| alex1190 a întrebat:

Cum se monteaza un cronotermostat pentru centrala termica? stiu ca trebuie legat la niste fire, dar unde gasesc eu firele?

6 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Daca nu ai idee nici macar pe unde se gasesc acele fire, nu crezi ca ar fi cazul sa apelezi la un electrician?
Daca totusi te incumeti de unul singur, consulta manualul de utilizare al centralei si vei gasi exact unde trebuie legate firele, precum si puntile care trebuie demontate. Dupa ce te-ai lamurit UNDE se leaga firele in centrala, consulta manualul termostatului pentru a vedea CUM trebuie legate. Cele doua manuale sunt singurele care te pot ajuta, amanuntele diferind in functie de modelul centralei si al cronotermostatului.

| Hincu_Alexandru_1975 a răspuns (pentru regis):

Azi e duminica. In cele doua manuale la care faci referire nu arata, era logic ca acolo trebuie sa ma uit primadata.

| regis a răspuns (pentru Hincu_Alexandru_1975):

Astazi e luni, poti apela linistit la un electrician. Nu pot sa cred ca in niciunul dintre manuale nu ai schema electrica, sunt convins ca exista in ambele. Macar manual centralei ar trebui sa te ajute sa localizezi bornele, iar notatii privind legaturile trebuie sa gasesti pe interiorul carcasei termostatului.
Repet insa sfatul initial: daca nu te pricepi, mai bine apeleaza la un electrician, nu fa experiente de unul singur ca nu merita. Un termostat costa cateva sute, o centrala cateva mii, iar montatul termostatului cel mult 50 de lei.
PS: poate te putem sprijini mai mult daca ne indici exact modelul termostatului si modelul centralei.

| caractere a răspuns:

In CT ai un strap(o punte intre doua borne). In locul aceluia legi fire la cronotermostat.

| doinastela a răspuns:

Conteaza ce tip de centrala e, precum si ce tip de termostat.