|

Hei! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o problema? Am pus in niste alveole, pentru rasaduri, cu castraveti si i-am tiunt primele zile la lumina slaba in casa pana ce au iesit din pamant rasadul. Iar dupa i-am scos la lumina, in casa pe o masa langa geam. Rasadul a inceput sa creasca in inaltime si frunzutele nu se dezvolta. le dau apa odata la 2 zile. De ce nu se dezvolta planta cum ar trebui sa se dezvolte?

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu se dezvolta pentru ca nu au lumina suficienta.Plantele vad lumina de cand sunt in pamant, sa nu crezi ca in pamant la nivelul semintei nu este lumnina deloc.
Or sa se alungeasca foarte tare pana cand vor cadea, se vor rupe.Plantele nu se seamana in casa si nici nu se tin la fereastra,ma refer semanaturi,sau plantute mici, toate au tentinda sa mearga dupa lumina, se alungesc f mult si apoi vor muri.
hai sa mai zic mai mult nitel.Ce vrei tu sa faci, ai nevoie de solar, sera, adica un spatiu la care lumina sa vina din toate partile.Si daca ai avea un balcon,de exemplu la bloc si stai nu la ultimul etaj,mai ai pe cineva deasupra ta,vei pune o planta de castravete acolo,aia nu va merge bine deloc, se va alungi, nu va avea lumina de sus, sus ai balconu vecinului, nu faci mare lucru.
Deci nu-i vorba de apa, este vorba numai de lumina.Plantele isi pregatesc mancarea nu doar din pamant, plantele au nevoie de apa, lumina si CO2 cu astea ele isi pregatesc mancare, fac din astea 3 ingrediente, tot ce nu tiai imaginat tu vreodata,face ciocolata,ciorba, tocana laughing glumesc dar sa stii ca asta fac platele, sa nu mai glumesc, fac din alea ce am aratat mai sus zaharuri, grasimi, aminoacizi etc.
Stii cum suna asta? Cu ai pune tu un pahar de apa la fereastra sau afara si dupa 2-3 zile te duci si gasesti paharu cu zahar laughing
Deci au nevie de lumina,dar nu asa lumina de la fereastra, au nevoie de lumina de afara venita din toate partile.
Scuze ca am scris si pe linga, dar am vazut, nimeni na spus nimic, asa ca am zis hai sa bat eu gardu, sa zic ceva povesti.

| explică (pentru relian):

Mulțumesc mult de sfaturi și mă scuzați de întârziere?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
1 răspuns: