|

Centrala pe lemne sau centrala pe peleti? Care din ele sunt mai bune, mai eficiente, mai generoasa la intretinere?

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu alea pe lemne multi au murit sufocati de fum sau si-au incendiat locuinta pentru ca se infunda hornul sau defecte la instalatie. Aia pe gaz sau pe curent e mai sigura

| a răspuns (pentru mgtow):

Si crezi ca de la aia pe gaz nu se intampla accidente? O familie întreaga a murit de la o astfel de centrala într-o zonă în care am locuit.Si apoi daca nu ai gaze in zona ce te faci? Alea pe curent electric necesita instalatie noua iar factura va fi pe masura.In mod normal centrala pe le se instalează într-o anexă a locuinței de către o firmă autorizată si se controlează la fel ca o centrală pe gaz.

| a răspuns (pentru vmalex21):

Se controleaza prin revizii centrala de gaz, cine nu o face isi risca moartea oricum

| a răspuns (pentru mgtow):

Hehe...într-adevăr se controlează....sau ar trebui.In Romania o controlam tot la 2 ani, venea un nene si o curata.Aici o verifică o data pe an.Dar cunosc inși care au centrala montata si de 3-4 ani si nu a fost controlată niciodată.

| a răspuns (pentru vmalex21):

Pentru ca nu au platit de aia, are costuri de intretinere dar multi baga bani in tigari & bautura apoi pentru chestii importante nu au. Alea pe lemn au fost mai multe cazuri de incendiu sau de la aragaze vechi.

| a răspuns:

Se zice ca centrala pe peleti are randament de circa 98-99%. Altii zic de 90%. Oricum au un randament mai mare decat centralele pe lemne si daca lemnele nu sunt uscate e mult mai greu sa le folosesti. Acum, nu stiu cat costa 1000 Kg de peleti si cat costa 1000 Kg de lemne. Aici ar trebui vazuta diferenta. Apoi, o centrala buna pe peleti, nici nu trebuie incarcata decat rar. La lemne trebuie sa le despici, sa le tai. Alte cheltuieli. Cele cu peleti am inteles ca merg si cu peleti din cereale. eu, daca n-as avea gaz, pe peleti mi-as pune!

| a răspuns:

Eu aș spune cea pe lemne.
Dacă iesit din zona rurală este destul de usor de facut rost de lemne, prin urmare iesi mai ieftin. In schimb paleți costa.

| a răspuns:

Eu zic lemne, o centrala cu gazeificare pe lemne. Cazanele pe lemne raman cele mai durabile şi economice sisteme de incalzire, deoarece extrag maximul de energie din combustibil, lucrand cu un randament foarte bun.Foarte robust este cazanul Viessmann Vitoligno, camera de incarcare mare, ceea ce inseamna incarcare de maxim 2-3 ori pe zi de iarna, permite alimentarea cu bucati de lemne mari si nici nu da multa cenusa. Este dotat cu un sistem de absorbţie a gazelor arse ce previne evacuarea acestora in incapere in timpul realimentarii