| wannabe a întrebat:

Cum pot eu, tanar al acestei societati, sa reusesc ca sa imi cumpar o locuinta fara ca sa apelez la banci, credite, imprumuturi (care sunt un stres si te imbolnavesc treptat in cazul in care viitorul tau este incert)? Daca-mi dau toti banii pe care-i castig pe rate, eu din ce mai traiesc? Eu cum ma mai bucur de tinerete? Am inteles ca pe vremea lui Ceausescu, primeai casa si la un pret accesibil. De ce nu se mai intampla asta si acum? Ma simt descurajat in a-mi intemeia o familie

49 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Dar esti de dreapta, da?

Bula
| Bula a răspuns:

Pur si simplu: nu apelezi la credite.
Fa un calcul simplu: daca-ti cumperi o locuinta, tu trebuie sa ai deja o parte din pretul locuintei, ca avans (cca. un sfert din pret). Restul primesti credit de la banca, iar in urmatorii 10-20-30 ani esti indatorat bancii si ii platesti rate + comisioane + dobanzi, in total de 2-3 ori cat este pretul casei (!). Tu vei fi proprietar deplin DOAR dupa ce ai achitat integral datoria fata de banca, Daca, intre timp, intervine ceva si tu nu mai poti plati cateva luni ratele lunare, atunci banca iti ia casa + mai ramai inca dator bancii.

Daca esti om destept, atunci fiecare luna pui deoparte acelasi suma pe care i-ai da bancii, ca "rata".
Astfel, tu vei aduna pretul locuintei intr-un timp de 2-3 ori MAI RAPID decat termenul de imprumut prin banca! In loc sa platesti 30 ani bancii, tu vei avea banii adunati in 10 ani. In ambele cazuri, proprietatea casei va fi deplina doar la achitarea completa a pretului /ratelor ipotecare, cu diferenta ca, acest termen va fi de doar 10 ani (in loc de 30).
Mai are inca un mare avantaj daca iti aduni tu banii: in cazul ca nu ai posibilitate materiala sa pui deoparte bani timp de cateva luni, atunci nu patesti nimic, banii adunati vor ramane ai tai!

Nu este de pierdut din vedere nici faptul ca, o locuinta data in chirie produce in 5-10 ani pretul unei noi locuinte, care se poate in chirie si asa mai departe.
Ca urmare, in final, in loc de a plati rate bancii timp de 30 ani, tu poti avea CEL PUTIN 4 locuinte care-ti produc bani in permanenta, din chirii!
Astfel, daca incepi sa-ti aduni banii la varsta de 20 ani, atunci la 50 ani ai deja minim 4 locuinte, iar la iesire in pensie ai minim 8-10. Daca mergi pe credit bancar, atunci la 50 ani abia scapi de ratele unei singure locuinte, iar in continuare mai trebuie sa muncesti o gramada sa renovezi locuinta, deja ramolita. Iar la pensie traiesti doar din ce primesti de la stat si de la asiguratori...

| mihai69 a răspuns (pentru Bula):

„nu patesti nimic, banii adunati vor ramane ai tai!"
Mai puțini totuși, dacă luăm în considerare rata inflației. Oricum, o pierdere mai mică decât ce taxe iau băncile. Unde mai pui că banii astfel adunați, până ce vor fi investiți într-o locuință, ar putea fi puși pe o poliță de asigurare cu acumulare (cu investiții pe fonduri), scurtând destul de mult astfel timpul pentru acumularea sumei.

| Dismally a răspuns (pentru Bula):

Ai uitat sa iei in calcul cel mai important aspect: in cei 10 ani in care spui tu ca pune bani deoparte, unde va locui? Pe strada? Ori plateste si chirie si pune bani deoparte? big grin

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru mihai69):

Cel putin, daca ii pui in euro la banca, ai dobanda 0(zero), dar platesti comision de deschidere cont si comision de 1 euro la mia de euro retrasi.

| Bula a răspuns (pentru mihai69):

Daca banii le schimbi in valuta sau in aur etc., atunci esti protejat si de inflatia leului.
Totul este sa inveti... aritmetica de baza. big grin

| Bula a răspuns (pentru Dismally):

Eu vorbesc din proprie experienta. tongue
Se poate sta intr-o chirie modesta, ieftina, sau chiar la o ruda. De ce sa stai in "chiria" bancii in 1-2 camere, pentru mai mult de 500 euro lunar?
Nici masina nu ai nevoie pentru a circula in oras. E mai ieftin cu transportul in comun sau chiar si cu taxi.
De eventualele mosteniri pe parcurs nici nu mai vorbesc.

| Dismally a răspuns (pentru Bula):

Sa stai vreo 10 ani la o ruda, e cam mult laughing Ideea cu chiria ieftina iar nu se poate aplica daca vrei sa-ti intemeiezi o familie cum scrie cel care a pus intrebarea. Nu poti sta cu sotie si un copil - doi intr-un camera minuscula.

| mihai69 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Dacă pui €uroi în bancă ai „dobândă" de obicei negativă (la băncile românești), prin comisioane de administrare și alte taxe.
Am verificat. De aia eu îmi țin banii schimbați în contul Revolut (costuri zero).

| mihai69 a răspuns (pentru Bula):

Aurul e o investiție destul de bună. Valuta... și aia suferă de inflație. Mai mică, e drept.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru mihai69):

Eu am apucat sa pun ceva inca inainte de reducerea la zero a dobanzii.
In rest, n-am economii ca: Tot ce are sani sau roti iti mananca banii toti.

| Bula a răspuns (pentru Dismally):

Si ce vei face cu familia si copii, daca dupa cativa ani ramai fara loc de munca sau bolnav si nu mai poti plati ratele? Cu anii, sansele sunt tot mai mari.
In asemenea caz, ramai fara casa, cu familia pe strada, intr-o chirie ieftina si cu datoria ramasa fata de banca. Iar la batranete traiesi doar din pensia (?) de mila, primita de la Stat.

Alegere perfecta pentru viitorul tau si a copiilor tai. tongue

| Bula a răspuns (pentru mihai69):

Aurul este baza, isi pastreaza valoarea. Restul valutelor au inflatie fata de aur.

| Dismally a răspuns (pentru Bula):

Daca va ramane fara loc de munca, bolnav si fara alte surse oricum va fi tragic indiferent ca sta in chirie ori are un credit. Sunt multi oamni care au ajuns pe strazi asa, nu au mai reusit sa se redreseze. Eu nu spun ca este o solutie buna sa ia un credit pe 30 de ani, din contra e chiar foarte proasta si riscanta. Dar nici chiria ieftina si stransul banilor 10 - 15 ani nu mi se pare realist. In cazul de fata nu exista o solutie simpla ori buna. Singura solutie ar fi sa castige bani, doar ca din munca nu vei castiga niciodata suficient pentru a-ti lua o locuinta intr-un timp rezonabil, trebuie sa faci altceva.

| Bula a răspuns (pentru Dismally):

Iarasi te contrazic, argumentat:
Daca ramane fara sursa de venit, dar are bani pusi deoparte, atunci are sursa si de supravietuire, da care se poate folosi (partial). In lipsa acelor bani pusi deoparte n-ar avea nici bani de paine pentru familie!
In cazul tau, cu credit bancar, familia ar ramane pe drumuri, fara casa, fara mancare, cu datorie fata de banca si fara nici o resursa de asigurare pe batranete!
Doar banca ar castiga, familia ar ramane si in continuare saraca.

Daca nu ma crezi, incearca sa-ti iei un credit si vei vedea pe propria ta piele rezultatul.

| Dismally a răspuns (pentru Bula):

Ce spui tu functioneaza in teorie dar practic e foarte greu sa platesti si chiria chiar si una mai mic plus restul cheltuielilor si sa mai pui si ceva deoparte cand esti tanar si salariul este mic.
Nu, multumesc happy Din fericire am o locuinta, nu trebuie sa fac credite ori alte sacrificii dar imi dau seama ca pentru un tanar care a avut mai putin noroc decat mine poate fi imposibil.

| Bula a răspuns (pentru Dismally):

Daca ai salar mic, atunci nici credit pentru locuinta nu prea primesti, tocmai din considerentele scrise de mine.
Bancile nu sunt institutii de binefacere, ci camatarie legalizata.
Daca n-ai bani, e chiar greu sa te descurci. De aceea trebuie sa inveti o meserie, sa poti avea o slujba bine platita, sa te poti descurca si singur, chiar daca nu esti angajatul nimanui.

