Întrebare recomandată | Natalia89 a întrebat:

Lingura de lemn. Deși am cumparat din diferite locuri la preturi si mai mari si mai mici, degeaba, caci se descompun. Ori eu nu le curat corespundator ori nu se mai fac linguri ca alta data. Voua vi se intampla ca dupa cateva utilizării lingurile sa înceapă să se faramiteze lăsând în mancare minuscule "tepuse"?

23 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Ma intreb daca nu cumva e problema la detergentul cu care le speli (sau dilutia lui), si care actioneaza asupra lingurilor, sau daca nu cumva procesul de uscare e ingreunat incit sa afecteze propietatile mecanice ale lemnului, se stie ca daca lemnul ramane mereu ud, procesul de dezintegrare in care intra incet-incet duce la farimitarea lui.

NOname
| NOname a răspuns:

Lemnul, vrei-nu vrei, de la umezeală, temperaturi înalte și frecare are tendința de a se toci în timp, de a se dezintegra treptat, dar fiind un material organic, natural, non-toxic, nu prea are cum să-ți facă rău în cantități infime, deci nu ai de ce să-ți faci griji. Dacă mă întrebi pe mine, în asta și e farmecul lingurelor de lemn, că au acea textură vie, aroma lemnului, neregularitatea și parcă adaugă și mâncării gustul mai "ca la țară", mai natural, cel puțin la nivel psihologic.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tocuri porti? Ce varsta ai? Sarut mînuțele.

| cristi202 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Te crezi asa de mare incit ea sa aiba nevoie de tocuri?

| floresdemayo a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Iar începi, Cristi? Fi-ţi-ar tocurile de râs! Ce legătură au tocurile cu lingura de lemn? laughing

| cristi202 a răspuns (pentru floresdemayo):

Pai au, Desi nu e vorba strict de ele, au legatura cu lingura.
Ce imagine iti face o fata cu lingura de lemn in mina langa o oala cu mincare? E vorba de o gospodina, nu? Adica de o fata serioasa. Daca Cristi al nostru e un baiat inalt, si cauta o gospodina, dupa ce s-o fi saturat sa cunoasca doar pipite, intrebarea apare automat, caci, daca fata noastra nu e si ea inalta, neaparat va avea nevoie de tocuri. Confirmarea sta in faptul ca i-a cerut si varsta. Si complimentul cu "Sarut mînuțele" nu arata decat ca vrea sa ii intre in gratii. happy
Deci, de la lingura de lemn la tocuri e doar un singur pas. happy

| NLS a răspuns:

Cumpara o lingura de bambus si ai pace, poti uita de mici aschii.
Desi eu prefer in continuare sa am si linguri de tei la indemana.

| Lioana a răspuns:

Nu e normal sa se faramiteze. Sunt de proasta calitate. Schimba locul de unde le cumperi.

| cristi202 a răspuns (pentru Lioana):

"Deși am cumparat din diferite locuri la preturi si mai mari si mai mici", spune ea, deci nu cred ca e problema la locul de unde le ia.

| Lioana a răspuns (pentru cristi202):

Pai de vreme ce marfa a fost proasta, cu siguranta nu trebuie sa mai cumpere din niciunul din locurile de unde a cumparat pana acum. Daca in locurile de unde a cumparat erau mai multe modele, atunci poate incerca unul mai scump dar de obicei astfel de lucruri nu se gasesc nici in supermarket in mai multe versiuni. Deci trebuie sa cumpere din alt loc excluzandu-le pe cele multe de unde a mai cumparat.

| cristi202 a răspuns (pentru Lioana):

Si daca experienta va fi aceeasi?
happy

| Lioana a răspuns (pentru cristi202):

Azi vad că ești pesimist, Cristi.

| cristi202 a răspuns (pentru Lioana):

happy happy happy
Da, in privinta asta, cam pesimist. Ca eu asa patesc, cand iau un lucru prost din mai multe locuri, ma astept sa fie asa in toate celelalte. Desigur ca nu e o perspectiva corecta, dar sansele ca sa fie la fel sunt mari, si de aici si pesimismul meu.
In plus, daca problema e la ea, cum le curata sau le depoziteaza, de oriunde le-ar lua, problema ar ramane, caci e la ea, nu la lingurile ce le cumpara. Si e de inteles, dat fiind ca lemnul e un material pretentios in ce priveste pastrarea lui, chiar si la o banala lingura de lemn.

| Itanul a răspuns:

In casa mea nu sunt probleme cu lingurile de lemn. Si le am de cativa ani buni.
Inseamna ca ale tale nu sunt bune. Ai cumparat si de la lingurarii din piata? Noi de acolo le luam.

| Deserth a răspuns:

Nu mai folositi aceste linguri/cutite sau orice din lemn, sunt chiar periculoase.Va imaginati ce se intampla in organismul nostru daca inghitim acele tepuse din lemn?!

Răspuns utilizator avertizat
| Deserth a răspuns (pentru InYourFaceTwice):

Organele noastre interne sunt sensibile, atunci daca din greseala ajunge tepuse in mancare, ne poate intepa intestinele

Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 a răspuns (pentru Deserth):

E lemn, e material organic, chiar e natural. Deci, ce sa se intimple? Daca era vreo otrava, era de inteles...

| Deserth a răspuns (pentru cristi202):

Atunci ia si manca lemne si tepuse daca tie iti face bine! Ma gandesc cumva ca esti venit din alta galaxie poate...

| cristi202 a răspuns (pentru Deserth):

Eu nu am zis ca iti face bine sa maninci lemn. De ce interpretezi cum vrei ce am zis eu?
Hai sa o luam stiintific: lemnul e peste 90% din compozitie celuloza. E adevarat ca celuloza nu e digerata de organismul omului, dar totodata e inofensiva, adica daca o ingurgiti, intra pe o parte, iasa pe cealalta, asa cum a si intrat, diferenta e ca, datorita digestiei, iasa sub forma de pasta/crema, nu bucati, as cum e posibil sa le inghiti. happy
Simburii de visine/cirese au structura lemnoasa, si am inghitit pana acum mii, din greseala desigur, si nu am avut nimic. Si daca nu maninc lemn, e pentru ca nu am asa dinti dezvoltati ca si castorii, insa in caz de supravietuire, as incerca sa rod si asa ceva. Au fost cazuri care au supravietuit cu lemn, cu scoarta de copac, in lipsa de altceva.
Deci, cine e venit din alta galaxie? happy
Singura chestie care poate fi ingrijoratoare e, asa cum ti s-a zis deja, ca iti poate ramane o aschie in git la inghitire, dar si aceea depinde de forma si de dimensiunea ei. Dar, la urma urmei, se poate intimpa si cu un os de peste cand mincam peste.

Răspuns utilizator avertizat
| roxyroy a răspuns:

Eu nu am probleme de genul pentru ca după ce le spăl le șterg cu un prosop de bucătărie si daca rămân umede se strica