| iulianrebelul2452 a întrebat:

Va rog din suflet.
Spuneti-mi si mie un anime care seamănă mult de tot cu Anime-ul Hinomaru Sumo.

Răspuns Câştigător
| Biabiabia121 a răspuns:

Nu exista anime uri foarte asemănătoare. Dacă ar exista ar fi plictisitor pentru mulți. Te poti uita la multe anime uri ce au acelasi gen. Ex: animeurile cu sport, animeurile romantice etc.
Totusi mi se pare ca Kengan Ashura seamana cu Hinomaru Sumo. Nu foarte mult dar putin da.

2 răspunsuri:
| HandaSei a răspuns:

Alte anime-uri despre sumo ar mai fi:

1. Abarenbou Rikishi! Matsutarou | O serie destul de recentă din 2014, dar totuși cu un stil extrem de clasic al anilor 80-90, iar asta deoarece materialul sursă (manga - Notari Matsutarou) a fost publicat între anii 1973-1999, așa că sa încercat să se păstreze cât mai mult din stilul original, dar și seria a fost una de buget cei drept, deci nu te aștepta la grafică fantastică... / E o serie extrem de puțin cunoscută, deci nu te lua după notele site-urilor de liste online, majoritatea din acei câțiva de au găsit seria asta, au dat note mici pentru simplul fapt că stilul este mult prea demodat pentru vremurile noaste, dar pentru mine unul seriile de genul nu sunt altceva decât nostalgice și mai presus de toate seria asta are o personalitate destul de unică, iar personajul principal este și el destul de interesant și amuzant! Iar ca un mic spoiler "finalul probabil nu o să te impresioneze", dar nu te lăsa descurajat în al încerca, anime-ul ăsta rămâne totuși o experieță destul de interesantă zic eu! /De asemenea mai are și o serie alternativă la care te poți uita, 10 episoade de tip OVA din 1990, dar personal recomand remake-ul din 2014 de care vorbeam mai sus!

2. Aa Harimanada | O altă serie anime destul de veche (1992), pe ăsta îl am și eu în plan, nu știu nimic despre el din păcate... :/


Alte serii sportive pe aceeași temă, adică cum un personaj trece prin multe dificultăți până reușește să adune o echipă, iar după țintește să ajungă cât mai sus în top cu ea.

1. Chihayafuru | De data aceasta este vorba despre Karuta, un joc tradițional japonez de cărți, în caz de nu ai mai auzit până acum de el, ei bine practic trebuie să furi cărțile adversarului și să ți le aperi pe ale tale atunci când o carte este citită, este un joc de reflexe și concentrație, poate fi considerat cu ușurință un sport! /Iar aceasta cred că este probabil una dintre cele mai apropiate recomandări pe care ți-o pot face pentru Hinomaru, pur și simplu sunt prea similare din punctul de vedere menționat mai sus și să nu mai zic că deși este vorba despre Karuta și ai putea spune că unde e atmosfera din Hinomaru, meciurile sunt totuși mult mai competive decât ai putea crede (sau cel puțin așa sunt prezentate în anime), clar nu o să fii dezamăgit din punctul ăsta de vedere! Dar de asemenea trebuie menționat și că acesta se duce destul de mult în zona de romance! :) / Mie lene s-o descriu prea detaliat, deci uite aici câteva chestii spuse mai bine decât aș face-o eu... xD ( https://www.youtube.com/watch?v=i83I8WABVbQ )

2. Kono Oto Tomare! De data aceasta este vorba despre muzică (Koto) un instrument tradițional japonez, dar formula rămâne extrem de similară, formarea cu dificultate a unui club pentru o activitate destul de puțin practicată, majoritatea membrilor sunt începători și încearcă să țină pasul cu cel mai avansați și să nu-i tragă în jos, iar atmosfera competitivă clar nu lispește nici aici în ciuda faptului că unii ar putea spune că este doar un anime muzical.../ Și nu pot să nu menționez când vine vorba de muzică în acest anime că melodiile la Koto chiar au fost o surpriză plăcută! / La fel ca și Chihayafuru și acesta se duce destul în zona de romance!

3 & 4: "Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru" și "Ahiru no Sora"
- Prea lene să mai spun ceva la astea două, dar formula este aceeași, Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru este despre alergat, iar Ahiru no Sora este despre basket, acesta din urmă este încă ongoing, e ajuns la episodul 31 din 50 momentan.