| NicuDinPiataMare233 a întrebat:

Buna ziua/seara/dimineata TPU! De ceva timp (mai exact 1 an) am o problema cu o siguranta in tablou.

Cand pornesc aerul conditionat, siguranta face un bazait scurt de vreo 2-3 sec in momentul in care porneste unitatea din exterior. Dupa ceva timp isi revine inapoi si nu mai bazaie. Acum 3 zile am venit si eu de la liceu si era foarte cald, am dat drumul la aer, acelasi bazait, dar peste 2 minute a inceput sa bazaie siguranta incontinuu si s-au oprit tot in casa, aerul conditionat a ramas deschis dar nu sufla aer si se auzea un sfarait in toate prizele din camera mea. Stie cineva ce s-a intamplat? Azi am dat drumul la aer si a mers perfect, bineinteles a bazait 2 sec siguranta la inceput. (aerul este un Samsung de 12000btu, consuma 1350W, siguranta una destul de veche, tip clapita, 20A)

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Tu la tablou nu ai siguranțe automate care, sar? Trebuie vazut in tablou sa vina un electrician sa i ti strîngă suruburile sunt contacte imperfecte, si schimbă siguranta automata de pe holul blocului, aia de la apartamentul tau, trebuie sa fie de 20 Amperi dar numai un electrician poate sa ti schimbe, cheama i pe ăia de la enel ca sa verifice ei, si numai baga aerul ca poate face scurt si i ei foc. Poate ca trebuie inlocuit tabloul din casă cu alte siguranțe mai mari care sa "ducă" aerul si tot ce bagi tu in priză pe lîngă aer, frigider, masina spălat tv calculator, etc.

| GouDidodino a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Sigurante mai mari pentru ce? Sa dea foc la casa? Siguranta de pe holul blocului se trebui să fie de 20A iar cele din casa maxim 16A pe prize. Un traseu separat cu o investitie minima, scapa de probleme

| Panamax a răspuns:

Probabil trebuie inlocuita.
Oricum ca idee orice motor consuma mai mult de 8 ori in primele secunde.
Sigurantele ideale sunt cele care au curba C.De exemplu C20 A.
Si sa nu fie turcesti sau chinezesti.

| funnymind a răspuns:

Sfat foarte util: înlocuiește instalația electrică existentă! Pentru asta, apelează la un tehnician autorizat.

| GouDidodino a răspuns (pentru funnymind):

Prietene, ca sa inlocuiasca instalatia il costa minim 2000 de lei. Nu mai bine trage un traseu separat cu siguranta automata de 16 A pentru aerul condiționat?