|

Care este mai bun,boiler pe gaz(gpl) sau cel la curent? Țin să precizez, ca actualul boiler pe curent tocmai s-a spart, 80 de litri (vechime peste 17 ani avea boilerul) si vreau sa cumpăr un altul, dar sunt indecisă pentru ca am auzit de boilerul pe gaz ca ar fi foarte bun! Ce i-mi recomandați!? Sa nu uit, suntem 5 persoane în casă care fac duș!

7 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns (pentru Alina_B_Maria_1987):

Nu este periculos cel cu butelie ci este prea scump. Cat despre instantul pe gaz daca da 11 litri/minut atat da si o centrala pe gaz. Deci nu vad de ce ar fi nepotrivit pentru baie?! Eu am centrala pe gaz care da un debit identic si pot face baie cu apa fierbinte. Poti, insa, sa iei un boiler (e diferenta de instant) de 80 sau 100 litri. Exemple: https://:///......ere-pe-gaz
Daca sunteti 5 persoane ar fi mai indicat instantul care incalzeste in continuu desi nu cred ca va apucati pe rand sa faceti baie in aceeasi zi! La boiler trebuie sa mai astepti dupa ce face unul baie sau sa iei unul de capacitate mare, 200-300 litri. Daca mai ai intrebari te astept.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca boiler oricare este bun. Ca si plata este mai ieftin cel pe gaz (vorbesc de cheltuielile ulterioare instalarii). Curentul este mai scump. Atentie! Nu recomand cele pe butelie. Un boiler sau un instant pe gaz metan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Salontanul):

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Nu exista riscul sa rămân fără apă, la acest boiler pe gaz? Am văzut că este de 11 litri, si am mai auzit comentarii ca ar fi apa călduță si nu una potrivită pentru baie!? Si de ce este periculos cel pe butelie? Mulțumesc frumos inca o data?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alina_B_Maria_1987):

Multumesc si eu pentru apreciere. Ti-am explicat mai sus si care este diferenta dintre instant si boiler. Ala cu 11 litri nu este boiler. Este instant. La instant flacara este mai mare si incalzeste imediat apa. De aia se numeste instant. Trebuie sa ti-l monteze un meserias autorizat si acel meserias iti va regla presiunea de gaz. Daca vezi ca nu merge prea bine il chemi sa-ti regleze la o presiune mai mare si gata. Ti-am spus mai sus ca pe acelasi principiu functioneaza si centrala mea. Eu fac baie cu apa fierbinte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

La boilere, Ariston, Imergas, ambele italienesti, stiu ca imergas sunt facute la mama lor la Verona, bineinteles nu s ieftine deloc, printre cele mai scumpe, dar bune, am avut ambele, unul a rezistat vreo 12 ani si Imergas ul vreo 15 ani, sunt scule foarte bune!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe curent si pe gas ambele sunt bune!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează