|

De ce continuăm să plătim cu viață, adică sănătate, pentru oxigen, lumină, apă, electricitate, ș.a.m.d. (resurse naturale)? De ce nu îi executăm pe sugătorii de sînge o dată pentru totdeauna?

41 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu zic sa iti produci singur curentul electric... Si netul

| a răspuns:

Du-te pe muntii Bucegi si mananca iarba, vei primi electricitate (adica fulgere) pe gratis.

| explică (pentru doctorandus):

La cum merge treaba în zilele noastre sînt destul de sigur că nu mai pot să mă duc să mănînc ierburi pe-acolo fără să apară vreo "omă a legilor" gata să mă taxeze în orice fel pentru asemenea act de terorism. Fulgere gratis? A trecut și vremea aia.

| a răspuns (pentru Nătărău):

Da, dar pana sa apara cineva sa te taxele in varful muntelui poti incepe cu lucrurile mici. Spre exemplu sa iti inchizi abonamentul la net sa nu mai contribui la bunastrarea companiei alea mari si rea care iti da net

| explică (pentru suntserios):

Nu nu nu. Ne dăm demisia toți odată, altfel nu merge cu ăștia.

| a răspuns (pentru Nătărău):

Mnu, de ce sa imi dau demisia eu de la un job care imi place si care imi aduce multi bani pentru ca cineva de pe net are frustrari?

| explică (pentru suntserios):

Ah, (și) tu încă umbli pe gard. Următorul.

| a răspuns:

Pentru că avem nevoie de ele. Și pentru că trăim într-o societate și lucrurile acestea ne sunt puse la îndemână de anumite autorități. Apa, lumina, internetul îți vin direct în casă și pentru ca asta să fie posibil, cineva ți-a muncit și încă muncește ca lucrurile să funcționeze cum trebuie. Vorba seriosului, sunt curioasă cum îți produci tu singur electricitate laughing. Mută-te la țară, ia-ți apă de la izvor, mănâncă ce produci, stai fără cablu și nu o să mai ai astfel de probleme.

| a răspuns (pentru Grimes):

Apa lumina si restul vin de la companii municipale sau private, nu de la autoritati.

| a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Știu, dar cred că s-a înțeles ideea.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

De când e electricitatea o resursă NATURALĂ?!?

| explică (pentru mihai69):

E energie (naturală) produsă de elemente (naturale) precum mîinile omului. Un răspuns simplu e DINTOTDEAUNA.

| a răspuns (pentru Nătărău):

Energia naturală e una (vânt, căderi de apă etc.), iar transformarea acesteia în curent electric și punerea la dispoziția consumatorilor a acesteia e cu totul altceva - se cheamă industrie energetică. Și nu, NU e deloc naturală, ci manufacturată.

| a răspuns (pentru mihai69):

Si pizza e produsa din produse naturale. N-ar vrea ca pizzele sa se dea pe gratis, oricui doreste si cate doreste?

| a răspuns (pentru doctorandus):

Bună idee! Subscriu!winking

| a răspuns:

Și eu aș vrea să locuiesc într-o țară în care să nu mai fie nici un fel de conducere. Deoarece conducerea țării face preturile, și nu cei care furnizează curentul, gazele și electricitatea.
Fără conducere nu mai erau nici străini în țară. Și dacă cineva și-ar fi vândut serviciile la suprapreț, i-aș fi dat și eu grâul tot la suprapreț.
O fi pusă conducerea țării de Dumnezeu, dar nu dau doi bani pe ea câtă vreme asuprește poporul. Asupritorul este de la diavolul. Și cine le ține partea, să aibă parte de soarta diavolului și a îngerilor lui.

| explică (pentru anonimg):

Deci tu crezi în 2 zei? Stai așa. Unul bun, unul rău. 2 sau 3? Cel bun cică are un fiu lîngă el, nu? 3. Plus duhul cum îi zicea? Sfînt parcă. 4. Femeia unde e în toată tri-afacerea asta divină sfînto-îngerească? Las-o-n varză de afacere.

| a răspuns (pentru anonimg):

Stii ce inseamna o tara fara conducere? inseaman anarhie... oamenii nu pot trai in anarhie, suntem prea diferiti intre noi

| a răspuns (pentru anonimg):

Tara fara autoritati, magic. Iar drumurile si infrastructura ti le va intretine... sf. cremvusti, desigur. Sint de acord ca avem autoritati de tot rahatul, dar lasati-o mai usor cu fabulatiile astea de nascuti vii si suverani.

| explică (pentru GabiDumitrescu):

Trebuie să fim dispuși (în primul rînd) să ne reparăm singuri drumurile și nu să trebuiască să cerem voie așaziselor autorități să reparăm un drum și orice altceva ce ne aparține tuturor! Nu e nici o fabulație în legătură cu suveranitatea. Suveranitatea e tocmai autoritatea pe care trebuie să ne-o însușim. Fie ne declarăm suverani fie știu clar că cei care NU o fac vor să se fofileze și legile actuale exact asta le dă șansa să facă, să se fofileze prin faptul că legile nu acceptă să construim și să reparăm (în) locuri publice decît prin sistemul birocratic și autoritativ al lor. Cum poate fi atît de greu de înțeles ce scriu?

| a răspuns (pentru Nătărău):

Cine sa isi repare drumurile si cu ce resurse? Ai impresia ca sintem in SUA aici? Mai bine de jumate' din romani nu au bani sa treaca strada... Daca nu iti convine sistemul, poti doar sa intri in politica sau sa scoti lumea la vot si sa ii convingi sa voteze cu raul cel mai mic, nu fabulatii de-astea care in cel mai bun caz te fac de ris, in cazuri nasoale te pot duce la bulau sau la spital la veseli.

| a răspuns (pentru suntserios):

Așa este cum spui. Ai 2 voturi pozitive de la mine. happy
Dar și acum tot anarhie se numește în ceea ce trăim acum. Anarhie cu acte.

| a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ai și tu 2 voturi. happy

| a răspuns (pentru anonimg):

Pot sa le schimb pe bere? Ca idee, si eu sunt pentru control slabit al centrului si autonomie locala cit mai mare, dar nici chiar anarhie. Anarhia ar fi posibila intr-un stat unde toti bubuie de educati ce sunt si oamenii sunt toti bogati sau in cea mai mare parte. Si daca nu au principii sanatoase non-religioase, ii prefer pocaiti/penticostali, ceva religie unde modestia sa fie luata in serios.

| a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Oamenii oricat de educati si bogati sunt, tot prea diferiti intre ei sunt, nu au cum trai in anarhie. Mereu vor exista parere, idealuri si scopuri diferite

| a răspuns (pentru suntserios):

Da breh, dar se pot intelege asupra unor chestii comune gen plantam tei in orasul asta, facem un parc pe terenul ala viran, avem nevoie de 6 scoli si 1 liceu la populatie de 25.000. Ceva de genul. Vezi Elvetia sau Andorra. Eventual Luxemburg.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru anonimg):

Gresit,nu conducere tarii face pretul, ci tu laughing asa cum ai zis vine cineva si da cun pret, dai si tu cu nu stiu ce pret graul tau laughing asta fac oamenii, vor sa vada cat mai scump, dar apoi se planga cas scumpe toate cand e sa cumpere laughing
Dar ce ganditi voi nu prea se poate realiza.Gandeste ca un produs pana sa fie consumat de cineva trece prin cateva mani sa le zic asa.Toati acesti oameni care ajung in contact cu acel produs trebuie platiti nu?
Primul care produce, trebuie sa acopere cheltuiala ce o face si sa obitina si ceva profit, ca doara nu munceste munca in zadar laughing
Produsul ala ajunge apoi la alta persoana, la morar sa zic legat de graul tau, dupa morar la brutar si tot asa la magazin laughing
Deci de aia pretul este cum este, nu este vorba de straini sau de mai stiu eu ce conducere.Este vorba ca oamenii locuiesc in aglomeratii cat mai mari,aglomeratii care face ca pretu sa fie unde este.
Visele alea ca imi produc eu tot,alea au fost odata,cand oamenii erau liberi ca vantu laughing culegeau,vanau si mancau, dar perioada aia s-a dus.
Referitor la conducere ca asupreste poporu, mai degraba ai zice cal fura laughing dar asta e tot vina omului, a oamenilor, pe aia i-a pus acolo cineva, adica oamenii laughing nu diavolul nu altcineva

| a răspuns (pentru relian):

Produsul finit ajunge la mine încât nu pot să mă apropii de el. Trebuie făcut în așa fel încât și cel sărac să mănânce și el hrana de tot atâtea calorii de care are nevoie și cel bogat.
Eu consider că toți aceia care sunt în conducerea țării să fie printre oamenii care au salariul minim pe economie. Numai așa putem să credem că ei sunt acolo pentru binele țării. Dar ei sunt acolo pentru bani și nimic altceva. Ba poate ca să bage țara în datorii. Măcar dacă nu îmi dădeau și mie ceva din ele. Dar din pricina lăcomiei lor sufăr și eu și mai tot poporul.

| a răspuns:

WW3 - O poveste a civililor contra "vampirilor lumii" (SF)

| explică:

Concluzia (lor): Pita (a se citi -pița-, scris și p.i.z.z.a.) nu e o resursă naturală, electricitate în mod natural nu a existat niciodată și electricitatea rezultă doar din industria numită energetică.

Răspuns utilizator avertizat
| explică:

Anarhia e doar un sistem de tranziție (între sisteme de guvernămînt).

| a răspuns:

Intreaba-i pe copii de la gradinita. Cu siguranta si ei stiu raspunsul la o astfel de intrebare laughing

| explică (pentru Adrian5575):

Pe ei îi întreb, tu nu realizezi? Și ei nu știu, tot eu trebuie să le despic.