|

Salut,stie cumva cineva cu ce ierbicid as putea da la o recolta de ricin fara a-l afecta? Eu am folosit pe cateva randuri ierbicid agro glyfo la 1 l sa vad daca il afecteaza dar vreau sa stiu sigur un ierbicid bun ca nu vreau sa stric toata recolta incercand cu tot felul de ierbicide. Va rog daca stie cineva ajutati-ma, Va multumesc anticipat.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Mergi si intreaba pe cei care vand erbicide,spui acolo ce anume vrei sa faci,iar aia stiu ce sa iti dea,ori sa iti recomande.
In orice caz la ce spui tu trebuie sa folosesti erbicid care distrug palntele monocotile, ricinul tau fiind o planta dicotila,laughing asta daca intelegi ce zic.
Ok asa mai babeste vorbind, plantele cand rasar, banui ca ai vazut plante cand rasar, unele su o singura frunzulita, altele au 2 frunzulite corect?
Cele cu o singura frunzulita la rasarire se numesc plante monocotiledonate, iar cele cu 2 dicotiledoanate.
Plantele astea sunt diferite nu doara sub aspectul cum arata la exterior, ci si ce au la interior.Dar nu cred ca asta te intereseaza.

Deci tu avand cultura de plante dicotile, vei folosi un erbicid care omoara ce? Normal care sa nu omoare plante dicoltile, ca tiar omora si ricinul tau, deci vei folosi erbicid care omoara monocotile, cum e mohoru de exemplu.
Ca idee nu este un erbicid sati omaoare tie toate buruienile dintr-o cultura anume.De ce? Pt ca atat plantele de cultura,alea ce le cultivi tu,cat si buruienile,alea ce nu le doresti sunt atat mono cat si dicotile,ca urmare fctie de ce tu cultivi omori fie dicotile ori monocotile.
Dar de regula in culturi mai periculoase sunt cele monocotile cum este mohorul,costreilul plante de genul asta. Daca le elimni pe astea cele dicotile is ceva mai incete,rasar poate dupa cultura ta care le va inhiba,adica le va acoperi iar ele nu or sa mai creasca.

O alta optiune ce o ai,asta sa omori toate buruienile este sa folosesti un erbicid total,dar asta presupune sa dai acel erbicid inainte de semanre sau plantare, dai cu erbicid, discui, dupa care poti planta sau semana.
Sau nu ami stiu ca sincer nici nu ma ocup cu agricultura, nu stiu daca sunt si erbicide selective, adica sa nu-ti omoare cultura ta dar sa omoare orice in rest.Cam greu, desi nimic nu-i imposibil.dar cum am spus trebuie sa intrebi la magazinul care vinde aceste erbicide.

Sa dau denumiri de erbicide nu le s tiu, produsele...2005 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa parerea mea, daca vrei o recolta buna, ia-ti o ora din timpul tau si pune-te sa aduni iarba din recolta, nu dureaza asa mult si efectele sunt mult mai bune si mai sanatoase, si daca mai ai si animale poti castiga astfel hrana in plus pentru el cu iarba culeasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează