| Speranta12 a întrebat:

Cam cat timp dureaza de la comandarea pana la montarea integrala a unei centrale de incalzire intr-un apartament de 60 metri patrati cu toate accesoriile necesare? Si cine o monteaza?

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Instalatia de calorifere o face un instalator dupa ce ai montat centrala. Pentru a monta centrala trebuie sa ai aprobare de la gaze. Daca n-ai gaz cei de la service-ul local trebuie sa-ti faca instalatia. Dupa ce ai aprobarea (cota de gaze) de la distribuitorul de gaze poti chema un meserias autorizat, acceptat de distribuitorul de gaze (iei de la ei lista cu meseriasii acceptati). Apoi ala ti-o monteaza si o si verifica (asa-i la noi). Apoi vin cei de la gaze si verifica montarea si o cupleaza la gaz. Abia, apoi, poti chema instalatorul de apa sa-ti faca instalatia interioara calorifere si tevi (Recomand cu caldura tevile de cupru). Cat dureaza? Nimeni nu-ti poate spune. La mine toate astea au durat circa 2-3 saptamani. Daca ai gazul bagat poate dura o saptamana: 1-2 zile aprobarile, 1 zi montarea centralei (recomand centrala cu condensare!), 2-3 zile instalatia de tevi si calorifere si apoi 1-2 zile verificarile. Asta daca sunt mai rapizi. Atfel. pot fi puturosi si te tin si mai mult de o luna.

| Speranta12 explică (pentru Salontanul):

Multumesc mult!

| Salontanul a răspuns (pentru Speranta12):

Multumesc si eu!

5 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Poate dura intre 2 saptamani si 2 luni, depinzand de compania care vine sa le monteze au deja pe stoc centralele, caloriferele, tevile, daca au contracte si sunt disponibili: instalatorii, electricianul si lucratorul de la gaze, care sa faca racordarea centralei, daca ai deja schita, proiectul si certificarile de constructii/instalare a obiectivelor de gaze, obtinute de tine sau de compania care face lucrarea.

| Ior_Dana_1974 a răspuns:

La mama mea, la apartament, a durat 2 zile instalatia. Am contactat o firma care s-a ocupat de tot. Ei mi-au adus centrala, tevile si s-au ocupat si de punerea in functiune, PIF=ul cu cei de la gaze. Eu zic ca intr-o saptamana de cand vorbesti ai si centrala instalata in casa. Am vazut ca s-ar mai gasi pe ici pe colo centrale clasice, dar eu zic sa iei una in condensatie, chiar merita, la mama este Vitodens 050 Vismann si este multumita de cat ii vine factura