|

Hei.Am o problema.La instalatia electrica palpaie (becul se stinge aproape de tot) o fractiune de secunda odata la ceva vreme.Cel mai bine se vede pe becul cu filament si tubul fluorescent, am ceva leduri dar au un capacitor de netezire asa ca nu este observabila chestia asta. Cineva mi-a zis sa strang sigurantele in tablou dar nu stiu cum sa opresc siguranta principala de la contor. Este model vechi cu un buton negru si unul rosu. Oare pe care apas? Sau trebuie defiletata? Funda?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cel mai bine este sa chemi IMEDIAT un electrician autorizat, care sa-ti verifice intreaga instalatie electrica din casa!
Daca nu se repara urgent, risti sa se aprinda intreaga casa, din cauza flamelor produse la locul defectiunii de contact!

La siguranta apasa butonul rosu, curentul trebuie sa se opreasca prin toata casa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E GRAV... SINCER!
undeva ai un contact imperfect care face flama
iar asta poate fi ORIUNDE
asa ca nu numai ca iti poate strica electronicele (inclusiv tuburile fluorescente) dar e caz de luat foc, din doua motive:
1. flama aia e sursa CLARA de aprindere
2. firele de langa flama se incing, RAU, atat de rau ca se v-a topi izolatia de pe ele (care poate duce la scurt circuit) si chiar pot sa ia foc


trebuie verficat tot circuitul de curent, daca mi-ai fi spus de o veioza, te-as fi pus sa verifici prelungitoarele care nu sunt foarte greu de verificat (iei firul in mana si vezi cat de fierbinte e), insa, asa, la becuri, trebuiesc verificate toate firele de la tablou, firele de la sigurante (degeaba strangi siguranta), firele din pereti, noduri din pereti (nu stiu exact cum le zice, dar sunt puncte unde se intalnesc fire si apoi pleaca spre alte directii)

iar problema trebuie rezolvata cat mai curand, pentru ca o sa fie tot mai rau, acolo unde face flama se face funingine, care nu conduce curentul electric si deci flama v-a deveni mai puternica, va face mai multa funingine, se v-a incinge mai tare, etc.
PANA IA FOC!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Lasă lumina aprinsă și apasă pe butonul roșu. Dacă nu se stinge, apasă pe cel negru. După ce scoți tensiunea din principal verifică atent cu un indicator (creion de tensiune), apoi strânge siguranțele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează