|

Urgent vreau sa cumpar un teren pe care sa iau o casa tip container. Nu stiu nimic despre asta. Ce trebuie sa am in vedere la achizitionarea terenului, de asemenea ce acte trebuie pentru a costrui un container pe teren si de ce am nevoie pentru a face un container? Nu stiu nimic despre containere, prietenul meu vrea o casa din container

2 răspunsuri:
| a răspuns:

In primul rand, trebuie sa verifici daca vanzatorul este intr-adevar proprietar a terenului respectiv. Pentru asta trebuie sa prezinte extrasul de CF aferent terenului (sau dovada de cadastru, daca terenul nu este inca cuprins in Cartea Funciara), precum si buletinul sau alt act de identitate a lui/ei. Pe langa extrasul CF trebuie sa prezinte si desenul topo de masurare, incluzand vecinatatile. Daca sunt mai multi proprietari sau mostenitori, atunci vanzatorul poate sa vanda doar partea lui!

In al doilea rand, mergi pe teren si stai de vorba cu vecinii, verificand in realitate situatia de fapt.

Cand ai facut verificarile de mai sus, mergi la un notar impreuna cu vanzatorul. Notarul va verifica si el actele si va face contractul de vanzare-cumparare. TU, cumparatorul vei suporta toate cheltuielile de transcriere.

Cand ai primit noul extras CF (pe care deja apari ca proprietar), trebuie sa depui declaratie de proprietate la finantele primariei la care apartine terenul.

Tot la primarie trebuie sa depui o cerere prin care soliciti amplasarea unor constructii demontabile (container) pe terenul tau.

| a răspuns:

Recomand sa apelati la o firma specializata care face case de gen. Pare mai scump dar e mult mai ok pe termen lung si ai garantia ca iese ceva ca lumea.