anonim_4396
| Anonim întreabă:

Vrem sa construim o casa de 300m2cam care ar fi pretul la rosu.casa am vrea sa fie cam asa :subsol 2 camere; parter: bucatarie, baie mica sufragerie o camera si scara care uraca la etaj.etaj:1dormitor cu baie si o camaruta pe post de sifonier, inca 2 dormitoare si o baie

7 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Fara avioane, cu beton home-made, pereti de 25 cm si acoperis fara figuri nu ar trebui sa ajungi la 35.000 de euro, fara sa pui mana pe nimic.
Daca renunti la subsol, banii economisiti vor acoperi si tamplaria (geamuri si usi), ba poate chiar si o parte din instalatii.
300 de euro pe metru patrat este un cost imens. Mie cam atat mi-a iesit la cheie, incluzand si 35 m de gard.

| Chris88 a răspuns (pentru regis):

Regis: cand vei face macar o constructie care nu cade pe tine la primul vant atunci sa comentezi. cum sa o coste 100 euro pe metru patrat? Tu vezi ca are 3 nivele? Nu mai faceti case dupa ureche cu banii putini, o sa trageti pe urma...

| regis a răspuns (pentru Chris88):

Chestia e ca deja am facut una, si nu dupa ureche cum ti se pare tie, ci dupa un proiect facut de arhitect, cu calcule de rezistenta, studiu geo, memorii tehnice de specialitate si tot tacamul. Dar construita cu o firma serioasa, care nu a facut risipa de materiale si nu le-a vandut pe sub mana, oamenii lucrand mereu sub supravegherea unui diriginte de santier. Si nu iti mai spun si termenul de executie, pentru ca nimeni din cei care nu au vazut nu ma crede ca a fost posibil.
Iar in privinta numarului de nivele, cred ca trebuie sa mai citesti o data detaliile intrebarii. Sunt intr-adevar trei nivele, dar 300 de metri patrati este suprafata desfasurata, nu amprenta la sol a cladirii.

| AndrogynBeauty a răspuns:

E important materialul din care te-ai hotărât s-o construieşti. Sigur, subsolul şi fundaţia sunt clare, beton şi fier, dar ce vine deasupra e la alegerea ta. Şi mai este un amănunt: ce amprentă vrei să aibă casa, fundaţia costă destul de mult, mai ales că ai subsol. La mine fundaţia a costat cam 15.000 euro, la o amprentă de 130mp şi o pivniţă de 27mp (şi ţine cont, fundaţia a fost făcută modern, pe stâlpi, cu centura relativ "scurtă" (70cm sub cota zero). În mod normal, la roşu, o casă de 300mp cu pivniţă, dacă o faci din BCA, manoperă + materiale, te costă undeva la 35-40 de mii de euro (considerând o manoperă realistă de vreo 12.000 minim). Succes!

| Chris88 a răspuns:

250-300e/mp

| claudia198y a răspuns (pentru Chris88):

250-300euro /mp la rosu sau la cheie

| Chris88 a răspuns (pentru claudia198y):

Ai intrebat la rosu, nu? finisajele costa = cat casa.
Ma rog, daca vrei parchet bambus si gresie versace va fi triplu, daca pui dusumea, mai putin, etc.