|

Salut! Vreau sa izolez fatada blocului, adica doua camere. Cum se calculeaza cati m2 de polistiren am nevoie? Daca calculez din interior, peretele exterior cu geamul, ar veni lungimea x inaltimea + lungimea x inaltimea din cealalta camera?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In primul rand trebuie sa iei legatura cu serviciul de urbanism al primariei si sa ceri aprobarea altfel risti sa-ti iei o amenda uriasa. Asa am facut si eu. Apoi dupa ce primesti aprobarea este simplu: masori lungimea camerei si inaltimea.
De exemplu: daca in camera ai 5 metri pe 2, 70, exteriorul il consideri ca avand 5, 20 metri si 2, 90 in inaltime (trebuie sa pui pana la jumatatea distantei fata de apartamentul de deasupra, cel de jos si cele din laterala. Oricum trebuie sa iei mai multa spuam ca nu se va nimeri. La fiecare tip de spuma (eu am luat de 10 cm pentru exterior si de 5 cm pentru interior pentru ca sunt deasupra casei scarilor si uscatoriei si am izolat si tavanul acestora) nimeresti cu o foaie sau doua in plus. Daca inmultesti 5, 20 cu 2, 90 iti da peste 15 mp. Daca ai doi pereti la fel trebuie sa iei 31 mp. Vezi cati metri patrati are un bax (cred ca un bax de 10 cm sau 100 mm, cum vrei sa-i spui) are in jur de 2, 5 mp. In aceasta situatie trebuie sa iei 13 baxuri. Daca geamul are 1, 20 pe 2, 40 (sa zicem) mai scazi 3 mp.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Cam așa ar veni, plus grosimea zidurilor si planșeelor. Iar de amenzi nici nu se pune problema (decât daca vorbim de clădiri aflate pe lista de monumente istorice).
Legea enunera lucrările care nu necesita autorizare, printre care "lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si/sau a acoperisului".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Calculul ariei(suprafetei) = L x l (lungime ori latime)
inaltime la o suprafata plana nu exista.
Deci, aduni suprafetele peretilor camerelor si scazi din totalul obtinut suma suprafetelor geamurilor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează