anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt problemele si riscurile asociate ingrasamintelor artificiale?

3 răspunsuri:
| machupicchu a răspuns:

Folosirea acestor ingrasaminte altereaza fertilitatea solurilor in maxim 2-3 ani, perioada dupa care trebuie crescuta cantitatea de ingrasamant chimic, care la randul sau va distruge humusul acumulat in sol, produsele vegetale vor fi tot mai mult atacate de daunatori, necesitand folosirea de pesticide si ierbicide. In concluzie folosirea ingrasamintelor artificiale duce la degradarea fertilitatii naturale a solului, mergand pana la arderea sa totala, astfel incat si calitatea produselor va fi intr-un proces de scadere progresiva a in timp, precum si cantitatatea. Ingrasamintele chimice vor genera si costuri din ce in ce mai mari, datorita problemelor ce le genereaza.

| machupicchu a răspuns:

Mai simplu, se poate explica asa:
Pui ingrasamant artificial pentru a obtine produse de calitate slaba, dar de cantitate mare.
Pamantul se imbolnaveste(arde) si hranind plantele le imbolnaveste si pe ele. Plantele bolnave vor fi tot mai atacate de daunatori. Pentru a scapa de daunatori trebuie sa pui ierbicide si pesticide, care si ele nu fac bine solului.
Si acest proces se repeta anual, dar cu conditia ca in fiecare an cantitate de ingrasaminte, pesticide si ierbicide sa fie tot mai mare pentru a fi si eficienta, pamantul fiind tot mai bolnav cu fiecare an.
In final va rezulta un sol aproape toxic, asa cum este in alte tari, si turistii veniti la noi in tara nu se vor mai mira de cat de fertil si natural este solul nostru. Am intrat in Europa si trebuie sa ne aliniem si la a avea solurile arse ca ei. "Unde esti tu Tepes Doamne?"

| clauradu a răspuns:

Pune balegar si va fi fertil solul, sau daca nu ai gunoi animal schimba locatia legumelor de la un an la altul, adica in loc de rosii pui ceapa si in loc de ceapa pui ardei s. a. m. d. Deasemenea englezii spun ca e bine sa nu plivesti decat odata si apoi sa lasi buruienile pentru ca daunatorii sa le atace pe acelea si sa fie si umezeala pastrata in sol de catre covorul de verdeata...