 de ani, nu de 3 ani.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Termenul este de 3 ani, nu de 30.
Evident nu a platit nimeni impozitul, iar primaria il incaseaza de la oricine, fara probleme. Ba chiar se poate plati online sau prin virament bancar, iar plata impozitului este suficientă pentru a demonstra posesia. Si din nou, nu confunda posesia cu folosinta.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Din linkul postat de tine: "Dreptul de proprietate va fi întabulat din oficiu, la împlinirea unui termen de 3 ani de la momentul notării în cartea funciară, dacă nu a fost notat niciun litigiu prin care se contestă înscrierile din cartea funciară. Dreptul de proprietate se consideră dobândit prin efectul legii, de la data împlinirii acestui termen, fără nicio altă justificare sau procedură.".

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Ai citit la ce m-am referit cu cei 30 de ani? Nu cred.
Tu chiar nu intelegi cum e cu plata impozitului.
Atata timp cat terenul este inscris la Registrul agricil si la impozite pe numele proprietarului, plata impozitului se face in numele acestuia, indiferent de cine si cum este platit. Chitanta este emisa pe numele proprietarului sau a persoanei pe numele caruia este inscris dreptul de folosinta.
De unde stii ca nu a platit nimeni impozit, daca primaria a spus ca terenul are proprietar?
Ai vazut ce documentatie este necesara, pe langa plata impozitului?

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Pai tu confunzi termenii si actiunile.
Cei trei ani se refera la timpul care trebuie sa se scurga de la momentul notarii in CF. Dar noi discutam despre modalitatea de notare in CF, actiune care precede cei trei ani.
Prima data trebuie facuta notarea in CF. Notarea in CF poate fi facuta prin notarea de posesie sau si dintr-o eroare. Daca eroarea sau notarea de posesie nu este contestata de cineva, imobilul se intabuleaza pe numele celui care a fost inscrisa. La acest lucru se refera termenul de 3 ani.
Dar pentru a se ajunge la inscrierea dreptului de posesie iti trebuie documentatia si indeplinirea conditiilor la care te-am trimis sa le citesti.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Nu confund nimic. In sfarsit spui ce am spus eu de la inceput, doar ca te pierzi in detalii. Etapele sunt simple, platesti impozitul (se poate plati retroactiv, daca nu ma insel pe 5 ani), cu chitanta ceri notarea posesiei in CF (ori facand pe cont propriu cadastrul, ori asteptand randul la sistematizare), iar dupa 3 ani, daca nu contestă nimeni, devii proprietar de drept. Nu e nevoie de bici o documentație, de nici un avocat, de nici o complicație.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Tot nu ai inteles nimic.
Chitanta de plata a impozitului se elibereaza pe numele proprietarului, nu pe a persoanei care plateste.
Plata retroactiva nu o poate face nimei in numele lui, decat proprietarul.
Ori, daca primaria spune ca exista proprietar, nu poate nimeni sa plateasca impozitul pe numele lui, decat pe numele propietarului.
Dupa cum spui tu, daca sunt proprietari care nu si-au platit impozitul pe 5 ani (si sunt), oricine poate sa plateasca impozitul si sa treaca terenul pe numele lui.
Si mai este ceva important: daca exista terenuri care nu au proprietar, acestea trec in proprietatea publica a primariei si nu se pot vinde decat in anumite conditii. Acestea nu pot trce in proprietatea privata a vreunei persoane fizice.
Ceea ce spui tu ca ar putea sa plateasca impozitul pentru 5 ani in urma si sa-l noteze in posesie pe baza acelei chitante, ar fi de domeniul penalului.
In al doilea rand, tu nu ai inteles cine poate face notarea de posesie. Daca ai fi citit unde te-am trimis ai fi inteles ca nu poate sa faca acest lucru oricine. De regula o fac acei propietari de fapt care mostenesc teren sau l-au cumparat fara acte autentice (sau nici un act) incheiate.
Ca incheiere, iti mai dau o trimitere: art.I, pct. 13. https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/203070
Vezi ca scrie si de cei 30 de ani de care spuneam eu.
Ca sa vezi ca nu stii nimic, pun intrebarile, reiesite din aceasta lege. Persoana care a intrebat:
1. Poseda terenul ca un adevarat proprietar? L-a lucrat? Poate dovedi cu martori acest lucru?
2. A platit impozitul ca un adevarat proprietar? Nu acum pe ultimii cinci ani.
3. Are extras de CF? Daca nu exista CF, ii trebuie dovada de la CF ca terenul nu este inscris la acest birou.
4. Semneza vecinii ca el este cel care a folosit terenul?
5. Poate cel ce a intrebat sa dea declaratie pe proprie raspundere, fara sa fie considerata falsa, raspunzand la pct. cerute in lege? De unde sa cunoasca acele date?
Am mai spus-o: chiar crezi ca primaria ii va elibera adeverinta prevazuta de lege, atata timp cat reprezentantii ei sustin ca exista un proprietar?
M-am interesat atat la Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor., cat si la Registrul agricol al primariei. Atata timp cat proprietarul sau in lipsa acestuia, primaria nu ii da dreptul sa-l foloseasca (proprietatea neputand fi transmisa unei persoane fizice in acest caz), actiunea se inscrie in penal.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Nu am timp sa citesc romane, dar ai inceput greșit. Chitanța o faci pe numele tau.
Nu iti bate capul sa imi explici procedura, ca eu o stiu.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

- Meserie te halesc!
- Halesti pe dracu' ca nu ma stii!
Poti sa faci chitanta pe ce nume vrei, ca nu dovedesti nimic cu ea.
Nu citesti ce am scris pentru ca ti-ai dat seama ca ai gresit in ce ai spus.

| regis a răspuns (pentru mi25):

Esti foarte haios, dar meseria mea nu are legătură cu discuția, cunosc subiectul pentru ca am fost sfătuit la randul meu pe o speță oarecum asemănătoare, cu niste terenuri mostenite, astfel ca am fost nevoit sa ma documentez si sa parcurg toate etapele, cu artificii legale in unele cazuri, pentru ca fiecare parcela a avut altă situație juridică.
Nu citesc "romanul" din simplul fapt ca aberezi de la prima propoziție si in continuare bati campii pe langa subiect, astfel ca imi e greu sa il urmăresc. Oricum, cam de mult a devenit penibila discutia, asa ca eu unul ii pun punct aici.

| mi25 a răspuns (pentru regis):

Multi sunt ca tine, care nu au cunostinte in domeniu, dar care se cred atotstiutori daca treci printr-o situatie asemanatoare.
Eu nu-ti spun nici ca aberezi, nici ca bati campii. Iti spun ca esti neofit in materie (ceea ce nu este o jignire, cum iti place tie sa o faci). Daca stii ce-i aia.
In meseria mea m-am intalnit cu multe zeci de indivizi care se cred stiutori in domeniul dezbatut, indiferent in ce situatie. M-am "luptat" cu asemenea gandiri si in instante.
Si cu asta am spus ce aveam de spus. Nu-ti mai raspund.
Si pentru ca m-ai jignit cu acele expresii, o sa te ignor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu există teren fără nume cadastral sau CF. Asta în teorie. Dacă nu are, nu are nici propietar. Propietarii sunt înregistrați.

| CiureaCodrina explică (pentru sadrian46):

Mi-as dori tare sa fie asa dar astia de la Primarie insista ca ar fi al cuiva dar nu imi da nimic concret.
Cum sa aflu?
Ce sa fac?
Ca vreau sa-l concesionez.

| anonim3247 a răspuns (pentru CiureaCodrina):

Păi nu ai cum tu să afli ceva.

| CiureaCodrina explică (pentru anonim3247):

Oare sa angajez un avocat bun?

| anonim3247 a răspuns (pentru CiureaCodrina):

Nu ai calitate.

| CiureaCodrina explică (pentru anonim3247):

Nu exista nici o solutie?
Va rog sa ma ajutati!

| anonim3247 a răspuns (pentru CiureaCodrina):

Nu te poate ajuta nimeni.

| CiureaCodrina explică (pentru anonim3247):

Nu imi trebuie nici o calitate legala, imi trebuie o indrumare, un ajutor.
Am fost la Notar, am fost la OCPI, am fost la taxe si impozite si acea persona care pretinde Primaria ca ar fi proprietar, nu exista.

| anonim3247 a răspuns (pentru CiureaCodrina):

Nu mai căuta persoana aia că sigur nu o găsești.

| CiureaCodrina explică (pentru anonim3247):

Mi-ati inchis toate portile in loc sa ma ajutati.

| mi25 a răspuns (pentru CiureaCodrina):

In cartea funciara a terenului trebuie sa existe inscris ultimul proprietar de drept.
Doar mergi la biroul de carte funciara si cere sa identifice pe harta terenul respectiv.

| relian a răspuns:

La primarie, daca cunosti pe cineva la camera agricola, ala iti poate spune al cui este acel teren.
De unde stii tu ca nu are numar cadastral si ce mai spui?
Daca nu cunosti la primarie pe careva, nu-ti vor spune al cui este, desi nu este nici un secret, ar trebuie sa fie public, uite ca in RO nu-ti spun banditii aia laughing.
Nu ai ce cauta la notar, ala nu are situatia terenurilor dintr-un oras, sat comuna.
Notaru poate tine evidenta, sau actele intocmite de el, dar nu este numa un notar care face acte, plus nu stii ce notar a intocmit acte pentru acel teren. Plus de asta terenul poate a trecut de la un proiprietar la altul si sau folosit diferiti notari, deci nici o sansa sa poata s ti un notar ceva.
Notarul ca idee, sau unia din ei au relatii bune cu inginerii de la camera agricola de la primarie, unia sunt mina in mina, ar putea sa te ajute notaru doar daca este in relatie cu un inginer de la primarie, desi nu cred ca se baga.

Toate terenurile is inregistrate la primarie, aia au actele la toate.Cauta si tu pe un inginer de la camera agricola, chiar daca nu cunosti, mergi la el si spune ca vrei sa afli pentru a inchira sau eventual sa-i faci ceva oferta proprietarului. Daca spune ca nu poate sa iti dea informatiile astea, mituiestel laughing se practica in RO, ii dai ceva si asta e macar afli.
Inginerul de la camera agricola are situatia, se poate uita, doar daca vrea.
Chestia asta ar trebuie sa fie publica, orice om sa se poata uita sa vada, a cui este o casa, un teren, nume, cit impozit plateste etc.Nu inteleg de ce in RO nu sunt portaluri de astea online unde oricine poate vedea, pentru ca nu este nici un secret, totul trebuie sa fie public si transparent.
Banui ca asa e legea si in RO, doar ca romanii, cei de la primarie nu vor sa dea informatii oamenilor.

Nu vor sa dea informatii pentru ca in caz de ceva, vor ei sa puna mina pe terenuri nu altii, cum am spus, niste banditi.
Exemplu sunt terenuri alea unor oameni care cine stie pe unde is plecati, aia nau platit nici o taxa de ani sau zeci de ani, iar cei de la primarie asteapta sa se faca nu stiu ce suma si sal rezolvei ei, de aia nu dau informatii.

Pt ca tu daca ai stii ai cauta proprietarul, ai face o oferta, ala ar accepat si ai lua tu acel teren.
Adica cum sa iei tu un teren, pai cine esti tu laughing cam asa gindesc aia de la primarie.
Avocat ai putea sa angajezi, ala stie legi, stie ce drepturi are, poti sa mergi la un avocat si sa intrebi daca ei pot afla, asa vei sti daca sal angajezi sau nu.

Dar cum am spus, da spaga unui inginer de la camera agricola si iti spune el al cui este acel teren, sau ce situatie are terenul in cauza.Asa iesi mai ieftin decat cu un avocat.

O alta posibilitate este sa cauti in lege, sa vezi ce spune legea cu privire la informatiile astea, daca sunt publice, asa poti merge si sa te iei cu aia in bot la primarie, dar cum zic trebuie sa cunosti ce spune legea, cand ei or sa iti zica ca nu-ti pot da acele informatii, tu le bagi legea sub nas, le spui cas obligati sa-ti dea acele informatii, asta daca legea spune asa.

Ai cateva posibilitati dea afla, tu alegi pe care sa mergi.

| anonimg a răspuns:

Avocații sunt și ei specializați pe departamente/domenii. Unul ca acesta te-ar scuti de multe bătăi de cap și de multe drumuri.

| mi25 a răspuns (pentru anonimg):

L-ar scuti de multe, dar i-ar usura si de destui bani.

| UserRo10 a răspuns:

Salut. Notarii si organele competente au un soft in care apar toate datele despre terenuri si persoanele ce detin inclusiv plata impozit, suprafete, etc. Vezi al cui e si daca nu e al nimanui fa-ti cadastru pe terenul tau

| CiureaCodrina explică (pentru UserRo10):

Buna! Am fost la Notar, nu are terenul nici cadastru, nico carte funciara, nimic.

| mi25 a răspuns (pentru UserRo10):

Nu exista asa ceva. Este contrar legii.

Răspuns utilizator avertizat
| CiureaCodrina explică:

Eu sunt vecin.In actele mele apare terenul primariei.
Am fost la Primarie si ei insista ca este al unei persoane.
Am cautat peste tot si acea petsoana nu exista.
Ce sa fac?
Unde sa ma duc sa caut?

| anonim3247 a răspuns (pentru CiureaCodrina):

Nicăieri dacă apare al primăriei.

| CiureaCodrina explică (pentru anonim3247):

Acest teren este asa de vreo 25 de ani, daca era al cuiva, nu il retroceda de atata timp?

| mi25 a răspuns (pentru CiureaCodrina):

Cine, cui si cum sa-l retrocedeze?

| CiureaCodrina explică:

Da, si de ce se intampla asta acum?
De ce nu au facut-o de acum 30 de ani? De cand e pamantul liber.
Mentionez ca pe acest teren a locuit o femeie a strazii, cu repartitie de la Primarie, anul trecut a fost evacuata de Primarie.
Deci este aici o mizerie de nedescris.
As concesiona eu acest teren sa fac curat luna.
Dar nu stiu unde sa mai apelez.

| CiureaCodrina explică:

Nu pot sa uit.
Este foarte mare mizerie aici si miroase urat.
Daca ati putea intra in privat si sa ma ajutati cumva.
Va rog tare mult!

| mi25 a răspuns (pentru CiureaCodrina):

Ai facut o plangere in scris la primarie, daca zici ca miroase urat?
Dar la OCPI ai facut o cerere scrisa pentru eliberarea de extras de CF pentru a afla cine este proprietarul, sustinandu-ti cererea cu motivul mirosului urat care vine la tine?
Nu mai merge cu cereri verbale.

| CiureaCodrina explică:

Terenul este in Bacau.

| CiureaCodrina explică:

Multumesc mult!

| CiureaCodrina explică:

Pentru acel teren nu plateste nimeni impozit. Am fost si am intrebat la taxe si impozite.
Nu are numar cadastral.
u este intabulat.

| mi25 a răspuns (pentru CiureaCodrina):

De unde stii ca nu plateste nimeni impozit? Este inscris in registrul agricol?
De unde stii ca nu are nr. cadastral?
Trebuie sa faci diferenta intre proprietate si folosinta.
Proprietatea este inscrisa la cartea funciara, in prezent in noile registre cadastrale. Aici figureaza pe nr. de carte funciara, nr. cadastral (parcele, top).
Folosinta este inregistrata la registul agricol al primariei. De regula folosinta este inregistrata pe numele proprietarului.
Mergi la CF (OCPI) si cere sa-ti elibereze un extras CF cu parcela cu care te marginesti. Dar pentru asta trebuie sa ai cel putin nr. de top si CF al parcelei tale si sa stii in ce parte se margineste terenul tau cu acea parcela.
Cred ca ceilalti postatori au dreptate: iti trebuie un avocat sau un jurist, ca dupa cum vad, nu te descurci singur.