|

Salut TPU.

Cum se pot curata caloriferele de fonta?

Chiria unde m-am mutat are caldura de la reteaua de termoficare a orasului si caloriferele sunt caldute si ultimii 2 elementi nu se incalzesc deloc. Am aerisit caloriferele dar degeaba.

Din cate am auzit la cei care sunt legati la reteaua de termoficare caloriferele sunt fierbinti.

Multumesc!

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Opresti apa la centrala. Demontezi calorifelrele. Bagi solutie de soda caustica (10%) si lasi o zi. Din pacate trebuie sa ai dopuri de pluta sa nu iese apa. Nu stiu daca mai gasesti. Erau la damigene mari pe vremea mea. Daca nu faci din lemn de brad, plop sau salca (salcie) si pui pe lemn o carpa. Apoi speli cu furtunul cu apa. Atentie la echipament: cizme cauciuc, haine vechi, manusi rezistente, ochelari de protectie la ochi. Este coroziv. In caz de ceva dai cu lapte si mergi la medic. Se poate lasa un pic de solutie in calorifer ca sa nu rugineasca: http://bit.ly/2JyGY1Z

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie aerisit, are aer in el si de-asta. Tre sa ai un buson la fiecare, "pui" se numeste, sau daca nu au, trebuie sa cauti la unul dintre calorifere, sa aiba robinet si sa dai sa curga ceva timp.
La bloc, la etaju 4, de regula e un robinet pe unde curge apa, la noi la bloc asa era, si trebuia sa ii dau., si curgea apa in spatele blocului, si lasam asa vreo 10 min, sa iasa tot aerul din instalatii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Fiecare calorifer are buson de aerisire, si am aerisit, nu este din cauza asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Chemi un nene specialist. Nenea vine cu o pompa specială, introduce o soluție de curățat specială, apoi neutralizează și... ai căldură.
Dacă vrei să o faci singur, închiriezi o pompă de la Romstal, cu tot cu soluție. Roagă un angajat de acolo sa te învețe ce trebuie făcut.
Pentru liniștea și confortul tău, cheamă un specialist.winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează