|

1. Incerc sa gasesc o editura pentru benzi desenate si ma intrebam ce ar trebui sa fac ca sa imi publice o carte caci tot ceea ce am gasit pe internet a fost sa dau comanda de carti deja publicate de o editura.

2. Cum se alege la ce magazine se transmit cartile? Si 3, in urma vanzarilor banii ajung de la o librarie de exemplu la editura si o parte din acestia ajung la mine prin intermediul cardului sau cash, ca nu stiu cum se procedeaza?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Primul pas este sa trimiti manuscrisul tau la o editura. Daca iti accepta materialul si alegi sa publici cu ei, va trebui sa semnezi un contract cu editura prin care sa ti se comunice cat procentaj din vanzari iti va reveni (de regula 70%).
Mai exista si varianta prin care tu-ti publici revistele/cartile cu o editura self-publishing, dar va trebui sa platesti costurile publicarii. Aici poti alege sa iti vinzi singur "marfa" si sa iti faci reclama ( profit 100%), sau poti alege sa vinzi produsul prin acea editura ( prin propriile lor contracte cu librarii online), prin semnarea unui contract, cedand catre acea editura 30% din vanzari.
Orice ai decide, mult succes!

| explică (pentru GirlOnline81):

Mulțumesc mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Gandind mai realist, ești clasa a 8a, nimeni nu-ți publica tie desenele oricat de bune ar fi. Le poti publica tu online sa vezi ce feedback primești. Site-uri gen webtoon, tapas, deviantart (dar toate pe engleză)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează