| Digger_Grave_1989 a întrebat:

Cine stie cum se face ciorba de piersic?

Răspuns Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Din fructe nu se fac ciorbe, fiindca nu se acresc.
Se fac doar supe, care se pot servi si rece (mai ales pe timp de vara, cand caldura e mare).

Iata o reteta "universala" din fructe:

1. Se spala si se curata fructele de samburi (daca-s mari), cocenii de samburi, coaja (daca e groasa) si se taie bucatele daca e cazul (marimea ideala: maxim cat o cireasa sau o nuca mica).
2. Intr-o cratita potrivit de mare se pun fructele pregatite, peste care se pune apa pana le acopera + inca odata atat.
3. Se pune la fiert, iar dupa inceperea clocotirii se mai lasa la fiert 10-15 minute (pentru fructe mai tari se lasa pana 20 minute).
4. In timp ce fierbe, intr-o cana se amesteca uniform 2 linguri de faina simpla cu lapte (sau in lipsa: apa) pana ce cana va fi plina, in asa fel sa nu ramane noduri de faina. Acest amestec se se toarna in cratita, se amesteca usor continutul si se mai lasa la foc mic inca 4-5 minute.
5. Putem adauga cateva boabe de cuisoare si sau scortisoare maruntite (un varf mic de cutit), eventual si 1-2 linguri de zahar, pentru gust silasam cratita acoperita cu capac pana ce se raceste la temperatura camerei.
In final se pune in frigider si se consuma RECE. Daca s-a pus mai multa faina, "supa" va fi mai groasa, asemanatoare unei creme de inghetata.

Aceasta supa se poate face cu aproape orice fructe sau amestec de fructe de vara:
cirese, visine, acris, coacaze, mere, pere, caise, piersici, prune, etc.

Pofta buna!

2 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

De Florin Piersic?

| VoicuDragomir a răspuns:

Ingrediente:
4 piersici
1 ou
1 lingura faina
1 lingura zahar brun
1 zahar vanilat
coaja de la ½ lamaie
un praf de sare
1 lingurita rasa scortisoara
150 ml lapte

Piersicile se spala si se taie cubulete.
Se pun la fiert piersicile in putina apa, cat sa le acopere. Deasupra se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si un strop de sare.

Intre timp se freaca oul cu faina astfel incat sa nu aiba cocoloase. Se subtiaza apoi treptat cu lapte.

Cand supa de piersici incepe sa fiarba se lasa 2-3 minute la clocotit apoi se trage de pe foc si amestecand continuu se adauga oul frecat cu faina. Se reaseaza pe flacara mica pana da un singur clocot dupa care se stinge focul. Se acopera si se lasa un pic la racorit.

Întrebări similare