|

Pentru o casa de 80 mp,fara etaj, cata caramida poroterhm sau bca trebuie si cam cat m-ar costa. Pamantul il am.MULTUMESC.DAU FUNDA PENTRU RASPUNS

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Calculeaza inaltimea standard camera sufragerie are 2.55 inaltime si lungimea de 5, 30, si latimea de 3, 40, scazi decat unde vine usa si fereastra, si la dormitoare la fel inaltimea 2, 55 si lungimea 3, 20 si scazi fereastra de termopan si usa, la hol la fel inaltimea, si lungimea le calculezi trebuie sa ai un proiect o schita de exemplu sufrageria are 60 mp 4 pereti plus tavanu vezi si da 6o de mp ca ai scazut si usile si ferestrele deci fara tavan ca ala se toarna se baga cofrag, vei calcula sa zicem 40 mp vei baga caramida la sufragerie asta cred ca inseamna vreo la un calcul mintal aproximativ, vreo 5 mp. fara sa tii cont de pierderi si de rosturi. Dintr-un calcul rapid reiese ca pe un palet de BCA care are 1 metru cub, poti acoperii o suprafata de aprox. 9 m patrati. + - 0.5 metri.

Daca vrei un calcul mai exact intreaba la depozitul de unde cumperi bca`ul cat are 1 palet fier bca, caramida, fire electrice, usi termopane da. masoara bine inaltimea camerei care vrei sa o ai gandeste-te de 1000000 de ori sa nu regreti ca ai camera prea mica sau prea mare si nu uita si de calorifer de izolatie plasa alea alea apropo ai grije ce vecini ai pe acolo ca pe urma sa nu-ti para rau,

1 răspuns:
| a răspuns:

Depinde de grosimea peretelui, de configuratia zidurilor interioare, de inaltimea zidului etc.
Asa, ca o medie, vei avea undeva la 40 metri liniar de zid, ceea ce inseamna cam 100 mp. Acesta este un numar "magic", grosimea peretelui in centimetri va echivala cu metri cubi de caramida/BCA necesari. Astfel, pentru un zid de 20 cm, vei avea nevoie de 20 mc, la 25 cm - 25mc si tot asa.
Recomandarea mea ar fi sa folosesti minim 25 la exterior si cel mult 20 la zidurile interioare.
De asemenea, le recomand tuturor sa mai zideasca cateva randuri peste centuri si sa gandeasca de la inceput casa ca mansardabila. PEntru 200-300 euro in plus, ai un pod spatios si poti oricand sa mansardezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează