|

Salut TPU. Poate este cineva care se pricepe la ce am nevoie. Am la țară casa părinților care este din chirpici. Nu are fundație și mai are si dezavantajul de a fi pe un deal. M-am gândit să o consolidez, o subzidire iar mai apoi in loc de stâlpi de beton si de centură sa pun o structură metalică pentru a susține acoperișul si mai apoi intervenții la pereți și acoperiș. Credeți că este o idee bună? Stiu ca veți zice sa merg la un proiectant sau sa o demoleze ca sa construiesc alta dar nu dispun de asa de multi bani si părinții mei trebuie sa mai locuiască în ea.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

E o idee buna, dar destul de costisitoare si asta. Nici cu structura de lemn nu ar fi rău, mai ales daca in zona acesta e ușor de procurat.

| a răspuns:

Nu mai bine vindeti cotetul ala cu tot cu terenul si luati una mai acatarii in sat? Mai la vale... sigur tot pe acolo iesi cu banii.

| a răspuns:

De putut se poate aproape orice, insa trebuie sa te gandesti la eficienta.
Nu recomand sa amesteci, (si nu e nevoie) o structura metalica cu o constructie clasica, mai ales una atat de veche.
Mai bine o dai jos, si faci o casuta pe structura metalica.
La subzidire e destul de mult de munca, si nu poti fi chiar sigur de rezultat, daca terenul e format din multa argila sau e foarte afanat.
Daca e mai "stancos", da, ai rezolva cu o subzidire bine efectuata, insa tot mi se pare scarpinat pe dupa ureche sa incerci sa implantezi o structura metalica zidurilor slabe din chirpici.

PS: daca faci o structura metalica si inchizi cu caramida sau calupuri de BCA, e deja altceva.

| a răspuns:

Mai bine construiești 2 camere noi în continuarea celei vechi și să le folosească pe acelea în principal pentru locui iar pe cele vechi pentru depozitare sau oaspeți.
Să bagi bani într-o casă veche de lut e o muncă infernală și fără viitor.
Așa corpul nou construit rămâne de bun și pe viitor poți să dărâmi casa veche să te extinzi dacă ai nevoie

| a răspuns:

Casele la tara sunt ieftine. Matusa mea a cumparat recent una la 50 km de Bucuresti cu 10.000 euro si are curte maricica, este la sosea (nu chiar in centrul comunei dar nici departe), iar casa nu e din chirpici. Iar bunica mea a vandut o casa din chirpici acum cativa ani (intr-o comuna uitata de lume ce-i drept) cu 5000 euro.
Sunt sigura ca daca ai mai pune ceva bani la bugetul pe care il ai pentru consolidare, ai putea cumpara o casa mai buna tot in satul ala si o poti avea si peste mai multi ani, poti sa o ti ca si casa de vacanta.
Deci sigur gasesti o casa sa arate decent daca dispui de

| a răspuns:

Știu pe cineva care și-a consolidat o casă de chirpici cu plasa de rapiță și tencuiala atât pe exterior cât și pe interior. Apoi pe exterior a placat-o cu polistiren, iar pe interior cu rigips. Cred ca este cea mai ieftina varianta posibila, dar este foarte mult de munca.