| RaidAlRomani a întrebat:

Cum se vopsește o camera?

Din cunoștințele mele, spălat pereții cu apa, amorsa și lavabila. Îmi lipsește un pas?
Vreau sa vopsesc eu și să nu mai depind de un zugrav pentru că aproape toți au o problema cu educatia.

2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Ai zis bine, dar fără spălat pereții.
Nu știu la ce te referi când spui de problema cu educația.
Dar știu cum se vopsește o cameră.
Pereții și tavanul nu trebuie spălați deloc. Apa face rău, și nu bine, oricărui tip de perete.
Prima dată trebuie să verifici gletul de pe perete să vezi dacă se cojește ușor, dacă stă să cadă, dacă sună a gol atunci când îl ciocănești cu degetul sau cu un șpaclu în diferite locuri. Dacă sună a gol, nu te apuci de vopsit, pentru că gletul care sună a gol trebuie obligatoriu dat jos de pe perete și dat altul. În cazul acesta chemi un meseriaș.
Altfel există toate șansele ca atunci când dai cu lavabilă să îți cadă gletul.

Dacă totul este în regulă și gletul nu cade, dai cu amorsă. Amorsa este lichidă ca și apa. Ea ajută ca lavabila să se prindă de perete. Scrie pe bidon dacă trebuie diluată cu apa sau nu. (Este nevoie de 1 litru amorsă la 10mp -metri pătrați).
La fel ca și lavabila, nu trebuie să insiști asupra amorsei într-un singur loc pe perete, pentru că altfel se poate înmuia gletul prea mult și se va coji.
După ce amorsa s-a uscat bine pe perete (aproximativ 30 minute - 1 oră sau chiar mai mult), se poate da cu lavabilă.
Lavabila se diluează (scrie pe bidon). Există în magazine set de unelte pentru vopsit (trafalet, tăviță, etc). I-ați și un bidon de diluant și o pensulă lată de aproximativ 60 milimetri, și un trafalet mic. Ia-le pe cele mai bune și nu te uita la bani.
Diluează lavabila, și o amesteci bine de tot, fie că pui sau nu culoare în ea. O diluezi după cum scrie pe găleată. Dar mai bine să fie mai groasă decât prea lichidă. La urmă verși lavabila în tăviță atât cât să lași loc să poți curăța trafaletul de fiecare dată când îl introduci in vopsea. Prima dată dai tavanul, și la urmă pereții pentru că îi vei stropi. Cureți cu o cărpă picăturile căzute cât încă nu s-au uscat.
Lavabila trebuie întinsă bine, dar în același timp nu trebuie să dai de prea multe ori în același loc pentru că se va decoji gletul sau stratul de lavabilă (dacă ești la a doua mână).
După ce s-a uscat bine prima mână, o poți da și pe a doua dacă este necesar. Timpul de uscare este de 3-4 ore (mai mult sau mai puțin).
Succes!

| PDora a răspuns:

Asta cu educatie e clar ca depinde de individ, nu cred ca putem generaliza. Incepe prin a sterge peretii, fara apa, doar asa ca sa indepartezi praful sau ce-o mai fi pe acolo. Ia o lavabila buna care sa nu-ti puna probleme la aplicare, un trafalet bun si spor la treaba. Gasesti in dedeman Aeria Gold all-inclusive cu tot cu amorsa si daca ai noroc sa nu fie foarte murdari peretii ai sa fii multumit de rezultat din prima mana.