| Bondarel99 a întrebat:

Cam cat de repede se poate construi o casa (sa zicem cu 3 camere, sufragerie, bucatarie, baie, fara etaj)? Oare gasesc pe cineva care sa o faca intr-o luna cum fac aia de la Visuri la cheie (in episodul in care au cumparat teren si au facut casa de la 0)? Banuiesc ca e si mai scump asa...cam la ce suma credeti ca ar ajunge o astfel de casa?

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Constructii provizorii, demontabile, usoare se pot face, daca nu necesita fundatie de facut.

Sunt si situatii cand nu este nevoie de a construi fundatie, cand se poate realiza o constructie intr-o luna:
- constructia se face pe teren stancos, rezistent singur ca fundatie sau
- constructia se face din materiale foarte usoare, fiind caldura mare tot timpul
- etc.
In aceste cazuri, costurile pot fi mai reduse, mai ales daca se folosesc materiale locale ieftine sau chiar gratuite.

Restul depinde de banii si mintea omului. big grin

| Ventrue a răspuns:

Probabil cu cel putin 50% in plus fata de o lucrare normala. Se poate face daca vorbesti cu o firma mare, care are echipe diferite ce pot lucra in ture. Dar tine cont ca sunt sanse mai mari sa apara vicii de constructie daca treaba e facuta pe repede-inainte.

| Felys a răspuns:

Cum o casa intr-o luna, pai numai fundatia trebuie sa stea o luna sa se intareasca betonul corect. Zidurile se ridica repede dar interioarele sunt cele mai migaloase apoi depinde si cati oameni lucreaza la aceea casa. Poate dura si jumate de an pana la finalizare si asta in conditiile cand dispui de bani fara probleme la discretie Pretul unei case poate fi foarte mare, depinde cum te intelegi la pret cu echipa, depinde ce materiale esti dispus sa bagi, costurile sunt foarte mari oricum ar fi

| Bondarel99 explică (pentru Felys):

Pai parca chiar in 2 episoade au facut asa. Inginerul nu a fost de acord dar apoi au facut.

| Ventrue a răspuns (pentru Bondarel99):

laughing Ar fi momentul sa adaug ca emisiunile de gen nu sunt tocmai realiste si fac multe inainte si in timpul filmarilor ca sa termine ''la timp''.

| Bondarel99 explică (pentru Ventrue):

Acum nu stiu cat de adevarate sunt dar cineva din zona de aici a participat mai demult la emisiune si s-au miscat foarte repede. Bine, a fost vorba de reparat o casa la rosu construita prost, nu au luat-o de la zero...

| NLS a răspuns (pentru Bondarel99):

Reparații și amenajări poți face într-o luna, însă o casa de la zero NU.

Chiar și pe teren stâncos e nevoie de o mica fundație (ca_40cm), nu-i chiar cum visează unii.
Altfel o sa ai casa Lizucai...
La orice construcție (de locuit) cu fundație, e indicat sa lași fundația sa se așeze, dacă vrei sa ai o construcție fără ziduri crăpate și la vinclu si după mulți ani.
La blocurile construite cu răspundere, compactarea terenului durează pana la o luna, și se verifica la sânge ca lucrarea sa fie realizata bine. Suplimentar, se baga zeci sau sute de tone de piatra sub fundație, dacă e nevoie.
La case nu îți va face nimeni asa ceva, asa ca oricât de bine ai lucra, dacă terenul nu e stâncos, fundațiile se vor lăsa în timp, iar tu o sa obții niște crăpături în ziduri.
Cum poți preveni asta? Lăsând ~ 1 an fundația sa se așeze.
In etapa de turnare a plăcilor trebuie sa lași din nou betonul sa lucreze, circa 8-10 de zile, înainte de a continua cu celelalte etape.
Chiar dacă nu ai mai multe etaje, nu poți turna azi stâlpii, și poimâine sa decofrezi sa lucrezi mai departe.

Da, poți face "casa" in maxim doua luni, însă nu pe sistem clasic (... zidărie portanta sau cadre de beton armat, ca la blocuri), ci pe structura metalica sau lemn (gen cabana), și îmbrăcată cu panouri de spuma, sau alte materiale izolatoare (ziduri făcute din rigips și în interior vata minerala, etc).
Și fundațiile tip "pahar" de sub stâlpi sa le ai în prealabil făcute de dinainte, la fel cadrele metalice (sa fie pregatite când vrei sa te apuci).

| Panamax a răspuns:

Daca gasesti o echipa de Dorei o sa trebuiasca sa o darami si sa faci alta

| Alexand3ru1 a răspuns:

Daca dispui de resurse suficiente si ai terenul cumparat, o poti ridica si intr-o luna de zile, asta sa ai o echipa de meseriasii cum trebuie, oamenii cinstiti si muncitorii.
Casa in jur la 80000 euro.
Depinde de cati metri patrati vrei sa aiba locuinta resp... avand in vedere timpul lung de constructie pot fi modificari mari de pret.
Evident... cu ++euro

| k1q a răspuns:

Oricum nu ai tu bani de asa ceva, vise placute. Ti-e iti recomand un cort, la periferie, departe de oameni, ca sa nu ia altii boala de la tine.