|

Salut! Am o problema cu dușul de la baie))) am băgat ceva calorifer (electric) in baie ca sa se încălzească mai repede (încă n-avem căldură unii din București). L-am lăsat cam jumătate de oră și apoi l-am scos. Când am pus mana pe capul dusului m-a electrocutat. E așa cam de o ora rolling on the floor
Ce fac? O sa iasă singur curentul din el sau trebuie făcut ceva? Help rolling on the floor

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dacă te curentează cât timp e caloriferul ÎN baie, chiar dacă e oprit, problema e de la acesta. Are izolația proastă și cu siguranță NU e pus într-o priză cu împământare. Dă-l urgent afară de acolo și du-l la service sau cheamă un electrician autorizat să-l verifice / repare.
Dacă totuși simți că ești curentat chiar dacă NU ai niciun aparat electrocasnic în baie (indiferent dacă e sau nu pornit, dar totuși cuplat la rețea), atunci e posibil ca țeava ta de apă să se atingă pe undeva cu un fir electric neizolat, fie direct, fie printr-un aparat electrocasnic din vecini (boiler, mașină de spălat etc.) Cheamă un electrician autorizat!

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Nici intr-un caz nu te risca sa faci dus înainte sa identifice cineva cauza. Cauza nu e caloriferul, ci o defecțiune la un aparat.
Apa calda vine de la rețea, sau ai un aparat propriu (termoteca, boiler, instant)? Ai un creion de tensiune in casa? Daca da, verifica pamantarea la prize, posibil sa ai faza pe pamantare.
O alta verificare utila ar fi sa intrerupi curentul de la tabloul de siguranțe si sa reverifici, sa vezi daca defecțiunea este la tine sau la vreun vecin.

| a răspuns:

N-are nici o legatura cu caloriferul. Problema pare sa fie de la instalatia electrica mai ales daca ai priza in baie sau de la firul de la bec. Trebuie chemat un electrician.

| a răspuns:

Opreste toate sigurantele
daca tot electrocuteaza, atunci felicitari, ai un vecin "destept" care a legat impamantarea la tevile de apa!

| a răspuns:

Nu inteleg ce legatura are capul dusului cu caloriferul electric... Noaptea mintii.
In primul rand ca nu bagi in baie, in mediu umed un calorifer electric sau orice electric chiar de ai avea o protectie diferentiala in tablou.
Pe scurt daca poti sa faci o descriere a situatiei mai in amanunt ar fi ok. Cat despre curentul care se scurge din calorifer, eu cred ca tu o concurezi pe Dancila. Nota bene: nu mi-e antipatica Dancila si nici simpatica. Nu sunt membru de partid.

| explică (pentru ywar):

Uite că eu l am băgat, probleme?

| a răspuns (pentru ywar):

Nu intelegi pentru ca nu stii electrotehnica si n-ai vazut in viata ta cum arata o instalatie de bloc si pe unde leaga unii impamantarile.Un calorifer electric pe ulei poate sa stea linistit in baie.

| a răspuns (pentru FaraNumePls):

Iti propun un experiment: arunca feonul in cada plina cu apa si vezi ce se intampla. Cand cineva te povatuieste de bine iese cocosul din tine. Invata sa primesti sfaturi si sa inveti din ele, nu sa te incordezi ca Schwartie. Nu-ti foloseste la nimic.

| a răspuns:

Opreste sigurantele de la panou, daca ai din cele vechi, scoate-le afară prin desurubare, apoi mergi si ia caloriferul din baie