| Dismally a răspuns (pentru Bula):

Munca nu a fost si nu va fi niciodata o solutie daca vrei sa castigi bani.

| Bula a răspuns (pentru Dismally):

Depinde de ramura de activitate si de nivelul de calificare.
Cine lucreaza ca necalificat, intr-adevar este aproape muritor de foame.
Am cunostinta care confectioneaza morminte si s-a facut milionar (in lei) din aceasta meserie.
Altul este tamplar de meserie, se ocupa de reconditionare si vanzare mobilier vechi, are o casa cat un palat, mai multe masini, copii au cate o casa si ei.
Exemple sunt multe, doar trebuie sa te uiti la casele si masinile noi.

| LoveSleep a răspuns (pentru Bula):

"Daca esti om destept, atunci fiecare luna pui deoparte acelasi suma pe care i-ai da bancii, ca "rata"."

Pai suma aia + chirie = pateu la cina
In plus, banii care ii dai pe chirie ii pierzi oricum.

Am vazut ca nu ai vorbit deloc de chirie. Unde stai cat timp iti aduni bani de casa, in cort?

| Dismally a răspuns (pentru Bula):

Tu vorbesti de exceptii dar 90% dintre tamplari si cei fare fac morminte traiesc la pragul saraciei. In Romania, mai ales daca nu locuiesti in Bucuresti ori Cluj salariile sunt foarte mici. Tu de ce crezi ca au plecat cateva milioane de oameni sa lucreze in strainatate, de bine ce erau platiti acasa?

| Bula a răspuns (pentru LoveSleep):

Exista chirii ieftine si chirii scumpe. Tu alegi.
La fel, tu alegi daca-ti iei un telefon /masina /haina mai ieftina sau mai scumpa.
Zicala "intinde-te pana iti ajunge plapuma" este valabila si astazi, si oricand.

Eu am stat o vreme in chirie, ieftina, pana ce am fost singur. Dupa nunta ne-am mutat intr-o garsoniera si abia peste aproape 10 ani am ajuns in 2 camere, cand primul copil s-a pregatit la scoala.
Acum avem mai multe case cu gradina, tinerii stau acolo si isi pun deoparte banii pentru a-si construi casele lor. Au inteles logica invatata de la noi, iar cand se vor muta, noi vom da casele in chirie - bani suficienti pentru a trai bine la batranete. happy

| Bula a răspuns (pentru Dismally):

Cei care au plecat in strainatate sa castige, nu-si arunca banii pe credite ipotecare.
Ei isi aduna banii asa cum am zis, iar la intoarcere (sau unde sunt) isi fac/cumpara locuinta dorita, FARA sa fie indatorati bancilor intreaga viata.
Omul castiga si isi cheltuie banii acolo unde doreste.
NIMENI nu este obligat sa traiasca bine, acesta este favoarea celor destepti.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Am gresit: la mia de euro retrasi platesti un comision de 5 euro, nu de 1 euro.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

Daca doar desteptii ar trai bine, asta ar fi bine. Uita-te ce imbecili ne conduc...

| ROB3RT89 a răspuns:

Salut,
Erau alte vremuri atunci, acum s-au schimbat multe.
Multi lucreaza si semneaza cu manuta lor contracte unde accepta minimul pe economie.
In aceasta situatie e greu si daca apelezi la banci.
E greu in Romania, asta daca nu ai un salariu decent.
Eu zic ca e mai ok sa apelezi la prima casa decat sa stai cu chirie, asa stii ca ai ceva al tau chiar daca platesti 30 de ani...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ca nu mai suntem in comunism si nu e treaba statului sa iti dea pomana intr-o societate democratica si capitalista.

| Emazio a răspuns:

De ce sa nu apelez la banca, asta e singurul imprumut pe care l-as face de la banca, pentru casa.

| Annastassia a răspuns:

Sa crezi tu ca pe vremea lui ceasusescu primeai casa pe un pret acceptabil!
Te casatoreai, puneati salariile imperuna si plateati casa. din ce ramanea, mancati si va imbbracati.
daca maia veati si copii, trebuia sa cereti ajutorul parintilor.
Iti spun din experinta, nu din auzite, ca abia terminasem facultatea si eu si sotul, ne cumparasem casa, luasem si un pci de mobial in rate si aveam si prmul copil.
salariile nu ne ajungeau sa ne platim rata la casa, CAR-ul la servici, caminul copilului, abonamentele de autobuz si mancarea, asa ca, totdaeuna aveam cate 1 saptamana pe luna, cand mancam cate 1 saptamana de paine cu ciorba de zarzavat.

Cam asa este si acum, in zilele noastre, doar ca moneda s-a ractualizat. Singur nu poti sa-ti iei nimic, nici pe vremea lui ceasca, dar nici acum.
Te insori sau te ajuta parintii, ca altfel nu poti duce nimic.

| mihai69 a răspuns:

1. de ce e totuși musai să ai o locuință a ta; cu ce te dezavantajează să stai cu chirie, așa cum stăteau milioane „pe vremea lui Ceaușescu". De unde și
2. de fapt, atunci nu „primeai casă și la un preț accesibil". Erau două variante: fie o „primeai" cu chirie (asta într-adevăr era foarte rezonabilă), dar numai după ani de stat la coadă pe liste de solicitări, și doar dacă îndeplineai o seamă de criterii (locuit cu părinții, căsătorit + copii etc.). Fie o cumpărai, dar și atunci trebuia să ai o gălăgie de bani (avansul era în jur de 20-30 mii lei pentru un apartament de două sau trei camere, iar prețul final ajungea la peste 100 mii, în condițiile în care pe vremea aia, un muncitor avea sub 2000 lei leafă). Și evident, și el trebuia să mai și trăiască (deci să cheltuiască pe mâncare, țoale, transport, sănătate, servicii etc.). Poate că prețurile nu erau foarte mari, dar nici lefurile. Și ban pe ban... te trezeai la sfârșit de lună tot dator...
Așadar, ori faci cum a zis mai sus @Bulă, ori stai cu chirie, ori cu părinții... Sau te „măriți" cu una care are ea casă!winking

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum pot eu, tanar al acestei societati, sa reusesc ca sa imi cumpar o locuinta fara ca sa apelez la banci, credite, imprumuturi (care sunt un stres si te imbolnavesc treptat in cazul in care viitorul tau este incert)?
Nu poți, va trebui să apelezi la bănci. Incertitudinea o poți soluționa cu o asigurare de viață.
Daca-mi dau toti banii pe care-i castig pe rate, eu din ce mai traiesc?
Vei face efortul să mai lucrezi în plus, utlizând PC-ul duop masa.
Eu cum ma mai bucur de tinerete?
Te vei bucura de familia ta, de noua locuință, de viața în comun cu familia.
Am inteles ca pe vremea lui Ceausescu, primeai casa
Nu primeai casă. Nu toată lumea primea casă. Intreprinderile mari primeau un număr de locuințe care le repartizau la salariații lor, în chirie, dar acestea nu satisface toate cererile,
si la un pret accesibil. În nici un caz accesibil la vânzare.
De ce nu se mai intampla asta si acum?
Pentru că statul este altfel conceput.
Ma simt descurajat in a-mi intemeia o familie.
Ai motive suficiente să fii fii descurajat. Dar dqcă vrei să trăîești viața atunci va trebui să găsești curajul să faci asta. Viața este făcută pentru cei curajoși.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu poti. Ai inteles prost. Pe vremea raposatului primeai casa IN CHIRIE. Proprietar era statul.

| relian a răspuns:

Nu da vina pe banci da vina pe sistem, sistem care nu-ti poate asigura un job, deci un trai decent.
Daca ai avea un job sigur si cat de cat platit atunci nu ai mai fi stresat de banci.
Pe vremea lu Ceaussescu era sacu inca plin, dar la un mom dat se goleste si ala si atunci sa vezi strigaturi, se ajunge la un mom dat la fundu sacului.
Pe timpul lu Ceasusescu oamenii is faceau casa toata viata, stai tu linistit ca nu era asa de roz cum zic unia.Primeau aia aptm dar nu case. Aptm se dadeau pe criterii stabilite de sefi,a fost asa bumu ala pe vremea aia ca toti trebuie sa aiba o casa si job,fara sa conteze daca la nivel national treaba merge bine. Daca tara merge prost, resusrsele se termina si dupa se ajunge unde sa ajuns, adica la inlaturarea aceluI sistem.
Familie iti poti intemeia, poti sa stai si cu chirie, dar iar tot sistemu este de vina, pentru ca nu iti ofera job stabil si bine platit astfel incat sa te poti bucura de cum zici tu de tinerete.

| Ventrue a răspuns:

Pentru ca locuintele la pret accessibil erau facute in viteza, mici si cam departe de standardele moderne. Vezi orice apartament in bloc mai vechi de 30 de ani si te lamuresti. In plus, nu e responsabilitatea statului sa ai tu casa. Inainte de comunism ori aveai bani, ori nu. La fel si acum.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ventrue):

Nu e ca si cum acum locuintele la pret accesibil nu ar fi facute la misto in cele mai multe cazuri...winking

| Ventrue a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Truelaughing Dar mie mi se pare trist sa glorifici regimul pentru ''cutiile de chibriuri'' pe care le oferea la pret ''accesibil'',

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ventrue):

Cum ziceam... era chirie, nu deveneai niciodata proprietar. Ca sunt multi imbecili care inca glorifica sistemul, multi dintre ei fara sa se gindeasca ce inseamna sa vezi portocale si banane de doua ori pe an, maxim, sau sa stai dimineata la coada la lapte si cate 3-4 ore... de piine pe cartela nu mai zic. Lor li se pare misto ce au auzit ca vezi domle statul iti dadea job si casa, insa nu se gindesc ca in schimb iti lua TOTUL.

| Frank51 a răspuns:

Dacă tu ți musai să achiți cash o casă, adună-ți bani, du-te în străinătate, fă tot ce poți ca să obții banii, vrei să primești de pomana sau laughing

| johnnny123 a răspuns:

Nu exista nici o solutie magica. Daca vrei sa-ti iei casa trebuie sa ai venituri suficiente. Daca ai un salariu de 1000 de euro net, poti suporta o rata de 300 de euro si-ti mai raman bani si de un trai decent. Dacai ai salariu de 400 de euro, atunci nu-ti poti permite sa-ti cumperi casa si trebuie sa-ti gasesti o slujba mai bine platita.

Cat despre cumparatul unei locuinte fara a apela la credite, sunt foarte putini cei care reusesc asta, si de regula sunt oameni cu venituri foarte mari.

Dar asta nu inseamna ca pe vremea lui Ceausescu lucrurile stateau mai bine. Oamenii astia care plang dupa Ceausescu au o memorie foarte selectiva. Isi aduc aminte numai faptul ca primeau casa si slujba, dar nu-si mai aduc aminte ca stateau la cozi de sase ore ca sa cumpere o bucata de carne o data la trei luni, ca nu aveau curent si apa calda, ca nu aveau voie sa se exprime si sa circule liberi, ca traiau practic intr-un lagar de dimensiunea unei tari.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Pe timpul lui Ceausescu locuintele erau ale statului, iar oamenii sedeau in ele cu chirie. Este adevarat ca aceasta era una modica fata de cele de azi. Ex. Pentru o garsoniera de 20 m.p. cu dus, bucatarie si o debara mica se platea o chirie de 59 lei. Utilitatile se plateau de chirias. Ele se dadeau spre gestionare intreprinderilor si institutiilor de catre primarii, care la randul lor le repartizau intreprinderilor in functie de cerere. Dar si atunci, mai ales la inceut prin anii '70 era penurie de locuine, tinerii locuind in garsoniere - multe din ele cu baie si WC-u comun, - asa numitele camine de tineret, dar in care locuiau chiar si familii. Acestea aveau o camera de aproximativ 10-12 m.p., in care exista o singura ghiuveta.
A fost o perioada cand se puteau cumpara si locuinte - in limita aprobarilor si numai de catre familii. Nu erau atat de ieftine, rata de plata se intindea pe 30 de ani si trebuia ca familia sa aiba un venit care sa sustina cu cel mult 1/3 rata.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu ești obligat să-ti intemeiezi o familie, nu există sancțiuni daca nu te căsătorești.

| StrongHeart a răspuns:

In primul rand as vrea sa te intreb daca iti doresti o casa sau un apartament?
Ca tanar eu zic ca poti trai lejer intr-un apartament, mai tarziu in viata poti sa-ti faci si casa.Ideea e ca e foarte greu, bancile distrug viitorul tinerilor cu dobanzile lor imense.Eu zic sa le iei pas cu pas.
Nu e nici o rusine sa stai cu parintii pana te pui pe picioarele tale.Gaseste-ti pasiunea in viata si incearca sa faci bani imbinand munca cu placutul.
Poti sa stai si in chirie, chiar si intr-o garsoniera, pana incepi sa castigi mai bine.In Romania va fi foarte greu sa reusesti ce iti propui fara sa apelezi la banci,dar se poate.
Trebuie sa iti doresti foarte mult si sa muncesti foarte mult. Poti sa iti intemeiezi o familie,adica tu si partenerul de viata, cheltuielile se vor imparti la doi si iti va fi mai usor. Apoi poate va trebui sa faci si un sacrificiu, sa pleci din tara un timp, strangi din dinti cativa ani si iti cumperi apartamentul tau fara banci fara nimic.E mult de tras pana acolo, dar mai bine sarac decat dator la banca.
E doar o parere.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru StrongHeart):

Sa nu exageram. Sint dobinzile din Romania ridicol de mari comparat cu nivelul de trai? Sint. Iesi mai bine pe termen lung ca bani daca faci rata comparat cu chiria? Iesi. Problema e lipsa de mobilitate. Poate iti vei gasi peste 5 ani un job mult mai bun in alt oras, si vei fi legat de proprietatea la care inca platesti rate. Bine, o poti inchiria ca sa isi plateasca rata singura - teoretic.

| Anonim15032001 a răspuns:

Dacă ai un salariu decent atunci poți sa pui deoparte din salariu în fiecare lună pentru a-ți achiziționa o locuință.
Dacă salariul este mic, atunci pui deoparte si îți cumperi un teren. Apoi îți construiești casa visurilor tale.
Evident ca asta durează, nu poți spune ca peste noapte mergi și pui banii pe masă și pac ai casa. Trebuie sa ai răbdare.
Este o inițiativa buna.
Împrumut nu-ți recomand sa faci.

| Ser3na a răspuns:

Nu-ti cumpara locuinta, nu merita. Mai bine iti gasesti un job bine platit si-ti cumperi rulota sau stai in chirie.Cu rulota te poti plimba prin toata lumea. Credit poti face si la C.A.R. cu dobanda mai mica decat la banci.

| Nonolita a răspuns:

Tinere,
1. fara credit nu poti lua o locuinta.
2. pe vremea "lui Ceausescu" nu primeai casa la un pret accesibil, ci primeai o lucuinta in care stateai in chirie. Toata viata sau pana o schimbai daca indeplineai anumite conditii. Chiria era decenta. Daca voiai sa-ti cumperi locuinta, "Ceausescu" nu avea nici o legatura. O cumparai in rate, la pret decent si dobanzi mici.
Alea au fost vremuri care nu ne-au placut si am schimbat regimul.

| Curious2 a răspuns:

Capitalismul dracului!
Of Doamne!
Daca vrei sa traiesti in societate, trebuie sa te adaptezi ei, societatii.
Nu dispera! Incearca sa gasesti solutii la problemele tale.
In perioada comunista (a lui Ceausescu ), granitele erau inchise, aveai un singur post de televiziune, mancarea era data cu ratia etc.
Sa stii ca, multi studenti americani se plang de taxele imense, pe care trebuie sa le plateasca facultatilor.
E bine ca pui intrebari.
Continua sa pui intrebari si sa gasesti raspunsuri.

| Off_Cosmin_1978 a răspuns:

Pe vremea lui ceausescu iti dadea o jumatate de paine pe zi,un kg de zahar pe luna. Fara credit NICAIERI IN LUME nu poti avea o casa,ratele sunt facute sa platesti cat o chirie, sau mai putin, Nu poti sa te realizezi si sa te distrezi, asta e viata pe pamant, o jungla.o varianta la pb ta.fa-te sofer de tir pe comunitate si in 2-3 ani iti faci casa fara banci