| Faranume242424 a întrebat:

Mierea se tine la frigider?

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mierea adevarata se poate pastra la temperatura camerei sau la racoare (intre 10-22 grade), in borcan etans de sticla.

| Adry05 a răspuns:

Nu!

| NLS a răspuns:

Mierea trebuie ferita de temperaturi inalte, dar in acelasi timp de umiditate, deci nu se recomanda pastrarea ei pe termen lung la frigider.
Un borcan mic din care consumi, il poti tine in frigider, insa nu cantitati mari.
Se pastreaza bine doar in recipiente de sticla, inchise ermetic, si depozitate intr-un loc racoros, ferit de razele soarelui, dar in acelasi timp, ferit de umiditate excesiva.
Cunosc stupari care o pastrau in trecut in bidoane de aluminiu sau inox, prima varianta e fatala, pentru ca mierea preia foarte usor oxizii de aluminiu formati pe peretele recipientului de aluminiu, tot ca urmare a umezelii (si mierea contine o cantitate mica de apa).

| relian a răspuns (pentru NLS):

Asa si in frigider dupa mintea ta este foarte umed sau cum?laughing daca nu te pricepi nu mai spune si altora.Afla cu cat aerul este mai rece este si mai sarac in apa, adica este mai putin umed.Frigideru scoate apa si din produse, asta asa ca sa ai si tu o idee cat de cat.Deci aparatul de racit aia face raceste aerul din interior scotand si apa, pe care o elimina in afara.Nu intram in detalii ca dupa te pierzi laughing Deci despre care umiditate vorbeai? In casa tu ai mai mare umiditate decat in frigider.Deci unde anume sa tie mierea aia? Ai spus sa no tie la umzeala deci nici vorba de frigidere laughing atunci unde anume?

| Lioana a răspuns:

Nu. Mierea se păstrează la temperatura camerei. Nu se strica niciodată. In timp se zahariseste (adica ia o forma solida) dar își păstrează calitățile.

| relian a răspuns (pentru Lioana):

Asta ai auzit la radio sant sau unde anume? Dar de zaharist nu ai auzit sau nu ai vazut? Inseamna ca tu maninci de fapt altceva numai miere nu laughing Deci afla ca mierea dupa un timp pierde din apa si se zahariseste cum zic oamenii.Deci nusi pastreaza nici o calitate decat aia de dulce, dar isi schimba proprietatile, nu sta la fel totdeauna cum afirmi tu.

| Bitzer a răspuns (pentru relian):

Da-te jos de pe stup, ca sperii albinele. Cristalizarea are loc in functie de cantitate de glucoza continuta, de temperatura mediului si de procesare, nu de "pierdere de apa".

| Lioana a răspuns (pentru relian):

Am sa trec peste faptul ca arunci cuvinte fara sens. Mai gandeste-te inainte de-a protesta. Daca mierea ar pierde apa, i-ar scadea volumul. Dar nu scade. Si chiar daca ar fi asa nu in apa ii stau calitatile.
Am sa-ti dau un articol la intamplare de pe net dar in toate se spune acelasi lucru: ca mierea isi pastreaza proprietatile dupa zaharisire.
https://www.mierepenet.ro/de-ce-se-zahariseste-mierea

| xerxes1 a răspuns:

Dar sa nu uiti sa scoti frigiderul din priza.
ca sa ramana totusi fluida.

| alexwahl a răspuns:

Poti sa o tii la frigider. Mierea daca e inchisa bine, nu se strica niciodata! Documenteaza-te si ai sa vezi.

| Bitzer a răspuns:

O poti tine si in frigider. Doar se mai intareste, atata tot. happy

| Nico23458 a răspuns:

Nu

| BaiatujmekhBazatBrocuraj a răspuns:

Eu zic sa incerci.

Întrebări similare