| denisTiky a întrebat:

Salut, cum iti alegi sarma pentru sudura la miguri?
Mi-am cumparat primul MIG, un awelco mastercraft 220 rl5 si nu stiu ce fel de sarma sa cumpar. Poate cineva sa imi mai spuna in mare una alta despre aceste aparate? Cum le reglezi decent in functie de nevoie si ce presiune folosim la argon.

3 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Fiecare sarma este pentru un anumit tip de material ce vrei sa il sudezi :

https://www.dedeman.ro/ro/sarme-pentru-sudare/c/759In sudura se lucreaza cu debite de gaz (litri/minut), nu cu presiune (bari).

In principiu, debitul de gaz se regleaza in functie de:
– diametrul duzei montate pe pistolet
– fluxul de aer din zona in care se sudeaza (daca sunt curenti de aer se seteaza un debit mai mare)
– forma piesei pe care o sudam (sudarea la colt pe interior putem seta un debit mai mic, iar la sudarea pe colt la exterior trebuie setat un debit mai mare)

La o duza cu diametrul interior de 16 mm trebuie utilizati cca 20-22litri/minut, iar daca nu sunt curenti de aer puternici in hala se poate si cu 18litri/minut.

Partea cu tipurile de oteluri e putin mai complicata, este nevoie de tipul de material si pozitii sudare pentru un raspuns.
La otel, in general, recomandam amestec, 18%CO2, iar diferenta Ar.

| denisTiky explică (pentru aditimus):

Ok, pentru fier, ce fel de sarma am nevoie? Ca acolo pe dedeman scria ca e sarma din otel cuprat, otel simplu, cupru... nicaieri nu scrie ca ar fi sarma normala din fier. Totusi am gasit ceva care cred ca e bun pentru mine: https://www.dedeman.ro/......p/1030494. Crezi ca e ok?

| aditimus a răspuns (pentru denisTiky):

Iti pot spune maine ca avem in lucru piese si ce folosim noi la otel.