| Em14 a întrebat:

Salut, am o intrebare. Am pe cineva ce are centrală pe gaz, e ok ca aproape de casa mea sau gardul meu sa aiba aerisirea aia? Ce emana gaze si abur sau ce or fi aia? Mentionez ca totul e aproape de cca. Maxim maxim 4 metri de casa mea

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Emană vapori de apă, bioxid de carbon și gaze nearse, dar la distanță de 4 metri acestea se împrăștie în aer și nu ajunge să te afecteze.

| gabicoo a răspuns:

Dacă vrei să-i faci figuri poți să-l reclami că nu are autorizație de construcție și certificat de urbanism emise de primărie. Legea prevede că trebuie să aibă dar mai mult ca sigur că nu are.
În rest nu mai ai ce să faci!

| regis a răspuns (pentru gabicoo):

Nu este adevărat. Dimpotrivă, legea enumera expres cateva lucrari care nu necesita autorizare, printre care "montarea sistemelor locale de incalzire si de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate". Despre certificat de urbanism nici nu poate fi vorba, ce treaba are urbanismul cu instalarea unei centrale interioare?!?

| gabicoo a răspuns (pentru regis):

În 2016 când am pus centrala ambele acte erau obligatorii. Dacă nu obțineam certificatul de urbanism și autorizația de construcție nu puteam să-mi montez centrala. ( Certificatul de urbanism se cere pentru a scoate afara burlanul de evacuare a gazelor arse, iar autorizația de construcție pentru a face gaura în peretele exterior pentru acel burlan, nu ai nevoie de aceste documente doar dacă evacuarea gazelor arse se face într-un horn sau coș de evacuare existent). A fost scandal enorm în Suceava pe tema asta. Am fost într-o audiență colectivă la Primărie și ni s-a demonstrat cu legea în mână de către jurist că ambele acte sunt obligatorii.

| regis a răspuns (pentru gabicoo):

Am avut de a face cu primăria din Suceava in niste situații legate de inmatricularea unor mașini. Pot sa confirm ca sunt o gramada de cretini acolo. Daca legea constructiilor spune negru pe alb ca montarea centralei nu necesita autorizare, evident ca orice alte interpretari sunt absolut tendențioase. Sa ceri autorizație de construire pentru o gaura si certificat de urbanism pentru un tub de evacuare trebuie sa fii dus cu capul. Dar cum zic, daca e vorba de primăria Suceava, e plauzibil.

| gabicoo a răspuns (pentru regis):

Bine spus!
O grămadă de cretini în frunte cu primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Hașovschi ( fost șoarece pe maxi-taxi ).
Ambele documente ( certificatul de urbanism și autorizația de construcție ) le-am obținut cu foarte mare greutate. Eliberarea lor a durat cam 40 de zile și pot să spun că am avut noroc. Au/am fost 32 de fericiți în 2016 care au/am obținut aceste acte. Plus că tot ilegal am fost obligat să plătesc 800 lei pentru un proiect+taxa de debranșare de la sistemul centralizat ( proiect și taxă care se cer doar la Suceava ).
Și ca încheiere după ce am obținut actele, am pus centrala, am plătit proiectul și debranșarea am primit o scrisoare de la domnul "primat" ( vine de la primată ) prin care sunt sfătuit să nu-mi montez centrală individuală că sistemul centralizat de încălzire e cel mai performant, că s-au montat țevi de recirculare și că voi avea apă caldă, etc.
E noaptea minții la noi în cel mai japonez oraș din România : Suși-ava!

| Iote a răspuns:

La blocuri, distanta e si mai mica. Si sunt in sir, de sus pana jos, si pe dreapta, si pe stanga. Inca nu a murit nimeni, nici nu s-au imbolnavit de la asta. Sunt lucruri mai grave pentru care nu se ingrijoreaza nimeni. Asta sa ne dea de gandit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toate casele au asa prin Anglia, dar sunt cu etaj majoritatea.
Nu deranjeaza pe nimeni.
Este abur, si caldura.
Daca avea centrala pe lemne, cred ca era mai naspa pentru voi, dar asa, n-ai avea de ce sa iti faci griji.
adica mergi pe strada unde trec sute sau mii de masini pe combustibili fosili, la cateva ore, si nu te mai ingrijorezi.
happy
Centrala aia merge pe gaz. ca si cum ai aprinde un ochi la aragaz.