|

Salutare, am o nelamurire in alegerea "sinei de ghidaj" la o drujba husqvarna 562xp.

Mi s-a spus ca ar fi recomandat sa schimb sina de ghidaj deoarece e prea lunga (45cm), am cautat un pic pe internet si nu gasesc informatia necesara asa ca va cer ajutorul voua, cunoscatorilor. Daca detin sina de 18" (45cm) pas lant 3/8 cu 1, 5mm, pot pune o sina de ghidaj mai mica pas lant 3/8 dar cu 1.3mm? N-am inteles ce inseamna acel 1, 5 respectiv 1, 3 mm si daca influenteaza cu ceva starea utilajului. Voi ce imi puteti recomanda compatibil cu ea? Astept ajutorul vostru, multumesc.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fierastraul tau merge f bine cu lama de 18 inch, asa recomanda fabricantu, desi se poate pune si lama paina la 24 inchi dar fabricantu asa recomanda de 18 inch sau mai mica, dar asta depinde de tine.

Acum eu am informatii de la fabricant unde spune ca lama de 18 inchi trebuie sa ai Pitch 3/8 inch 0.50" ( 9.5mm) si Gauge 0.50" (1.3mm)
Deci pe lama asta ce tu deja spui ca o ai, vei pune un lant cu aceste caracteristici, pe fiecare lama sunt trecute aceste valori ce am zis mai sus
Tu poti sa pui orice lama, dar va trebuie sa pui si lantul corespunzator acelei lame sau sine cum o numesti tu, care de fapt se numeste bara, dar asta conteaza mai putin.

Ce inseamna acum ala 3/8 "? este distanta dintre 2 gauri, mai exacat dintre o gaura de pe dintele care taie si a 2 a gaura dupa piesa care tine acel dinte.

Ce este ala 1.3 sau 1.5 mm? Este grosimea dintelui care taie.

Deci acea lama sau sina cum zici tu are acel canal de o anumita dimensiune, ca urmare tu trebuie sa pui pe acea lama exact lantul care sa ruleze pe acel canal.
Daca pui lant cu dintii mai grosi decat canalul normal nu au cum rula, sau daca pui prea mici decat acel canal poate sari f usor.

Asta e tot ce trebuie sa tii mine, poti sa pui orice lama care o suprota fierastraul tau dar pe acea lama vei monta un lant cu caracterisicile lamei.
In cazul tau trebuie sa cumperi lant de 3/8" cu 1.3 mm, asta daca lama ta scrie pe ea aceste caracteristici.
Indiferent ce cumperi ce brand, roce lama si orice lant au pe ele numerele astea, iar numerele de pe lama trebuie sa fie ca si cele de pe lant sau invers.
Daca ai nelamuriri intra la fabricant si acolo gaasesti specificatii tehnice ce bara trebuie ce lant etc, eu stiu astea ca mau interesat, iar informatiile le iau direct de la fabricant nu ce spune unu altul.

| explică (pentru relian):

Multumesc de ajutor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Dupa ce am citit comentariile celor care ti-au raspuns, lucrand in domeniu iti spun pe scurt : Poti sa pui orice lungime de lama care corespunde cu pasul motoferastraului. Trebuie sa schimbi si lama si lantul.Bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite iti las un link, nu stiu daca poti intra dar daca e te duce direct la fabricant si acolo zice toate tipurile de lame ce merg pe fierastraul ta si ce lame trebuie cu distante tot.
Vad ca zice merge si lame de 28 inch, dar recomandat este cea de 18 inch. Poti pune si lama mai mica dar banui ca nu este in avantajul tau.
iti las linkul vezi tu cum il accesezi.


https://www.husqvarna.com/us/products/chainsaws/562-xp/966570302/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează