| Alexandra_5479 a întrebat:

La ce temperatora se coace painea la cuptorul electric?

5 răspunsuri:
| LIN2010 a răspuns:

La maxim(230-250 de grade)si apa intro craticioara sa faca aburi

| Zazu a răspuns (pentru LIN2010):

Cum sa o coci la 230-250 de grade, o gratinezi? Coaja se rumeneste si ramane cruda pe dinauntru.
Aburii se folosesc doar la inceputul procesului coacerii, este de ajuns o ceasca sau un pahat de apa in tava de cuptor.
Painea se coace intre 180/190 si 200/210 grade, dar asta difera in functie de tipul de faina si cel al painii.

| LIN2010 a răspuns (pentru Zazu):

Intr-adevar coaja este mai groasa si mai spre arsa, dar noua asa ne place pentru ca o batem cu facaletul coaja, imediat dupa ce o scoatem din cuptor si rezulta o paine delicioasa dar batuta de coaja.nu facem acea paine impletita la care coala frumos rumenita confera aspectul apetisant.

| Zazu a răspuns (pentru LIN2010):

Nu este vorba de aspect, este vorba ca un cuptor electic domestic ajunge la 250 grade numai pentru gratinare, nu si pentru copt.
Daca ajunge, majoritatea au pana in 220 grade.

| Felicia97 a răspuns:

Mai intai la 220 si in curs de jumte de ora dai la 180 de grade

Întrebări similare