Întrebare recomandată |

Salutare,comunitate. Cumnata mea isi doreste sa achizitioneze un apartament la demisol. Personal nu prea stiu ce parere sa ii dau...are cineva o locuinta la demisol, ati trait la demisol?! Pareri pro si contra mi-ar placea sa citesc de la voi. Multumesc.

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna,

In primul detaliile oferite nu sunt foarte multe. Iti spun cum e in Bucuresti la majoritatea blocurilor cu apartamente la demisol.

Acestea sunt trecute in proiectul de constructie ca fiind garaje si apoi, fara documentatie ele devin apartamente pentru a creste profitul constructorului. Eu una nu as cumpara niciodata un apartament care nu a fost declarat apartament de la inceput, adica sa fie incadrat ca locuinta familiala. Sunt atatia care au cumparat astfel de apartamente si s-au amagit.

Singurul pro este pretul. Dar nici acela nu e un avantaj, avand in vedere ca e posibil sa ai probleme si sa o iei la fuga. Blocurile noi, in general daca sunt din acestea micute de 3-4 etaje, au probleme cu canalizarea. La demisol s-ar putea sa nu fie prea placut mirosul si s-ar putea si sa te trezesti si cu altceva prin casa daca refuleaza.

Un alt motiv pentru care nu as cumpara un asemenea apartament e ca nu prea ai lumina naturala. Sa fii la trotuar, sa te uiti pe geam sa vezi picioarele oamenilor. Nu in nici un caz.

Oricat de mic ar fi pretul, tot nu mi-as cumpara acolo. Iti atrag atentia cu dotarile interioare, incat sa nu te interesezi de celelalte probleme: daca actele sunt ok, daca sunt conectati la reteaua de canalizare, la electricitate. Iar cand cumperi si apar problemele se eschiveaza.

Nu spun ca peste tot e la fel, dar parca sunt prea multi care se plang si altii prea babalai care trateaza totul prea superficial.

Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sonya):

Da...Apartamentul este in Constanta,undeva intr-un cartier nou. Exact cum spuneam si celorlati utilizatori, pretul o face sa vrea mult, arata bine si este in bugetul ei, mai ales ca este cu mult mai ieftin decat unul la etajele superioare. Eu si sotia mea nu prea stiam ce sa ii spunem, banuiam ca nu prea poate fi asa extraordinar...adica,e Romania, cam primesti ce platesti. De aceea am pus intrebarea aici pentru a-i arata raspunsurile oamenilor care chiar traiesc sau au experimentat traiul la demisol

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru benimadîm):

Nu am trait la demisol, nu as face o asemenea greseala. Asa cum am spus, pretul ar fi singurul avantaj. Iar cineva spunea... daca este prea ieftin...clar a ceva nu e in regula.

Ar trebui sa ii transmiti surorii tale ceea ce s-a scris sa nu faca greseala asta. Nu e o regula ca lucrurile stau la fel ca in Bucuresti...dar e o practica comuna si des intalnita. Isi poate da seama simplu sa vada cine e contructorul si documentatia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, dar n-aș face astalaughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nevermore):

O incanta pretulbig grin
Dar, parca nu prea vad alt pro cu exceptia pretului...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru benimadîm):

Prețul vine și el ca rezultat al cererii...nu e nimeni dispus să stea acolo, de asta e ieftin big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu am avut. Dar am vazut doua. Unul in Bucuresti, bine construit si intretinut de batrana care statea in el. Avea si lumina naturala. Era intr-un bloc vechi, interbelic. Al doilea, la Suceava, intr-un bloc mai nou. Execrabil.
Nu ar fi mari probleme. Izolatia e naturala, fiindca nu are pereti in afara. Dar calitatea sa depinde de multe: daca e la strada sa nu, geamurile fiind la nivelul trotuarului. Cum e cu instalatia de apa, daca vecinii o mentin in stare buna sau nu. Etc.
Presupun ca il vrea pe cel de la demisol din cauza pretului. Sa fie foarte atenta la orice amanunt. De fapt, e valabil si pentru apartamentele de mai sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Aube):

Da,pretul o incanta foarte mult. Insa, asa ma gandeam si eu...este totusi un bloc la strada,aceasta fiind circulata,nu este strada principala, bulevard, dar, totusi, este destul de aglomerata...blocul este abia dat in folosinta,arata superb,vad de ce ar incanta-o,si mai ales pretul. Pe termen lung, ma gandeam si eu ca ar fi probleme cu umezeala.dar, nu am vazut, nici nu am cunostinte care sa stie ceva asemanator si nu stiu ce sa ii zic. De-asta intrebam, gandindu-ma ca poate chiar dau peste cineva care are la demisol si-mi poate spune ce ii place si ce nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru benimadîm):

Mie personal nu mi-ar place lumina putina daca geamurile sunt mai mici decat normal si... galagia pasilor fix la geam. Vad ca spui ca e bloc nou. Probabil e bine izolat si nu vor fi probleme cu umezeala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sincer, nu recomand.
Mai bine sa amane un pic achizitionarea unui imobil pana strange diferenta de bani, sau eventual un imprumut de la prieteni, familie etc.
Dupa un timp este posibil sa fie dezamagita si o sa doreasca sa vanda, ceea ce o fie destul de greu.
Pe de alta parte la demisol este posibil sa fie umezeala, lipsa lumina naturala, ciuperca in perete.
Este de dorit sa achizitionezi de la inceput ceva cat de cat corespunzator.
Toate cele bune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ENovember):

Demi-sol = jumatate sub sol. Poate avea un geam (nu prea mare) undeva sub tavan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Aube):

Sincer nu recomand demisol.
Toate cele bune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează