| Protegent a întrebat:

Salut TPU. Am o problema cam mare care nu mi s-a intamplat niciodata. Eu cand ma trezesc deschid geamurile ca sa se aeriseasca camera. Problema este ca, in urma, cu 3-4 zile, am observat, ca pe perdea, sunt niste gonghite din alea micute rau, dar care emana un miros extraordinar de urat daca le storci. Totodata, am observat, ca ele stateau si inca stau seara la bec. Am spalat perdelele, am dat cu spray peste tot, n-am mai deschis nici geamurile, am spalat pe jos, de cand am observat ca au aparut, dar ele, tot la bec stau. Si sunt foarte enervante deoarece seara cand stau in camera, ma mai trezesc cu ceva ce ma mananca pe picior, si practic, sunt acele gonghite. Stiti cum as putea aa scap de ele?

5 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Exista in comerț banda pentru muște, si alte insecte care zboară. Fixeaz-o cat mai aproape de bec si se vor lipi de ea.Nu este toxica. Pune plasa la geam, si din cat poți nu folosi insecticide deoarece sunt toxice.

| Ionut_Pavel_1993 a răspuns:

Insecticid K-Othrine WG
-Pentru combaterea plosnitelor:

Se va trata, cu mare atentie, intreaga suprafata disponibila a locatiei (exceptand tavanele), insistandu-se pe suprafetele textile (canapele, scaune, fotolii, cuverturi, saltele, covoare), inclusiv zona de material solid (lemn, plastic, metal, etc) utilizata ca suport pentru aceste textile, mobilierul, parchetul, zonele de imbinari (plinte, trasee de cabluri), toate zonele greu accesibile (colturi, imbinarile corpurilor de mobilier, interiorul dulapurilor, zonele de scurgere).
Tratamentele se vor efectua cu solutie suficienta pentru a penetra cele mai fine fisuri ale suportului pe care sunt aplicate (beton, lemn, etc) si de a ramane acolo cateva minute. Este foarte importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui cuiburile de plosnite. Tratamentul se repeta dupa un interval de 10-14 zile, timp in care larvele ramase eclozeaza.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Ionut_Pavel_1993):

Ploșnițele nu zboară, nici nu se arata la lumina.

| Ionut_Pavel_1993 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Acele mici gonghite care zboara si emana un miros urat atunci cand le storci, se numesc plosnite de tomate, mustele nu miros urat atunci cand le storci. instecticidele sunt toxice si daunatoare atunci cand sunt folosite dupa considerentele fiecaruia, atata timp cat le folosim cum trebuie nu mai sunt asa nocive

| SomethingFunni a răspuns:

Investeste intr-o plasa de insecte pentru fereastra sau daca stai la un fel de camin, incearca sa improvizezi una. Nu cred ca exista alte alternative.