|

Cum se ingrijeste begonia?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Foarte greu, cu toate indicatiile de pe google si tot nu mi-a tinut, dar foarte interesant este si faptul ca in florarii tin si cred ca este vorba doar de temperatura camerei in care este tinuta, nu trebuie sa treaca de 18 sau 20 de grade celsius si nu trebuie lasata in soare.Are nevioie de lumina, dar nu sa o bata direct pe ea soarele.Succes.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vara, Begonia necesita amplasare intr-un spatiu luminos, ferita de razele soarelui (pentru ca le arde frunzele) si de curentii de aer, in medii cu temperatura ridicara 20-25 gr. C. si cu umiditatea atmosferica de asemenea ridicata( 85% ).

Este recomandata o udare moderata (la 2-3 zile) numai pe marginea ghiveciului, fara a se stropi frunzele cu apa (pamantul trebuie sa fie umed, nu imbibat, pentru ca nu suporta apa in exces, planta moare).

Substratul trebuie se fertilizat saptamanal in perioada de vegetatie maxima (martie – octombrie), iar pentru a asigura permanent umiditatea atmosferica de care are nevoie planta, zilnic, trebuie sa se pulverizeze apa pe frunze.

Iarna, planta intra in semirepaus, o parte din frunze uscandu-se. Begoniaprefera o temperatura la locurile de amplasare in jur de 15 grade C.Begonia se uda rar si cu putina apa in perioada de iarna.

Begonia prefera o orientare spre est, desi se poate adapta si la alte pozitionari. Primavara necesita tunderea tulpinilor pentru a avea un aspect compact, schimbarea la 2 ani a substratului si atunci cand este cazul transplantarea intr-un ghiveci mai mare cu un substratul dintr-un un amestec alcatuit din pamant de frunze, pamant de telina, mranita si nisip.

Anual la sfarsitul lunii februarie, inceputul lui martie, pentru a reda vigoarea si forma regulata, Begonia se aranjeaza prin taierea unor parti din ramuri.

Begonia se inmulteste primavara sau la inceput de toamna prin butasi de frunza sau prin frunze cu codite cat mai lungi puse direct in apa pana apar radacini si frunzulite, apoi se planteaza. Begonia se mai poate inmulti, atunci cand apar pui de noi plantute (la unele specii) prin separarea acestora si plantarea lor separat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Pt Lori.ai copiat de pe net si n-ai sesizat ca paragraful 3 contrazice paragraful 2! Pai ori n-o uzi pe frunze ori pulverizezi apa pe ele!
In general cred ca e de bun simt sa scriem pe aici ce stim pe bune, nu sa dam copy paste la toate prostiile de pe net.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

In primul rand are nevoie de multa apa, zilnic, sa fie ferita de soare puternic(totusi are nevoie de multa lumina)si sa nu uit, are nevoie de multa iubire!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează