| Anghel_Ciprian_1989 a întrebat:

De ce mi se incalzesc firele de curent daca bag in priza un calorifer electric si o aeroterma? Ce pot sa fac ca sa nu se mai incalzeasca?

Răspuns Câştigător
| LIN2010 a răspuns:

Pe un circuit de prize se monteaza normal maxim 8 prize iar toti receptorii electrici cumulati nu trebuie sa depaseasca pragul de 2kw, pentru receptoare cu putere de 2kw sau mai mare este necesar un circuit separat din tabloul de sigurante. Daca nu poti respecta aceste conditii se vor tot arde firele si prizele.Prizele cu ceramica nu rezolva problema (rezista mai bine la incalzire dar priza nu trebuie sa se incalzeasca), o priza de calitate nu se incalzeste nici la 3, 5kw, constructiv trebuie sa se poata realiza un contact bun (suprafata si presiune de contact). Deci rezolvarea cred ca se poate obtine cel mai ieftin cu un prelungitor (3x2,5 mm)din cupru, flexibil, racordat direct din tabloul de sigurante.Recomand sa se faca de un electrician autorizat.Succes

6 răspunsuri:
| carpediem a răspuns:

Cum au mai zis si ceilalti. Caloriferul are 2 kv si aeroterma aproape la fel. Pentru sectiunea firelor care le ai probabil2, 5 intensitatea incepe sa devina prea mare. ATENTIE poti lua foc. Trebuie sa reduci consumatorii pe priza sau prelungitorul respectiv. Ai grija!

| xJuliusx a răspuns:

La pornirea unui calorifer si o aeroterma ai un consum destul de mare si firele sunt solicitate. Daca este vorba de firele din priza si prin pereti, nu prea ai ce face (decat da schimbi instalatia cu fire din cupru si mai groase). Daca este vorba de un prelungitor, atunci poti confectiona unul solid din cablu litat 3x2, 5 (trei fire de grosime 2, 5 mm fiecare, dar sa fie din cupru litat). Cumperi priza tripla din ceramica si stecherul la fel. Daca nu esti sigur ca poti reusi singur, contacteaza un electrician ca sa nu te expui riscului de electrocutare sau scurt circuit cu deteriorarea intalatiei sau incendiu. Bafta!

Răspuns utilizator avertizat
| DjCiprianAlexandru a răspuns:

Pentru ca este consumul mare.Nu ai ce face sa nu se mai incalzeasca.Doar daca scoti ceva din priza...

| lilianu a răspuns:

Deoarece presiunea la curent e prea mare, si poti face un scurt ciruit, deoarece ele amindoua au cred ca peste 2kw., sa nu le pui pe amindoua daca au aproximativ peste 2kw.

| sortanmarius a răspuns:

Probabil k firele sunt din aluminiu si el este mai vechi si eu am avut probleme la prize se tot ardeau si am schimbat pe cupru